Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС

Още чакам да ми отговори, каза той
Обновена: 13 дек 2023 15:48 | 13 дек 2023 15:47, Стела Стоянова
103
Зеленски: Орбан няма причина да ни блокира за ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Унгарският министър-председател Виктор Орбан "няма причина" да блокира присъединяването на Киев към Европейския съюз, заяви украинският президент Володимир Зеленски в навечерието на срещата на върха на ЕС, предаде АФП.

"Помолих го да ми каже една причина за това. Не три, не пет, не десет. Кажи ми една причина", каза Зеленски за разговорите си с Орбан. "Чакам", каза той пред репортери в Осло, където се срещна с петима скандинавски лидери.

Лидерите на ЕС ще бъдат в Брюксел от 14 декември, за да обсъдят подновяването на подкрепата си за Украйна, като на масата са макроикономически пакет от 50 млрд. евро и обещание за официални преговори за членство.

Още по темата

Орбан заплаши, че ще наложи вето и на двете мерки, което ще доведе до провал на срещата на върха и ще остави Украйна - и нейната съседка Молдова, която също се надява на преговори за членство - на студено почти две години след като Русия започна тотална инвазия на територията на Киев.

Унгария настоява, че има принципни възражения срещу кандидатурата на Киев за членство, като твърди, че военната администрация на Зеленски не е направила достатъчно за борба с корупцията.

Орбан отново се обяви против започването на преговори за членство в ЕС с Украйна, като го нарече "ужасна грешка".

Междувременно Зеленски заяви, че се надява да проведе "много конструктивна среща" с Орбан, "защото имаме общи граници", пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
е след украйна ще е преди 5 месеца
друга страна , та време да мине . и в ЕС зелински няма да е доволен .
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как да няма ? Ще фалират арндаторите посредници и ще падне цената на земята а от там и на имотите в София и всичките посредници . И тия дето пречат на младите да създадат семейства . Ще падне цялата система на евроатлантизма и дърт дегенератизма . Украйна трябва да бъде спряна със всички средства . Иначе плана на Путин за обезлюдяване чрез евроатлантизъм държавен хранинизъм и нагъл дърт дегенератизъм няма да се получи .
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Урсулафондерлайно при речта си във Страсбург се разлаяли кучета, то и на животните това същество е опротивяло. Сигурно е държала реч на кучетата.
15
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 5 месеца
По-добре Орбан да откаже среща с този. Какво да му се обяснява, като тоя всичко знае по-добре и смята, че всички са му длъжни. Орбан има свое мнение, както свое мнение имат например германците или укр. Освен това постоянно му дават, играят му по гайдата, ес, нато и не знам кой още, затова смята, че и унгарците са същите лакеи на укр. превърната в център на света. Все по-нагъл става зеленият.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На сегашния ЕС само една Украйна му липсва и ще е цъфнал и вързал.
13
0
 
25
 
! Отговори
Кос преди 5 месеца
Не само Орбан, обаче...Словакия и Австрия, къде останаха, а и холандците още умуват.
12
0
 
26
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Хунтата в Киев е опасна и вредна за Европа.
11
0
 
16
 
! Отговори
Той ЕС и сега преди 5 месеца
"цъвти и връзва", а като приеме още една разсипана и корумпирана до мозъка в костите си държава не ми се мисли за "възхода", който ни очаква :D Едно поне трябва да се признае на американците - имат чувство за хумор.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И в какви граници ще бъде приета Украйна? Айде някой да ми обясни, защото ако бъде приета без откъснатите, то ЕС ще признае тяхната принадлежност към Русия. А ако включва и тях, ще е грандиозен международен скандал, защото ще имаме региони едновременно в Руисия и ЕС! Но разбира се никой не мисли, важното е да се говорят простотии!
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не ги искат особено в ЕС, ама Зеленски още не е разбрал. Украйна би разбъркала сериозно картите. След Полша, още една голяма източноевропейска държава с която трудно ще се разпореждат, с голямо население т.е. с много бъдещи евродепутати, голяма територия т.е. огромни субсидии за селско стопанство...Доста държави имат много за губене от това влизане на Украйна в ЕС и далеч не е само Орбан и не заради Русия. Украйна още не познават ЕС от 'добрата' им страна.
8
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
И Словакия е против.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зельо, стига се занимава с глупости, че писна на цял свят от теб. Заминавай да настояваш за мирни преговори, че не остана време. И дано има съгласни.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Напротив! Лошото е, че не би трябвало да е само Орбан, а всички на тази позиция. Защото дори само започване на разговори за ЕС ще е тотална гавра спрямо нас например, които трябваше да испълняваме много условия за започване на преговори. А за Украйна ще се покаже друг стандарт, при който разговори могат да започнат без никакви първоначални условия!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А КЪДЕ СА ФАНФАРИТЕ НА НАШИТЕ МЕДИЙ. ЗАЩО НЕ КАЖАТ ЧЕ ЗЕЛЕНИЯ НАПЪЛНИ ГА"ЩИТЕ, ЗАМИРИСА? - А ОТЧАЯНО ОНЕМЯХА.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 1 - ами на унгарците след като от ЕС им блокираха около 30 млрд. евро,много ясно че и ОРБАН може да блокира.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СЛЕД ПОСЕТАТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ВО САД СЕ ЗБОРУВА САМО ЕДНО! - О Т Ч А Я Н.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей нахална т.в.а.р , нахално чудо е тоз З.еления, брей!
1
1
 
11
 
! Отговори
Слава Кокаине преди 5 месеца
Айде бе!