Русия приравни в закона гейове и лесбийки с терористи

ЛГБТ вече се смята за екстремистко движение
22 мар 2024 16:35, Петър Бойчев
205
Русия приравни в закона гейове и лесбийки с терористи
Снимка БГНЕС

Русия добави това, което нарича "ЛГБТ движение", към списъка с екстремистки и терористични организации, съобщиха днес руски държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Стъпката е в съзвучие с решението на руския Върховен съд от миналия ноември да категоризира ЛГБТ активистите като екстремисти, което според представители на ЛГБТ-общността може да доведе до арести и преследване.

Списъкът се администрира от агенция, наречена Росфинмониторинг, която има право да замразява банкови сметки на повече от 14 000 физически и юридически лица, категоризирани като екстремисти и терористи. Включените в списъка варират от терористичната групировка "Ал Каида", през технологичния гигант "Мета", до съратниците на покойния руски опозиционер Алексей Навални.

Най-новото попълнение в списъка е "международното ЛГБТ обществено движение и неговите структурни подразделения", посочва руската държавна новинарска агенция РИА Новости.

В рамките на възприетото при управлението на руския президент Владимир Путин приоритизиране на традиционните семейни ценности, издигнато като противотежест на смятания от руските власти за упадъчен западен начин на живот, Русия през последното десетилетие затегна ограниченията срещу изразяването на нетрадиционна сексуална ориентация, предаде БТА.

Сред въведените мерки бяха закони, криминализиращи пропагандирането на "нетрадиционни сексуални отношения" и забраняващи юридическата и медицинска смяна на пола, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз като харесвам жени, нема как да ме накараш да съм гей Путинчо.... Отново играеш некакви тупи игрички :)))
123
0
 
0
 
! Отговори
kiki ТОПАЛКАТА преди 2 месеца
До Анонимен 121Той е богоугоден....за благото на нацията :-)
122
4
 
1
 
! Отговори
Колко жалко преди 2 месеца
Призовавам местните умнокрасиви сояджии да практикуват два пъти по-интензивно пасивна содо-мия за да компенсират руските забрани и да накажат Путин!
121
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези копейки чели ли са Библията? Там има описани многобройни кръвосмешения. Според българския патриотин *** да си набиеш жената и изнасилваш децата не е грях. Това са християнски мъжкарски ценности. Пфу!
120
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля,че е крайно време Русия просто да бъде разрушена! ТОВА СА ПСИХО-ПАТОЛОГИЧНИ ФСШИСТИ! Държавата Израел бе нападната и бяха *** глави на бебета и ембриони...бяха изнасилвани жени ,бяха унижавани и убивани мъже от палестинците и в това РУСИЯ ВИДЯ ИЗРАЕЛСКИ ТЕРОРИЗЪМ !!! Също така нарича жертви от деца на сексуално насилие,които не могат да възстановят природните си сексуални нагласи терористи,а в същото време арменският педофил Киркоров прави голи купони с деца и Кремъл му плаща заплата !!
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А нещо за секса в окопите?
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Удобен начин на Путин да се разправи с опозицията. Пишат измислен компромат против неудобен и го пращат в затвора. КГБ е толкова прозрачно! Белене беше направено по техен тертип. Копейките искали диктатура? Ще загубят. Като малцинствена група ги обявяваме за хомосексуалисти и отиват извън закона. Внивай какво си пожелаваш.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А педофили стават президенти!
116
5
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 2 месеца
"Мне, по-скоро описах тебе, бедният патриархален бачкатор неносещ НИЩО на икономика и общество, ама имащ се за фактор." ----------- Съжалявам, тролльо, но твоето описание не съвпада с моя профил. Аз имам семейство, съпруг и две деца. Имам добро образование и добър доход от работа в светлата икономика, плащам и данъци даже. А ти явно си от тези, които драскат глупави постове с надеждата да изкарат някоя стотинка, защото нямат друга реализация.
115
6
 
10
 
! Отговори
Най преди 2 месеца
Големия гей е Путин, други там не може да има!
114
3
 
3
 
! Отговори
До 95 преди 2 месеца
Тази теза да изкарвате противниците на хомосексуализма също хомосексуални, показва дълбоки комплекси.Значи вие сами разбирате,че сте сбъркани,но изкарвате и опонентите си такива.
113
2
 
8
 
! Отговори
При преди 2 месеца
Толкова много жрици на най старата професия, другото е водка и тъпотия. А най голямата заплаха за фашиста Путин е местен гей.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много избирателен закон. Не лови олигарха Лавров. В Русия е много лесно да обявиш някого за терорист или хомосексуалист (без да е такъв), за да го пратил в затвора. Достатъчно е да накараш някого да напише донос, без да е вярно. Путин измисли още начин да се разправи с опозицията. Не е нужно да си такъв, достатъчно е КГБ да ти спретнат компромат. Копейките на какво се радват? Те са опозиция. Ако бяхме диктатура, обявяваме Възраждане за хомодружинка и отиват в затвора. Така прави Путин.
111
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилчетата са сбъркани по природа, явно не знаят, колко жендъри има в Русия, то там са най-много... :)))
110
7
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 2 месеца
Правилно! Аман от п......си!
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ А ти имаш ли представа колко рашки са жендъри, май нямаш :)))
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални беше прав - Путин живее в дворец.... казва се Кремъл бухахахахахаха
107
2
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Лусия е най-веблатоприятната страна за живот на ЛГТБ! Следователно- Ако мразите Русия, то вие сте гей!
106
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз харесвам музиката на сър Елтън Джон, но не харесвам убиеца-мародер педофил Путин. Това прави ли ме хомосексуалист?
105
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само минусчета от мъжкарите гейчета, но какво друго може да очакваш :))) Ако си действително мъжкар, нема да се притесняваш от обратните, но нашите мъжкарчета се притесняват :)))