ЕС спира излъчването на четири руски медии

Русия е ангажирана в непрекъсната и съгласувана пропаганда, според ЕК
17 май 2024 20:23, Анисия Иванова
84
ЕС спира излъчването на четири руски медии
Снимка: БГНЕС

Нови санкции наложиха държави членки на Европейския съюз срещу четири руски медии, забранявайки им да излъчват и публикуват на територията на ЕС, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

Санкции са наложени срещу следните руски медии: "Гласът на Европа" (Voice of Europe), "РИА Новости", "Известия", "Российская газета".

"Русия е ангажирана в непрекъсната и съгласувана пропаганда и дейности за манипулиране на информация, насочени към гражданското общество в ЕС и съседните страни, като сериозно изкривява и манипулира фактите", отбеляза Европейската комисия.

"Тези пропагандни действия са насочени чрез редица средства за масово осведомяване, които са постоянно или косвено контролирани от ръководството на Руската федерация. Такива действия представляват значителна и пряка заплаха за обществения ред и сигурността на ЕС", се допълва в съобщението на ЕК, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ЕКспиранеруски медии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
20
 
2
 
! Отговори
Правилно преди 3 месеца
Тотална изолация на путиновата русия....само това е пътят......нова желязна завеса,която да включва не само русия,но и нейните помагачи в агресията и срещу света.
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В името на "свободата на словото", "плурализма" и "демокрацията" без съмнение. Българи, честито гражданство в ненормалния тоталитарен 4-ти Райх!
51
3
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
СКАПАНАТА ЕВРОПА НА УРСЪСЕЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО ВЪРВИ КЪМ ФАШИЗМА !!!
50
15
 
7
 
! Отговори
Z мужици преди 3 месеца
Навлни - истината за свободата на словото в Путеландия.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 51 А ти на кой " медии" " вярваш"?-:) На " силните на деня ли"?-:) Ти този кашон на раменете си,само за равновесие ли го ползваш? Днес не умееш ли да " четеш" между редовете,си воден за нослето!!!
48
17
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Руските драскачи се опитват да определят забраняването на руските медии като нещо упражнявано в авторитарни режими, но не минава номера, защото въпросните руски медии не изпълняват ОСНОВНАТА функция на една демократична медия - да показват ФАКТИТЕ ОТ РЕАЛНОСТТА. Вместо това се занимават с разпространения на ФЕЙКОВЕ, откровени ЛЪЖИ и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Авторитарните режими забраняват точно медиите, които показват РЕАЛНОСТТА и доакзаните ФАКТИ, демокрациите забраняват медиите ДЕЗИНФОРМАТОРИ.
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извращенията разрешени, информирането забранено!
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Типичен северно Корейски похват. И в КНДР са забранени всички чужди, вражески медии. Следваща стъпка ще е съдебно преследвне на всеки който тайно гледа, слуша и чете забранени информационни източбици.
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цензурата и заглушаване на източници на информация освен "правилните" е фондамента на всяка една диктатура.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре дошли в ЕСССР!!
43
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подготвят почвата да изкарат Русия виновна в случай, че не им харесат резултатите от евроизборите! При всички случаи лошият чичко Путин ще е виновен.
42
21
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Мачкай руските фейкове!
41
22
 
13
 
! Отговори
PУZKИТЕ РЕВАТ.... преди 3 месеца
ЧЕ ИМ СПРЕЛИ РУСКИТЕ КАНАЛИ,....... А ТЕ НЕ САМО СПИРАХА ЕВРОПЕЙСКИТЕ, А И КОЙТО ГИ ГЛЕДАШЕ И СЛУШАШЕ ГО ИЗСЕЛВАХА ОТ СОФИЯ И ГО ПРАЩАХА В ЗАТВОРА........ КОЛКО ДОЛНИ СЪЩЕСТВА СА ТОВА РУZКИТЕ ЕННИЧЕРИ.....
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупости! Това е нагла цензура! Не може ЕС да ми заповядва какво да слушам и гледам. И е напълно безсмислена. Който иска да слуша, гледа и чете инфо от Русия, намира начин да го прави. Напъните на Урсула са смешни и жалки.
39
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че те не ся ли били забранени досега.Русия води срещу Европа небивала дезинформационна война,щото нима сили за друга.Абсолютно пропаднала ко чи на
38
3
 
16
 
! Отговори
Дванадесет! преди 3 месеца
Гласувайте! Иначе ви чака мобилизация, акциз на тока, и данък въздух!
37
3
 
18
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
ЕС няма да ми спре нито една руска телевизия , която желая да гледам . Това да не са ми комшиите от долния 7-ми етаж в квартал " Обеля " 2 , които не ми дават и да говоря на български език .
36
3
 
28
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
Че, властимеющите могат по всяко време да лепнат Етикета "Пропаганда" на всяка медия - било тя държавна или частна - стига да не отговаря на политическата доктрина на Елита!!! Позволете на зрителя, слушателя и читателя сам да определи кое е "пропаганда", а не вие да решавате вместо нас!!!!!
35
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Българин 33. Напъни по-бърже на плюсчетата че няма да ти излезе.
34
8
 
29
 
! Отговори
Спеца преди 3 месеца
Яловата европейска демокрация пак спира чуждото мнение !??Само Фон *** казва истината , така ли?