Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Горките момчета! Горките деца! На какъв ужас са подложени заради шепа алчни психопати! Господи, спри тази глупост!
340
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Лаврентий Берия 2 И въпреки това пак щеше да има война, защото там имаше кървав преврат срещу законно избран президент, гражданска война и бандеровските пълчища бяха почнали етническо прочистване в Донбас и говореха, че ще си вземат Крим на всяка цена. Всъщност НАТО, САЩ и ЕС само катализираха процеса, като се намесиха и започнаха да подпомагат фашизоидната бандеро-шухевишка ***.
339
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
До Анонимен348 - вземи си един банан и го скрий някъде в изхода на храносмилателната си система, знам че го желаеш
338
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След Авдеевка, пътят към Киев е открит )))
337
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От самото начало Путин никога не е искал да завзема чужди територии. Има си предостатъчно територия. Едниственото, което искаше е да спре геноцида над сънародниците си в Източна Украйна - Донецк, Луганск, Миропул, Лисичанск, Краматароск, Харков, Одеса и други градове в Донбас, населени основно с руснаци.
336
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Един клавиатурен експерт беше попитал миналата седмица какво става с Авдеевка...... ами уРкайна загуби и тази "крепост", това стана. Нищо неочаквано
335
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Pen Още ВСВ първо Немците след това всички останали се оборудваха с ефективни машини на Сапьорни и Инжинерни войски включително бронирани. Върхът на сладоледа е когато САЩ и ВБ буквално сглобиха мост през някаква река. Мост от стандартни елементи свързвани с винтове про образа на ЛЕГО. Израел има отделен бюджет за брониране на тежки трактори КАТЕРПИЛАР примерно изключително ефективни за разминиране и премахване на барикади.
334
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Роснефт направил бартер на нефт за банани. Сега роснефт продава банани ...
333
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кое не разбрахте? Срещу руснаци не се воюва.
332
4
 
6
 
! Отговори
PISARO преди 6 месеца
Тия се трепят, па рускините и украинките си мандахерцат сливите по европата...
331
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Лаврентий Берия 2 какво кажеш за Финландия че в НАТО сега?
330
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Укропитеците ядат здрав бой по целия блиоз 2000 км фронт. Остатъците от бригадите им са разбити. Изоставят скъпото въоръжение, "подарено" им от Западните им господари и бягат панически. Всеки се спасява кой както може. На много места пък цели части, преминават на страната на руснаците, с които са братя по кръв и по вяра. Започват да се осъзнават, че киевският фашистки режим 10 години им промива мозъците.
329
2
 
6
 
! Отговори
Щиков преди 6 месеца
Изминаха два дни без голяма бавовна, значи утре пак ще има бум. А къде ще е , само Буданов знае.
328
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия не е агресор! Ангел на възмездието и справедливостта е!
327
3
 
17
 
! Отговори
Лаврентий Берия 2 преди 6 месеца
Просто НЕ трябваше да допускат ВОЕННИ БАЗИ и ХИМИЧЕСКИ ЛАБОРАТОРИИ на НАТО и САЩ в непосредствена близост до границата с Русия + да нямаше толкова издевателства и убийства на Руско Население от Украински Фашистки отряди в Донбас!!!!!... Ако тези две неща ги нямаше - Руската Федерация никога нямаше да нахлуе в Украйна! В това може да сте убедени! А сега вече 2 години - Хиляди невинни Украински и Руски Жертви заради Продажната Украинска Власт, която после ще избяга в Швейцарските Алпи и САЩ!!!...
326
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слава на Украина
325
22
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Най-важното сега за нас българите е да напрегмен всички сили и да полагаме усилия да помагаме на Украйна каквото и да ни струва това, каквито и лишения и трудности, защото ако Путин победи в Украйна следващите може да сме ние.
324
1
 
10
 
! Отговори
3 преди 6 месеца
Това е възможно само ако Русия се е научила да съживява мъртвите и също така, ако "милионната" армия на Зеленски е измислица. Но тогава възниква друг логичен въпрос: къде отидоха стотиците хиляди от мобилизираните през 2022-23 г.? И изводите идват на ум...
323
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И в Ласточкине, руснаците приложиха познатата тактика от Авдеевка, а именно "врящ казан". Заграждане на враа от 4 страни, последвано от изпържване на всичко, което е вътре в кръга.
322
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Но на фронта руснаците имат приблизително 650 000. Тоест 9 пъти по-малко. Това означава, че руската армия ще бъде победена много бързо. И оттук въпросите: Защо тогава, обявяват пълна мобилизация в Украйна и хващат нещастни хора по улиците на украинските градове? В края на краищата руснаците, с такава аритметика, скоро ще капитулират. Защо руснаците успяват да атакуват в няколко сектора едновременно, създавайки огромно числено превъзходство навсякъде (според "азовците" край Авдеевка, 1 към 7).

Спонсорирани публикации