Toyota отново гони короната на автомобилния пазар

Компанията слезе от върха, но сега отново е лидер по продажби
Обновена: 27 юли 2012 15:08 | 27 юли 2012 13:07,
20
Toyota отново гони короната на автомобилния пазар
Снимка: Ройтерс

Японската компания Toyota отново се е насочила към короната на най-голям производител на автомобили в света. След като слезe от трона миналата година заради опустошителното земетресение и последвалото го цунами, сега японският гигант е на път да върне лидерската си позиция, пише Bloomberg.

Продадените от Toyota автомобили бележат ръст от 34% за първите шест месеца спрямо същия период на миналата година и възлизат на 4,97 млн. броя. Това е с 300 хил. повече от реализираните от General Motors продажби и с 520 хил. повече от тези на Volkswagen.

Американската компания е постигнала ръст на продажбите от 2,9% на годишна база до 4,67 млн. броя, а германската – 8,9% увеличение до 4,45 млн. броя.

Тези резултати постилат пътя на Toyota към завръщане на лидерската позиция, която през миналата година бе за General Motors.

За това допринася фактът, че японската компания успява да увеличи продажбите си в САЩ и Япония – нейните два най-големи пазара, докато GM и Volkswagen се борят с кризата в Европа.

Битката между Toyota, GM и Volkswagen за глобално превъзходство е жестока. Японската компания изпревари американската през 2008 година, когато GM обяви банкрут, но миналата година ситуацията се обърна в противоположната посока. В същото време Volkswagen води агресивна кампания за увеличаване на продажбите чрез придобивания на нови марки.

Още бизнес новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Автомонтьор преди 12 години
Хонда са малко по-добри, но и малко по-скъпи. Затова имам 2 Тойоти. Други марки не ме вълнуват. Високо качество на добри цени. Без конкуренция.
14
8
 
4
 
! Отговори
666 преди 12 години
Hyundai Sonata 2012Te tva e kolata.
13
1
 
19
 
! Отговори
Опит до разбирачите преди 12 години
К'ъв лукс к'ви 5 лв. намирате в БМВ-тата, карал съм БМВ 535 2006 г. и мога да кажа, че не пее пред марката TOYOTA. Именно Тойота е среден клас автомобил по-издръжлив от всички други средни класове, а за тия където искат лукс, ще им разясня, че Тойота произвежда LEXUS, който на своя ръка е в пъти по-луксозен от глупавите баварии. Ае със здраве селянджъри!
12
2
 
7
 
! Отговори
Dimitar преди 12 години
Аз си взех тойота еко и съм много доволен.Колата е със 1,5 двигател с. 6 л разход извънградско и 8,5 л градско , направо се родих с нея .Колата е автоматик , но като цяло е много пъргава и маневрена . От драйвинга с остааналите ми две коли от тази съм най-доволен .
11
2
 
14
 
! Отговори
RAV 4 преди 12 години
Втора година карам РАВ 4 -ка перфектна кола е само съм сменил масло и филтри.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купи си БМВ -------------------------------- И вътре да да си пусна Ивана или Камелия
9
7
 
7
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Бхахахаха! Джони, за да мислиш, че Хауди е ''друго нещо'', значи или си от Пеуник или никога не си карал БМВ...:)
8
7
 
15
 
! Отговори
ссс преди 12 години
До 6-тиИмал съм БМВ и 2-ри път такъв *** няма да си взема....Едно че каквото и да стане, ти съдират кожичката, че караш БМВ. Друго че с това задно предаване зимата е пълен цирк. Виж АУДИ вече е друго нещо ::)
7
7
 
10
 
! Отговори
optimist преди 12 години
до 6 - BMW e разкошен автомобил, няма две мнения. За съжаление обаче в нашата държава трябва да се съобразяваме с джоба си. А луксът и удоволствието да караш BMW идват на сериозна цена, която не всеки е готов да плати. Иначе ми е мечта да карам 5-ца Gran Turismo, мотор 535 xDrive - това ще е феноменална машина! :)
6
1
 
19
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Карам тойота с мотор 1.6 бензин. Този двигател е чудесен, дава ми разход 6 извънградско и 9.5 градско през лятото, зимата в града отива на 11. Мощността е 124 кс., ускорение 0-100 за 10 сек. Единствения му кусур, е че няма 6-та предавка и на 5-та с над 100 км/ч става малко шумна. Иначе е доста пъргава и с напълно приемлив харч. Като цяло колата е с добро качество отвън и отвътре, с нормални разходи и цени за поддръжка и ремонти. Много е вероятно следващата ми кола също да е от марката тойота ;)
5
31
 
3
 
! Отговори
BMW Driver преди 12 години
Тойота била перфектен автомобил, ако допреди това си карал само лада може би....Купи си БМВ и после няма и през ум да ти мине марката Тойота
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лоша за хора с малък портфейл, за по-заможните са премиум марките.
3
5
 
25
 
! Отговори
popo преди 12 години
Тойота е перфектен автомобил!
2
11
 
15
 
! Отговори
Човек с опит преди 12 години
Напълно съгласен с 1 и 2! Карал съм достатъчно много марки, но Тойота превъзхожда всичко. И Мазда, и Нисан са японци, но по нищо не могат да се сравняват с Тойотите. 1 пример - Ярис 2009 г. D-4D в момента е на 150 000км. и само и единствено са сменяни масла и филтри. Питах ги няма ли накладки поне да сменим и те ми казаха, че са наполовина изхабени и имат още бая живот... за другите марки не коментирам, всичко е боламащина!
1
3
 
36
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Нормално. Тойота имат оптималното съотношение цена-качество :)