Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия

Денков в Страсбург: Да сме равни с другите народи в Европа зависи от нас
Обновена: 22 ное 2023 12:31 | 22 ное 2023 12:19, Стела Стоянова
284
Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия
Снимка БГНЕС, архив

Страсбург е град с богата и бурна история, бил е част от Римската империя, за кратко е бил независим и свободен.

Днес Страсбург е белият гълъб на мира. Днес за първи път в своята история, Европа е обединена по мирен път и е равноправен съюз на мирни държави. Това каза българският премиер Николай Денков пред Европейския парламент в дебата на тема: „Това е Европа“, предаде БГНЕС.

Моята родина е една от най-старите държави в Европа, запазила името си България от 681 г. насам. В своята хилядолетна история страната ни е присъединявана насилствено към други страни, но успява да възкръсне благодарение на своите будители. Един от тях - Васил Левски, е духовният вдъхновител на независима и духовна България. Именно той казва, че всички българи трябва да сме равни. А да сме равни с другите европейски народи зависи от нашите дружни сили.

В най-новата си история България е била обект на опити за доминация - част от тях успешни, от страна на Руската империя. За съжаление, тези великоруски апетити продължават и в наши дни, и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия, както и от историческите и културни връзки между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни.

Затова пълноправното членство на България в ЕС и НАТО е най-голямата гаранция за продължаване на европейския ни път на Родината ни. Затова и трябва да завършим евроатлантическата си ориентация с присъединяването ни към Шенген и Еврозоната, каза още Денков.

Разширяването на ЕС добива изключителна важност - България е била поддръжник на приемането на страните от Западните Балкани в ЕС. Вярваме, че приемането на този решителен за стабилността на Балканите регион трябва да бъдат приети, когато изпълнят всички необходими изисквания, и присъединяването им трябва да се основава на постижения, които отразяват реалното желание на кандидатите да се развият като интегрирана част от европейското семейство, а не на страни, раздирани от политически сметки, заяви още той.

Приветстваме желанието на ЕК да препоръча започване на преговори за присъединяване на Украйна и Молдова, като се надяваме към тази група да се включи и Грузия. Безспорно ЕС се нуждае от укрепване на институциите и усилване на капацитета за решаване на проблемите, но този процес и процеса по присъединяването на нови страни трябва да вървят успоредно, каза още Денков.

Днес в Европа все по-често се забелязват признаци на умора от войната в Украйна, и се надигат гласове против помощта за украинския народ и бежанци. Печално известно е как завършиха опитите Хитлер да бъде омилостивен с непрекъснати отстъпки - същото важи и днес. Войната на Путин срещу Украйна всъщност е война на Путин с Европа. Като помагаме на Украйна, помагаме на Европа и защитаваме Европа. Иначе утре в положението на Украйна може да се озове Молдова, после Балтийските републики, после Полша, Румъния, България и други европейски държави. Огромното мнозинство от търсещи убежище мигранти се насочват към ЕС, а интеграцията на голяма част от настоящите мигранти върви незадоволително. Нуждаем се от нова стратегия и подход, която да различава мигрантите от войните от икономическите мигранти.

България е изпълнила всички изисквания за приемане в Шенгенското пространство, и всяко по-нататъшно отлагане е неприемливо и демотивиращо за нашата страна и нейните граждани, каза още Денков. Самото функциониране на шенгенското споразумение сега е изправено пред въпросителни, и много страни възобновяват проверките по границите си, но не смятаме, че това може да е аргумент за неприемането на България и Румъния. С нашите две държави в Шенген границите на Европа ще са по-добре защитени, и Европа ще бъде по-силна, каза още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
5
 
! Отговори
ПародиянаПарламент2 преди 9 месеца
Естествено Денков каза накрая че Путин е Хитлер... каквото и да значи това ... А ЕС хрантутниците си човъркаха телефоните, никой не го слушаше. Имах чувството че това е изпит в средно образователно училище , а не Европейски парламент .
91
0
 
4
 
! Отговори
Подкрепа има преди 9 месеца
52% от посолствата подкрепят това правителство! Това е най-голямата подкрепа от посолствата досега! Денков щял да предложи промени в конституцията, които да дадат на всеки посланик право на глас, което да се равнява на 10,000 Български гласоподаватели. А Американския посланик щял да има глас с равностойност 1 милион избиратели. Така всичко ще е честно и почтено. И няма да се чешем по главите и да се чудим какви са тия мелодрами дето ни ги разиграват всеки път.
90
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
До Анонимен 89 Българския народ не е беден. Това е руска опорка, която пропагандата им набива, за да нямат българите самочувствие, и да са склонни да се подават точно на тази пропаганда , която цели да постави границата между "богатите" западняци и "бедните" българи. Такова нещо няма. Вече ВСЕКИ българин, който е умен, работи му се и инвестира в развитието си, живее европейския начин на живот.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Намираме външен враг и го обвиняваме за нашите грешки. Обвиняваме политическите си противници, че са агенти на външния враг. Превземаме медиите. Предизвикваме безредици. Обявяваме, че само ние можем да спрем безредиците с железна ръка. Елиминираме политическите си противници и се окопаваме във властта." Бенито Мycoлини, Aдoлф Xитлeр, Йoсиф Стaлин, Кирил Петков и Асен Василев, Наведенков.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бг дава бронетранспортьори на Украйна , срещу едно тяхно знаме !
87
0
 
