Заради избора на Volkswagen ли? Управляващи в Турция смениха Audi с Passat

Заповедта на президента Ердоган е в сила от 1 октомври
12 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
77
Заради избора на Volkswagen ли? Управляващи в Турция смениха Audi с Passat
Снимка: Reuters

Изборът на Турция за място на новия завод на Volkswagen вече води и до първите промени в автопарка на управляващите. Местните чиновници от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Ердоган трябва задължително да преминат на Volkswagen Passat, след като досега ползваха модели на Audi, съобщава AutoMedia.bg.

Заповедта на президента е в сила от 1 октомри, като тя засяга най-висшите му съпартийци. Те трябва задължително да преминат на новото поколение на VW Passat, като по този начин ще подкрепят местното производство. Това явно е част от споразумението с ръководството на германския концерн и придставлява сериозна пиар-акция за марката Volkswagen и за VAG. Засега заповедта се отнася само за висшето ръководство и включва 19 нови автомобила.

Подмяната на автопарка на управляващите ще продължи до края на годината, когато изтича договора за автомобилите Audi. Според експерти това ще доведе до прецедент и примерът на висшето ръководство ще бъде последват от хиляди чиновници на по-ниски нива в йерархията.

Новият завод на VAG в Турция ще се специализира имено в производството на новия VW Passat, на който ще се пада около 2/3 от продукцията. В предприятието ще се сглобяват и модели на Skoda.

Очакваният обем на производство е 300 000 бройки на година, като за целта ще бъдат открити 5000 нови работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес на автосалона ходих да троля VW и Тойотка имат ли изложени електромобили,. Отговор - мхмх ми не, при което им казах малко по-надолу Киа имат два изложени, Хюндай един и между другото няколко китаеца също имаха.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче боковистите твърдят: Все още има шанс завода на VW да е в Територията.
17
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си купуват ако искат и милиони пасати турците, да се оправят сами. Това че са избрали тях означава и че разчетите на немците са показали, че ще дават по-малко пари за заплати в Турция. А пък на нас и без това не са ни нужни производства на замърсяващи коли, по-добре нещо по-малко, но по-перспективно. А компанията от Германия продължава да си сипе мръсотия - преди няколко години Дизелгейт, сега пък вземане на решение въз основа най-вече на държавни гаранции на страна, сключила търговско спораз
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16 Анонименееее, той убича да се "вози" на мощни бежански лимузини и тирове даже
15
13
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Ние па ще караме Аудита като по-балами. Няма да караме фесофска сглобка я!
14
8
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Пълен бойкот на немския ***. Не може да пълниш джоба на нацисткоислямистки диктатор и да ми говори за европейски ценности.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да смениш AUDI за VW е все едно да смениш дясната ръка с лявата - абе има някаква промяна, ама пак не е като с жена...
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Раята с Турция си ляга, с Турция става! Имам чувството, че в балканския кеннефисттан буллгаристан не останаха проблеми и всичко им е цъфнало и вързало, всичко им е наред като тиква на плет!
11
4
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Трамп и Ердо са се наговорили, правят Цирк за пред хората и кюрдите, нито санкции ще има, нито нещо друго, даже в момента преговарят за Ф-35. А Трамп каза : * Кюрдите воюваха за нас срещу заплащане, ние им платихме и нямаме ангажименти* ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става въпрос за служебни коли! А да се замени Ауди с ФВ, от единия джоб в другия, все тая
9
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам Трумпета да резне търчина рязко изодзад с едни юнашки санкции и да го върне в яслите.Дано това стане, когато ваговете са преполовили строежа на заводчето, за да се набутат още по-яко. А ско и ЕС се включи в санкциите, ще стане весело във всеки един смисъл.А иначе призовавам вагчетата да продадат нула автомобилчета през следващите поне 5 години в България.
8
8
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Дори да е така какво лошо има в това ?!Всяка държава си гони интереса. Всяка нормална държава ! Защото България не е нормална държава и не само, че не си гони интереса, а даже го предава многократно. Няма да давам примера. Та, въпросът е за действията на Ердоган и управляващите в Турция.Напълно нормално е да искат да привлекат такъв мощен автомобилен производител като "Фолксваген".Още по-нормално е да създават добри условия на инвеститора.Турция се управлява от държавници. Факт !
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА.... да, разсъждавай и цъкай с език.......
6
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С други думи, става по-зле след като минават на вагонетки, освен това Тръмп му взе мерника на този и скоро няма да го има.
5
7
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
По принцип в Турция се насърчава - Made in TurkeyЗавода още не е открит, предполагам това са коли - подарък от VW, с рекламна цел, и с цел популяризиране на моделитеХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите мутри да минат на лада весна - супер коли са!Ха ха ха ха
3
8
 
32
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
До бай ганюЕми не си прав.... това е държавник- 5 000 работни места се отварят....... а ние - терминал 2.....
2
7
 
10
 
! Отговори
Евала преди 4 години
Браво !
1
10
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
какво дава право на някой да ми налага или заповядва какво да консумирам?ако държавната институция за която работя ми осигурява наложената служебна кола за шофиране до и обратно от работа тогава се приема но в частния ми парк избора си е мой.Тук обаче чудото ще е за 3 дни само защото ердо иска да впечатли инвеститора а след това всичко по старому