Натурални начини за прочистване на жлъчката

Сок от краставици, моркови и цвекло
14 май 2023 22:19, Михаела Лазарова
7
Натурални начини за прочистване на жлъчката
Снимка: Istock

Жлъчката е съществен компонент от храносмилането. Жлъчният сок е смес от ензими и киселини, които имат функцията да съдействат за усвояването на мазнините от храната. Жлъчката се съхранява в жлъчния мехур, където остава в резерв, докато дойде момент, в който е необходима за целите на храносмилането.

За съжаление един от най-често срещаните проблеми с жлъчния мехур са камъните. Те се образуват вследствие на натрупване на токсини и минерали, които кристализират и образуват твърда маса.

Натрупването на камъни в жлъчката може да доведе до нейните дисфункции, възпаления и да наложи отстраняването ѝ. Това впоследствие предизвиква затруднения в храносмилането.

За да прочистите жлъчката и да я предпазите от натрупване на камъни, можете да опитате някои страхотни домашни трикове, които помагат за подобряване на функциите ѝ.

Лимонов сок и зехтин

Смесете равни части лимонов сок и зехтин. Разбъркайте добре. Добавете една стрита скилидка чесън, фино стрита на паста. Разбъркайте и изпийте сместа. Правете това всяка сутрин на гладно. По желание можете да добавите и малко магданоз, като смелите сместа с пасатор или в блендер.

Сок от краставици, моркови и цвекло

Тези три зеленчука имат невероятни свойства за прочистване на жлъчката от токсини и камъни. Направете си смути от тях, като смелите една краставица, един голям морков и половин чаша червено цвекло. Добавете малко вода, за да се получи подходяща смес за пиене. Пасирайте всичко в блендер и изпийте на гладно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз знам за кейл, боровинки и кефир пасирани на шейк. Но няма кейл.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От гастроентеролог знам, че лимоновия сок и зехтина помагат за радвижванего на жлъчните сокове, но ако имате фамилна обремененост и склонност към боледуване от жлъчка, все още няма открито лекарство за превенция и лечение. Бабините рецепти за прочистване от камъни са животозастрашаващи в някои случаи.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ако има вече камъни и тръгнат и запушат жлъчните канали става страшно,а ако имате гастрит е неподходящо сутрин на гладно лимонов сок и чесън
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Английска сол.
1
1
 
5
 
! Отговори
Прозтаг преди 11 месеца
С kлuзмa не става ли?