4
 
! Отговори
Урсулка пусна преди 9 месеца
Урсулка пусна бюджет за РЕФОРМАЦИЯ НА ПОЛА на цялата партия ППДБ!! Има много желаещи да минат под дъгата и под хирургическия слалпел. Киро и Кокора веднага се записали. А Ицето Иванов дори желае да смени не само пола си но и вида си и от хомо сапиенс ГРАНТОЯД мда стане МРАВОЯД от женски пол. Но нещото на снимката ме може да се възползва защото е смърф а те са безполови.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето как се пътува с влак стрела в Китай, бизнес класа. https://youtu.be/FgthWgZGb-wБизнес класата е най-луксозната в Китай! Това ли е заплахата? Влакове, самолети, мостове, пътища, язовири и ел. централи, 5джи, 6 джи антени, смартфони и компютри, ел. автомобили,у космически изследвания и космическа станция. И какво ли още не. Обаче това наведено нещо на снимката няма как да пусне източни инвеститори у нас. Ще спре де що има енергиен и друг проект. Друго си е три пъти по-скъпи газ и АЕЦ.
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На русофилите в България не им остав нищо друго осевн да пискат по форумите. Безпомощни са! Правителството е стабилно и има огромна подкрепа в парламента. Премиера твърдо води България по правилния евро-атлантически път!
84
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 87 По БНТ има новини на турски, защото има български граждани, които не разбират български, и е по-добре да имат български новини на турски, отколкото турски новини на турски.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички пари , за нато-сащ!
82
5
 
10
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 9 месеца
Сламен плъх с опорки, написани от ПосолствоТО. Срам за нас.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Откъдето е минал американски ботуш, остават само разрушения, пустини, плачещи хора, вдовици и деца сирачета. Това е истината. От 240 години съществуване на тази измислена държава САЩ, само 16 години не е водила войни. И всичките са на чужда територия, без да бъде заплашена американската такава.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Готвят ни..Ние сме СГОТВЕНИ много отдавна , само че народа беден български още се заблуждава , че НЯКОГА ГО ОЧАКВАЛО --- ДА СТАНЕ ПО-БОГАТ !?
79
3
 
5
 
! Отговори
Пародия на Парламент преди 9 месеца
Изчете цял конспект без да каже нещо съществено .Смехории, смехории ,то не бяха преразкази кой какво казал за историята еди кой си ..От ЛЕВСКИ ,ЛЕВСКИ какво той казал "България трябва да европейска държава " до Джон Кенеди да цитираме стигна .... . Накрая даже преразказа оная постановка със сирийчето от Украйна което било с паспорт вързан за вратът му (О , Стивън Спилбърг къде си да го заснемеш това )И украинският народ... ах, тоз страдащ украински народ... трябвало да влезе в ЕС.Защото в ЕС има свобода .... ама имало и контрол ???? Естествено Путин е Хитлер... каквото и да значи т
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По БНТ има новини на турски щото са натовци и било демократично. В парламента има канадци, украинци и всякакви. Руските канали са спрени и се диктува от американското посолство. Кенет наглее с "не се месим" а из Европа има тайни затвори на ЦРУ, а за подслушването да не споменавам. Уикилийкс изкара данни за стотици адреси на банки фирми и университе в България- зомбирани.Абсолютен американски фашизъм.
77
1
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 9 месеца
От всичкото многословие схванах, че хитрите западняци се канят да спрат помощта за Украйна. И да натоварят с нея източноевропейските абдале. Докъдето откарат, после чао на Зеле е да заповяда следващият кандидат за награда от Евровизия. Тарикати са тези западняци:)
76
2
 
9
 
! Отговори
Неадекватен е преди 9 месеца
Денков е луд
75
2
 
5
 
! Отговори
Роб на козяк преди 9 месеца
Роби на Козяк да искаш! У нас си имаме Наведенков, Ицето Иванов и сие които ежедневно робуват на Козяк! Ходят на работни закуски а после бърже бърже в парламента да предложат я оръжия за Украйна, я Американски уран за АЕЦа, я закупуване на още оръжия от ФАЩ. С робия си изкараха апартаменти коли. Добре си робуват!
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
така е, Денков, Страсбург > Масква
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен---71 Нали е доказано че Левски и Ботев , са СОЦИАЛИСТИ , защо ? Защото са се борели за РАВЕНСТВО , БРАТСТВО И...СВОБОДА ! Атлантиците са против тези термини , и кВо шЪ праИМ сега ???