В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня

Украинският президент подчерта значението на справедливия мир
2 юли 2024 15:30, Елка Василева
189
В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан е призовал по време на визитата си в Киев украинския президент Володимир Зеленски да разгледа възможността за бързо прекратяване на огъня, което може да ускори мирните преговори, каза унгарският министър-председател на съвместна пресконференция с украинския лидер, предаде Ройтерс.

Орбан каза също, че Унгария би желала да има много по-добри двустранни отношения с Украйна и че неговата страна е готова да вземе участие в модернизацията на украинската икономика.

Унгарският премиер добави, че Унгария оценява украинските мирни инициативи, но призова Зеленски да работи за прекратяване на огъня, което да направи възможни преговорите за мир.

Орбан посочи още, че би искал подобряване на отношенията с Украйна и подписване на широкообхватно двустранно споразумение за сътрудничество.

От своя страна Зеленски подчерта пред унгарския си гост значението на справедливия мир в Украйна, посочва Франс прес.

На общата пресконференция украинският президент заяви, че посещението на унгарския лидер илюстрира общите европейски приоритети и колко е важно да се постигне справедлив мир в Украйна и в цяла Европа.

Зеленски помоли също унгарския премиер Орбан, който в миналото е блокирал изплащането на помощта на Европейския съюз за Киев, да запази европейската военна помощ за Украйна.

"За всички нас в Европа е много важно също европейската подкрепа за Украйна да остане на достатъчно ниво, включително и защитата ни от руския терор", каза Зеленски на пресконференцията при посещението в Киев на известния с близостта си с Москва унгарския премиер, чиято страна вчера пое ротационното председателство на Съвета на ЕС.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пожелавам му след Украйна Путин да нападне и Унгария! И тогава ще му препоръчваме мир...
31
4
 
7
 
! Отговори
ало ало преди 3 месеца
каквото каже путин, туй ще стане - тия нека си лафят....
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
за какви мирни преговори говори Орбан, нали ако свърши войната зеленски трябва да проведе избори и престава да бъде президент
29
6
 
3
 
! Отговори
32335445 преди 3 месеца
Копейките налазиха темата. Запада ли омразния долар, по колко копейки върви :D или не може да се намери?
28
10
 
5
 
! Отговори
значи преди 3 месеца
Джуджо много го закъса. Праща тоя уръфляк за парламентьор да му уговаря мир.
27
7
 
8
 
! Отговори
Мария преди 3 месеца
А Путин да продължава с огъня.Дали ако Путин нападне Унгария такива ще ги дрънкаш а?
26
3
 
2
 
! Отговори
Фемин хелп преди 3 месеца
Другари Запада пак на нахуяри
25
13
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 месеца
Тъпчото Орбан не разбра, че Путин хвърга ракети а не Зеленски.
24
1
 
2
 
! Отговори
Инфо преди 3 месеца
Правителството на България отмени таксите за превоз на руски газ за Унгария, след като Орбан предупреди, че ще предприеме наказателни мерки в ЕС. Руският газ за Унгарияминава през Турция, България, Сърбия.
23
2
 
14
 
! Отговори
Да бе, да! преди 3 месеца
И двамата не могат да се понасят. Личи им и от Космосът. А Гражданинът Наркоман що така и не облече костюм като нормалните хора, никой не знае. Той си седи в бункера в Киев, освен когато "тайно" го поканят на някоя международна среща. Не е в окопите, че да се облича в псевдо-военни маркови дрешки. Човекът е Актьор. Всичко, което знае и умее е да лъже убедително и да гради имидж с любезното съдействие на Западната Пропаганда.
22
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
ходят си, събират се, конференции, седянки, ла-ла-ла....а путин бавно и методично си прибира крайната земя обратно в руската империя, и хич не му пука!
21
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Анонимен18 ами, не той. орбан се преобу и вече работи за китайците. сценарият е войната в югославия в.2. , ако медведицата и билбо не ocepат на пияна глава и не се наложи си да прибягва към "разни буквализми". нали се сещаш че ако си беше отишъл на крак в украйна по руската държавна щеше да свирне лебедово езеро... тука правилния въпрос що е царицата на чардаша а не бънди
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По време на визитата си в Киев унгарският премиер Виктор Орбан е призовал Просрочения да съблюдава правата на унгарското малцинство в Закарпатието.
19
6
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До Анониментва, което требва да те интересува, като кардиологоисторик, е тука да не станат границите от 1876та, теа у изкукалия татарин
18
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/1 "Орбан кога ще призове Путин за спиране на огъня?" - путин е готов да го спре. Бившият президент на Украйна прие закон за забрана на мирните преговори. Други въпроси?
17
6
 
19
 
! Отговори
L. преди 3 месеца
Посланието е - Сядай на масата за преговори и дай на Русия каквото иска, преди да се е подпалила цяла Европа.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АА тоя цака Украйна постоянно, но иска да участва в икономическото й възстановяване! Като сърбите е нагъл тоя!
15
6
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
си в унгария, орбан в киев, говори се открито за мирни преговори. у нас тошко и копейката искат да правят правителство, бънди се праи на водолаз, боце предлага екипа на "ку-ку" от дкмс/бдм вместо министерски съвет, и нема пари за пенсии. сещате ли се че пак се разминахме с далаверата или требва и тока да почне да спира, да се сетите?
14
5
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
ТолупаОрбан вече е замесил питка и чака Путин да дойде на бял танк.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с девеесе и първа, какво става с девеесе и първа? Защо всички спряха да говорят за границите от девеесе и първа. Зеленски изведнъж забрави за девеесе и първа а вика, че имало много жертви.