Как да облекчите болките в ставите?

Добавяйте повече куркума в ястията
18 дек 2023 22:04, Михаела Лазарова
14
Как да облекчите болките в ставите?
Снимка: Istock

Когато говорим за неприятни усещания, може би болките в ставите са доста пренебрегвани. Мнозина от нас са склонни да ги „занемаряват“, тъй като те не са животозастрашаващи състояния. Но пък за сметка на това, те могат да бъдат доста неприятни и да влошат качеството ви на живот. Как да облекчите болките в ставите?

В следващите редове ще ви предложим няколко лесни съвета. Ето ги и тях:

Не спирайте да се движите

Когато изпитвате болка, последното нещо, което може би искате да направите е да станете и да се раздвижите. Но поддържането на физическа активност всъщност е една от рецептите за облекчаване на болките в ставите. Движението може да намали болката и сковаността, да увеличи обхвата на движение и да укрепи мускулите, които поддържат вашите стави. За целта можете да изпълнявате упражнения, които не са с голямо натоварване като плуване, колоездене или дори ходене.

„Това са чудесни начини да се раздвижите“, споделя Брайън МакКардел, доктор по медицина, ортопедичен хирург от Banner Health Center в Глендейл, Аризона. Според специалиста, мнозина по-възрастни избягват редовни аеробни упражнения в продължение на години (поради остеоартрит например), тъй като се притесняват, че ще „разрушат ставите си още по-рано“. Оказва се, че такива хора преодоляват болката по-добре, ако тренират редовно. 

Поддържайте теглото си в норма 

Ако имате наднормено тегло, загубата дори на малко килограми може да облекчи допълнителния натиск, който ставите ви понасят. Можете да постигнете това чрез здравословна диета и повече движение. Не забравяйте и да поддържате организма си хидратиран. Така ще се чувствате по-сити и ще се предпазите от задържането на вода.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ББ шедьовър преди 4 месеца
Па ежте филии намазани със Свинска мас, поръсени с лют, червен пипер и шарена соль ...и шарнирите земат та се смажат екстра.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В блендер вставяш Българско Кисело Млако, малко водичка и една връзка Магданоз.... правиш си сок и го пиеш.... Магнезия в Магданоса и Канция в Киселото Млако заедно ти изграждат здрави Кости, Здраво производство на Кръв в Костите, Силно Зрение като Орел, Здраво Сърце, Здрав Разум в Мозъка и така нататък.....до победа на народната медицина над дофторската медицина.... Може да го пиеш всеки ден, веднъж седмично... както си искаш!
11
0
 
2
 
! Отговори
Мишиту преди 4 месеца
Хапвайте кайсийте
10
0
 
2
 
! Отговори
Мишиту преди 4 месеца
Хапвайте бабек
9
0
 
1
 
! Отговори
Мишиту преди 4 месеца
Хапвайте краставици
8
0
 
1
 
! Отговори
Мишиту преди 4 месеца
Хапвайте саламче
7
0
 
1
 
! Отговори
Мишиту преди 4 месеца
Хапвайте банани
6
0
 
2
 
! Отговори
Фелдшер преди 4 месеца
Болките в ставите възникват след определен период в живота на всеки човек. Наднорменото тегло, застоялият начин на живот усложняват процеса на болка и действат като корозия върху ставите. Решението е- отслабнете, хранете се с много зеленчуци и плодове, пийте много вода, движете се повече, дори и дома, правете крачки, ще видите, че болката ще отшумява. Вече заболяванията върху ставите-ортопедично износване, трябва медицинска намеса-смяна на става.
5
2
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 4 месеца
И какво да ядем тогава?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спирате глутен алкохол и сладко и ще видите ефект.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мише, а сексът помага ли?
2
5
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 4 месеца
Ми кво да го боли кат цял живот е л*ал *** на Тато:))), да блъскаше в някоя мина или с лопатата на обекти, в някой завод, друго щеше да приказва:)))
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Моят баща е на 88 години, ама върви като младеж , нищо не го боли. Едно време беше 30 години секретар на партийната организация на БКП в града ни и като такъв се пенсионира. Излиза си, нито на лекар е ходил, нито кръвно мери, нито нищо. Казва, че не вярва на лекарите . А, ние млади, па по-болни от него, ще ни надживее.