7 храни, полезни за здравето на мозъка

Хапвайте яйца
21 апр 2024 17:10, Михаела Лазарова
3
7 храни, полезни за здравето на мозъка
Снимка: Istock

Ако имате проблеми с паметта и концентрацията, не бързайте да се обръщате към гинко билоба за помощ. Храната може да ви помогне повече, отколкото предполагате. Има някои храни, които имат особен принос в подобряване на паметта и концентрацията. Те могат да са ви от полза да подобрите цялостната работа на мозъка, така че да ви бъде от полза в работата и ежедневните ангажименти и задачи.

Кои са храните, които имат свойството да подобряват паметта и концентрацията?

Боровинки

Боровинките и горските плодове като цяло съдържат огромно количество антиоксиданти. Те са прекрасно средство да стимулирате работата на мозъка и нервната система, а това от своя страна подобрява паметовите процеси, оказвайки влияние върху услужливостта на паметта и усвояването на нова информация. Редовната консумация на боровинки намалява риска от болест на Алцхаймер и други дегенеративни заболявания на нервната система. Витамините и минералите в тях са от голямо значение за процесите в мозъка, отговарящи за паметта и концентрацията.

Кафе

Кафето е стимулант за нервната система, който ободрява и освежава. То също е богато на антиоксиданти и минерали, които подобряват паметта и концентрацията. Пиенето на 2-3 чаши кафе на ден ви прави по-бдителни, дееспособни, енергични и добре концентрирани в това, което правите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Здраве
Как да преминете от зимно към пролетно хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Захар, натурална, много полезна, без нея мозакът бавно загива.:))
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хляб салам народен и бира също са полезни :)))