Ползи от жабуренето с кокосово масло

Намаляване на възпалението и подобряване на здравето на венците
7
Ползи от жабуренето с кокосово масло
Снимка: Istock

Жабуренето с масло е естествен народен лек от Индия и той може лесно да се впише в рутината за оралното ви здраве.

Кокосовото масло се предлага в магазините за хранителни стоки, както и онлайн, и то е единствената съставка, която ще ви е необходима. Тази техника напомня използването на вода за уста, но жабуренето се прави по-дълго, за да има ефект.

Кокосовото масло се абсорбира и има няколко признати ползи за здравето, включително намаляването на възпалението и борбата с вредните бактерии в устата. Освен това то е годно за консумация, така че има малко рискове при орална употреба. Повечето привърженици на жабуреното с масло препоръчват да жабурите 1 супена лъжица масло в устата за 15–20 минути, след което да го изплюете. Кои са ползите от този метод?

Намаляване на вредните бактерии в устата

В устата се съдържат редица бактерии. Някои са вредни и могат да доведат до кариес, лош дъх и заболяване на венците. Проучване от 2016 г. с 60 участници установило, че жабуренето с масло може да намали нивата на бактерии в слюнката и да поддържа оралната хигиена.

Изследователите казват, че кокосовото масло е безопасна алтернатива на хлорхексидина, съставка в някои видове води за уста и орална хигиена.

Премахване на лошия дъх

Лошият дъх обикновено е резултат от натрупване на бактерии в устата. Това може да е свързано с не добра орална хигиена, инфекция или заболяване на венците. Проучване от 2011 г. установило, че жабуренето с масло може да бъде ефективно и естествено средство против лош дъх.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: зъбилош дъхбактерии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 месеца
Поредното "жабиряне"... Кажете на Михаела, че дори зъболекрите не са сигурни какво води до кариес :) Кажете ѝ също, че хаотичното "жабурене"(отвартителна дума) ще ѝ докара много посещения в кабинета и много дрелки в зъбите. Ааааа, тя не следвала съветите си :) Нищо ново под слънцето! Да знаете, че подобни пасквили трябва да бъдат наказвани, защото са вредни и опасни. Особено за първосигналните! И да блокирате пак ИП-то.... няма да промените истината. Само доказвате, че сте непр0к0псаници!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народната медицина признава само жабуренето с ракия.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само един шприц юнашко млеко не е достатъчен за жабуркане, тряба поне три-четри.
1
6
 
3
 
! Отговори
История преди 2 месеца
Едно време в нашето село, на пралеля бабата, баба Ава се е казвала, била е магесница. Имала четири дъщери и двама сина. С единият син са се карали за ниви, имоти, Ава казала на другия син - ако не убиеш брат си, ша направя така, че майчината кърма, с която съм те хранила, отвътре да те трови и изяжда...и той взел брадвата и ударил брат си в главата и на място. Погребали са го някъде в гората после.