Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа

"Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам", заяви той
195
Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа
Снимка: БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли международния натиск за спиране на войната в Газа в пламенна реч по повод Деня в памет на жертвите на Холокоста, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.
Нетаняху заяви: "Ако Израел бъде принуден да остане сам, той ще остане сам." 

Още по темата

Посланието беше отправено по повод нарастващите призиви от световни лидери към Израел да спре войната в анклава, защото израелската военна офанзива срещу "Хамас" е причинила тежки жертви сред цивилното население.

"Казвам на световните лидери: Никакъв натиск, никакво решение на международен форум няма да спре Израел да се защити", заяви Нетаняху.

Йом Хашоа, денят, в който Израел си спомня за 6-те милиона евреи, избити от нацистка Германия и нейните съюзници по време на Холокоста, е една от най-тържествените дати в календара на страната, а речите на възпоменателната церемония обикновено избягват политиката.

Нетаняху също така сравни неотдавнашната вълна от антиизраелски и пропалестински протести в американските кампуси със ситуацията в германските университети през 30-те години на миналия век, в навечерието на Холокоста

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: НетаняхуГазаИзраел
Още от Коли
Бихте ли прекарали една нощ в музея на Ferrari?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Сега в момента се подгрява терена за Трета Световна Война, и това ще война на световната интернационална мафия с непослушните страни от Близкия Изток, при който се очаква конфликта да се разшири!И двата конфликта Украйна-Русия и Палестина-Израел работят успоредно за активиране на пушечно месо, което трябва да реши не световния финансов капитал, а това вече е многото гърла, които експлоатират и живеят върху ресурсите на богоизбраните хора!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
119
8
 
9
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Чичо Адолф е знаел че от тия няма нищо хубаво да излезе ...както и от един друг етнос ! Вируси! Неможа да ваксинира всички против тоя бацил !
118
4
 
9
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 3 седмици
Никакъв натиск няма това е проблема,няма санкции,няма забрани и осъждане.Даже ги награждават с участие на Евровизия и Олимпиадата!!!!
117
10
 
9
 
! Отговори
Те преди 3 седмици
Еврей фашисти....
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Международният натиск никой не го пита.
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
местното население в египет са коптите християни - само че от 55% преди 100 години, днес са останали 15%. местното население в сирия са асирийците и арамейците - те също вече са под 2% за сметка на нашественици араби джихадисти. в ливан са маронитите християни - от 60% през 1980, в момента са под 30%. местното население в ирак бяха язидите, докато арабите направиха ислямска държава и изклаха всичко, що шава. в мароко, тунис, либия са берберите, но и тях ги арабизират. за балканите си знаем сами.
114
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Международният натиск да беше спрял ракетите от газа към Израел последните 10г . Сега вече Израел си решава, как ще се защитава срещу ислямистите. Неможе някой байй уиии на 5к километра тях да дава акъл или резолюции.
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ще е гордост, поне една нация устояла и непрегънала се на ислямизацията и лъжите на днешния свят!!!
112
5
 
10
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 седмици
Нещата стават тревожно шарени за Израел. Това, че държиш някакви финанси в един момент не е от значение. Хартийките /та дори и кюлчета ти злато/ не означават нищо ако няма от къде да си купиш суровини. А в Израел няма нищо.
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ще е гордост, поне една нация остояла и непрегънала се срещу ислямизацията!
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Израел и терористите кое е доброто
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Войната в Газа и в Палестинска територия се води от над 80 години! Когато Израелския премиер подписа преди години споразумението за мир го убиха на площада още в същия ден в който го каза публично!
108
0
 
0
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 109. Съгласен съм. Лошото е, че сме в лошия вариант.
107
2
 
5
 
! Отговори
до василев преди 3 седмици
само дето 'местното население' въобще не е местно, а са арабски завоеватели! нали се сещаш, че не преди 5000 години, а до 13 век последните кръстоносни християнски кралства там не е имало араби; те идват от арабския полуостров с кюрда саладин и строят всички тези джамии върху църквите. до 4ти век там е римска империя, то 8 век там е византия. а ВСИЧКИ днешни държави там )без Египет, завладян от арабите) са създадени от Европа по времето на Израел - ливан, сирия, йордания, ирак, кувейт, судан
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
шестневна война
105
7
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Няма как да са 6 милиона избитите евреи!Първо защото е нямало толкова евреи в Европа през 1939-1945г. Второ никъде не е доказано чрез независима експертиза, че са били ликвидирани в газови камери!Най новата версия е , че в камиони с газови камери са ги убивали!И другото което е , самият геноциди холокоста е едно към едно сравним с днешния тероризъм, като идеология, идеологическите създатели и спонсори са едни и същи фамилии, банки и корпорации, просто са тунинговали в новите реалности!Джаро!ЦРУ!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 108. Кво е туй ?
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Фют 103. Сяка нация си има дълбоко вкоренен манталитет. Едни се защитават общо, а други поеденично. Едни с цената на живота си, а други с цената на нечии друг живот. Едни предават всичко и всички за да съществуват, а други изчезват не предавайки никого...и така нататък. Светът е шарен.
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дронове и ракети на ниво прашки спрямо технологиите насреща им.
101
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така става когато арабските народи не са обединени ! Саудитска Арабия си живеят в лукс и не ги интересува за своите братя ! Затова бяха и войните в Либия ,Сирия ,Ирак с помощта на САЩ! За да нямат съюзници Иран и Палестина! Обединят ли се,Израел губи всичко!