Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал

Кметът на Киев разкритикува президента
4 дек 2023 07:00, Нели Христова
109
Кличко: Зеленски плаща за грешките, които е допуснал
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарската новинарска емисия "Двадесет минути" (20 Minuten), което днес получи широк отзвук в Русия и Украйна, предадоха ДПА и БТА.

"Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук", заяви Кличко в интервюто, излъчено вчера.

"Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността", каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента "в грешки". Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. "Зеленски плаща за грешките, които е допуснал", каза още Кличко.

"Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не може да го правим вечно", заяви той, като същевременно изрази ясна подкрепа за началника на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец предизвика критики, когато заяви, че войната е достигнала до патова ситуация.

"Той каза истината", каза Кличко в интервюто. "Понякога хората не искат да чуят истината, но в крайна сметка той е отговорен. Той обясни и обоснова каква е настоящата ситуация", добави кметът на Киев.

Кличко се изказа против играенето на политически игри в Украйна. По думите му не трябва да има вътрешни конфликти в страна, която се бори за съществуването си и по тази причина той отказва да обсъжда личните си планове и изразява подкрепа за Зеленски.

"Президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите неуспехи и грешки", каза Кличко.

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
как плаща като ще се скрие в някое имение в тихия океан няма къде да се скриетеизбитите млади хора и техните семеиства ще ви преследват цял живот преговории мир видяхте сащ до къде ви докара сега нямали пари и време за вас сега иемене на дневен ред
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Плъховете бягат от отговорност, като Кличкото Майданеца. За всичо ще е виновен Зеленски, както Чаушеску. Неговите приятели ще го осъдят и разстрелят, а те ще са новата надежда на Украйна и новите, чисти спасители на Украйна от разрухата.
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще бъдат съдени и всички лидери в Европа, които са поддържали пагубната за Украйна политика на Зеленски, като Денков, Паси, Гном Атанасов, Пинокио, Просто Киро, Боко, Пеевски. Те са заедно в радост и мъка. Ако укрите осъдят техния Зеленски, ние ще бъдем длъжни да осъдим нашите виновници за загубата на войната в Украйна.
81
0
 
5
 
! Отговори
0880 преди 5 месеца
До Анонимен---Лъжеш, кмете, лъжеш. Какви неподготвени? Ако Путин бе закъснял с СВО още само 7 дни 1 милионна армия укри, въоръжена до зъби щеше да нахлуе като фашистка Германия!! Но можем ли да очакваме разум от боксьор млатен по кратуната неведнъж?
80
1
 
12
 
! Отговори
999 преди 5 месеца
Плащат хората на фронта,техните семейства и икономиката на Украина.Зеленски плаща ли или трупа ,,дивиденти" от това???!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Почнахме да обръщаме палачинката, ся Зеленчо е лош. Скоро - наркоман. Само не разбрахме кой е новия хипер мега готин - Кличко или Залужни? Все едно, провалена псевдонация, финансирана от нас...
78
1
 
13
 
! Отговори
Плаща преди 5 месеца
Още продават и не плащат. Грешка ще е, ако продадат 400 км м плодородна земя на Сорос, за да изхвърля химически отпадъци.
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това което ще остане на територията на бившата УССР ще бъде решено едностранно от Русия, след приключване на Специалната военна операция.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кличко: "Днес въпросът е дали Украйна изобщо ще продължи да съществува". Същият този Кличко март 2022 с брат му се снимаха държейки в ръце автомат Калашников и военни униформи и плещеха глупости от сорта "ще победим". А сега друга песен се пее.
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Охо,беха големи приятели ,явно го е разбрал що за стока е и Кличко ,но скоро имат избори ,зеления че го изгонат с ритници ,и сащ и ЕС че почнат да му правят ревизии са милиардите които му дадоха )а нашите слуги тук че им се стъжни за бедните украинци с скъпите коли джипове
74
1
 
11
 
! Отговори
А преди 5 месеца
Какви грешки? Досега нали все печелеха.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съвременният бокс е просто долнопробен цирк - реклами, пари, режисирани срещи с предварително ясен изход + още пари, реклами и стотици хиляди наивници, посещаващи тези пародии, с ясното съзнание, че всичко е бутафория. Те доста от съвременните спортове са на подобни начала, но в професионалните силови нещата са направо гротескни. Представете си един такъв "мач" - двама неандарталци привидно се бъхтят на ринга, а наоколо ревят кански, потно-озъбени, хиляди аборигени с двуцифрено IQ, мда....
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айдеее, плъшоците започват да напускат кораба
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Излагате се,като пишете за Виталий,а слагате снимка на Владимир Кличко.Все пак те не са близнаци,че да мине номера??
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно нивото (образователно и умствено) на тия, дето сте ги назначили да ви пишат "новините", е същото като на онези жертви на образователната ни система с бисерите от сорта "Кирилиметодий и брат му". Постоянно бъркат братята Владимир-Виталий, и тука цитират единия, пък са пляснали снимка на другия, сигурно си мислят, че няма особено значение, нали са "братятакличко". Мъкаааа...
69
7
 
15
 
! Отговори
@ @ @ преди 5 месеца
За пореден път се вижда какво е разликата между демокрация и диктатура. За подобни изказвания в Русия срещу президента Путин следва или колония или Новичок.
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дезинформацията и фейковете са основно оръжие на киевските фашисти. Именно киевски, а не украински. По-голямата част от така нареченета Украйна е населена с рускоговорящи и това е факт. Зеленски открадна милиарди от помощите от Запада и това вече е трудно да се скрие.
67
5
 
7
 
! Отговори
И Зеленски, преди 5 месеца
и Кличко са актьори. Ако някой си мисли, че в професионалния бокс способностите имат значение и нищо не е нагласено, е наивник. Е, има и няколко разлики между двамата - първият е роден в семейство на интелектуалци, отличен ученик, с юридическо образование, изградил бизнес империя с милионни печалби; другият - спечелил парите с бъхтене и режисирани клоунади. Успехът на Зеленски може да се оприличи на този на наш Славчо, без интелектуалните акценти, разбира се.
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аха...Зелето така плаща,че плати за яхтичка наскоро+имение на лазурния бряг,а пък жена му плати в милиони за бижута от бяло злато.Голямо плащане пада.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нашите джендърляци като няма какво да кажат почват с дежурната опорка за двойниците.