Хороскопи

Лъв
23 юли - 22 август
Лъв

Управляваща планета: Слънце
Стихия:огън
Качество: неподвижен
Щастливи числа: 1, 5, 9, 11
Подходящ цвят: червен, бриг, златист, пурпурен, черен
Камъни: кехлибар, елмаз, рубин, топаз, оникс, хризолит, есмералд
Цветя (растения): божур, невен, гладиола, хризантема
Метал: злато
Талисман: лъв, орел, божа кравичка
Девиз: Аз искам
Късметлийски дни: неделя
Неблагоприятни дни: събота
Подходящи държави: Франция, Италия, Чехия, Арктика, Антарктида, Сицилия


Слънцето дава живот, топлина, светлина, съзнание, идеи, дисциплина, лъчисто величие. Човешкото съзнание е противоположно на студената лунна светлина. Лъвовете осъзнават социалната си роля и имат амбицията да я реализират. Те са огнено-страстни и никога не приемат второстепенна роля. Лъвът е център на вселената в собственото си съзнание. Той е лидер, благородник, протекторат. Великодушен е и няма чувство за страх. Лъвът е верен, откровен и справедлив.


Най-големият му проблем е собствената му гордост. Тя му създава проблеми, създава му комплекси и го довежда до депресия. Лъвът трябва да е много добре подсигурен материално, за да се чувства достатъчно сигурен в себе си.


Лъвът има много силна енергия, която е резултат на лидерските му качества. Умее да зарази околните с идеите си, да ги поведе и да ги убеди в добрите перспективи.


Добри и лоши черти

Лъвът е властен, благороден и изпълнителен. Постига целите си с лекота, за това хората го обожават и им харесва да му помагат. Дисциплиниран, умее да прилага властта си.


За съжаление лъвът може да бъде и изключително честолюбив, суетен и лицемерен. Не приема НЕ за отговор, много често е повърхностен в оценките си.


Най-лош вариант: Мързеливец! От най-ранно детство се впуска в пиянски оргии. Егоцентризма и високомерието му са в състояние да отровят живота на целия свят. Всички трябва да се въртят около него и едновременно с това, ако е възможно, да работят вместо него. Нищо не може да разклати увереността в собственото му величие, важност и непогрешимост.


Мъжът Лъв

Лъвът си личи от километри дори само по външния вид. Брадичката е леко издадена напред, долната част на носа при ноздрите е леко триъгълна като муцунката на котките. Косата им обикновено е като грива, очите са големи, бадемообразни, тъмни или сивозелени, тялото яко и жилесто.


Жената Лъв

Жената Лъв също има специфично „котешко” очертание на лицето с големи издърпани очи. Най-често са смугли, лицата им са едри, косите са пищни, разпилени, прическата – с перчем. Имат ярки, добре оформени и изключително сексапилни устни, стройна осанка, напета походка, едра костна система.


Детето Лъв

Детето Лъв е ярка и самостоятелна личност от самото си раждане. То прави само онова, което е решило. Проявява независимост и упорство към всички правила, които се опитват да му натрапят. Ролята на родителите е да му помогнат да си изгради широк кръгозор, за да осмисли интересите си и да ги реализира.


В процеса на израстването си младите Лъвчета стават все по-привързани към родителите си. Дори да са имали проблеми с тях, те винаги ще ги уважават и ще се грижат за родителите си до края на живота им.


Родителят Лъв

Лъвовете са много загрижени родители. Те не забелязват недостатъците на децата си, но са строги и не понасят неуважение. Децата им обикновено се отнасят със страхопочитание към тях.


Работа

Лъвът притежава ярко изразена индивидуалност, той не се вписва в стандартните схеми. Лъвът работи стремително и харесва хора, които работят като него. Това не означава, че ако шефът ви е Лъв трябва да му се натягате.Напротив – ако работите добре и проявявате самоувжение, той ще го забележи.

Никак не е трудно да се работи с Лъвовете – предложете им нещо ново, оригинално, екстравагантно и той тутакси ще прегърне идеите ви. Но предварително трябва да знаете, че Лъвовете мразят да се задълбават в дреболии, принципно те дават първоначавното направление за дадена работа, а останалите я довършват.


Когато Лъвът каже, че ще направи нещо сам е по-добре да не му се мотаете в краката, той ще се справи. Лъвовете обичат точното спазване на йерархията и разпределението на дейностите. Той се захваща само със своята част от работата, когато тя е колективна, но това не му пречи през цялото време да дава умни съвети и идеи за подобряване на организацията.


Пари

Лъвовете са творчески натури и много често се съгласяват да работят безвъзмездно, просто от интерес към дадената дейност. Добре е финансовите взаимоотношения да се уредят още при започване на съвместната дейност, защото Лъвът изключително радко пръв заговорва за пари и при това, ако няма конкретна уговорка той разчита, че възнаграждението ще бъде достойно за царствената му особа. Ако се получи разминаване между действителното заплащане и очакванията на Лъва, то той ще обърне гръб на този партньор завинаги.


В личните си взаимоотношения не е склонен да прави щедри жестове и пищни подаръци и то не защото е стиснат, а защото се опасява, че това би се възприело като отплата за нечие внимание. Лъвовете правят жестове само по собствено желание и то, ако имат вдъхновение за това. Ситуацията е по-различна с постоянните им партньори, към тях Лъвовете са изключително грижовни и щедри.


Ако имате близки взаимоотношения с Лъв трябва много да внимавате как инвестирате средствата си, да разберете неговото чувство за мярка, защото в противен случай може да си помисли, че сте или ненаситни, или прекалено щедри.


Любов и брак

Ако искате да събудите интерес у Лъва създайте му впечатление, че най-много предпочитате свободните и неангажиращи взаимоотношения, че обвързването до гроб е само глупост и предразсъдъци. Лъвът не понася мисълта, че някой може да му отнеме свободата. Веднъж повярвал на свободомислието ви, той ще ви предложи брак единствено заради принципа.


Лъвът винаги се чувства царствен и величествен, заживявайки веднъж с него ще се убедите, че той ви предоставя едновременно свобода и емоции. Ако сте достатъчно дейни и активни Лъвът много бързо ще се привърже към вас. Не очаквайте от него да ви забавлява, защото той очаква от вас именно това. Лъвовете са много наивни, но това не означава, че са глупави – ако се опитате да ги измамите, веднага ще го разберат.


Подходящи партньори

В ранна младост с огнените знаци – Овен и Стрелец – те са независими, обективни и безкористни.


В средна възраст стават по-практични, имат добра съвместимост с Козирог и Близнаци.


В зряла възраст стават ексцентрични, достигат много високо интелектуално развитие и много добре си съчетават интересите със Скорпион и особено с Везна.


Секс

За да съблазнита Лъва е достатъчно да отреагирате на вниманието му към вас по съвсем естествен начин – без превземки и театралничене. Лъвът много държи както на собственото си достойнство, така и на това на другия. Нормалният Лъв никога няма да остави без внимание представител на другия пол.


В секса Лъвът играе главната роля, той е активен и страстен, предпочита да прави секс на светло, не обича излишните акробатики, с него можете да дадете воля на емоциите си, да се отпуснете напълно и да изпитате невероятно удоволствие.


В никакъв случай не давайте на Лъва повод за ревност. Даже мисълта, че той не е единствен може да го извади от равновесие и да охлади всичките му страсти. Напротив, трябва непрекъснато да му повтаряте колко е ценен за вас и колко неговата сексуалност е неповторима. И всичко това е добре да се прави най-вече в компания. Лъвът ще ви бъде безкрайно благодарен/а, че поддържате романтико-героичния му образ пред останалите. Насаме можете и да го критикувате, но никога пред свидетели.


Лъвът не понася самотата и неизвестността. Ако често го оставяте да скучае непременно ще ви изневери. Същото ще направи и ако прекалено често му правите сцени, свързани с плач и сръдни.


Храни и напитки

Лъвовете обожават да приемат гости и да ги изненадват с щедри и пищни трапези. Парадоксалното е, обаче, че повечето Лъвове не обичат, а и не умеят да готвят. А ако в някакъв момент ги осени вдъхновение и все пак решат да да готвят, то непременно правят количество, което би изхранило цяла рота. Идеалното решение за Лъва е да ви покани на ресторант, при това от най-висока класа.


Стил

Лъвът не се влияе от модата. Индивидуалността се разпозната и в облеклото му. Неговият цвят е златистооранжевият. Той символизира разум и зрялост, разкош, сексуалност и увереност, събужда апетита и активизира.


Лъвът харесва силни и топли аромати със сладникав оттенък. От растителните аромати предпочита лавандула и майорана.


Вашият хороскоп е изработен от Петя Георгиева
Спонсорирано съдържание