Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия

Денков в Страсбург: Да сме равни с другите народи в Европа зависи от нас
Обновена: 22 ное 2023 12:31 | 22 ное 2023 12:19, Стела Стоянова
284
Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия
Снимка БГНЕС, архив

Страсбург е град с богата и бурна история, бил е част от Римската империя, за кратко е бил независим и свободен.

Днес Страсбург е белият гълъб на мира. Днес за първи път в своята история, Европа е обединена по мирен път и е равноправен съюз на мирни държави. Това каза българският премиер Николай Денков пред Европейския парламент в дебата на тема: „Това е Европа“, предаде БГНЕС.

Моята родина е една от най-старите държави в Европа, запазила името си България от 681 г. насам. В своята хилядолетна история страната ни е присъединявана насилствено към други страни, но успява да възкръсне благодарение на своите будители. Един от тях - Васил Левски, е духовният вдъхновител на независима и духовна България. Именно той казва, че всички българи трябва да сме равни. А да сме равни с другите европейски народи зависи от нашите дружни сили.

В най-новата си история България е била обект на опити за доминация - част от тях успешни, от страна на Руската империя. За съжаление, тези великоруски апетити продължават и в наши дни, и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби на Путин се възползват от икономическата ни обвързаност с Русия, както и от историческите и културни връзки между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни.

Затова пълноправното членство на България в ЕС и НАТО е най-голямата гаранция за продължаване на европейския ни път на Родината ни. Затова и трябва да завършим евроатлантическата си ориентация с присъединяването ни към Шенген и Еврозоната, каза още Денков.

Разширяването на ЕС добива изключителна важност - България е била поддръжник на приемането на страните от Западните Балкани в ЕС. Вярваме, че приемането на този решителен за стабилността на Балканите регион трябва да бъдат приети, когато изпълнят всички необходими изисквания, и присъединяването им трябва да се основава на постижения, които отразяват реалното желание на кандидатите да се развият като интегрирана част от европейското семейство, а не на страни, раздирани от политически сметки, заяви още той.

Приветстваме желанието на ЕК да препоръча започване на преговори за присъединяване на Украйна и Молдова, като се надяваме към тази група да се включи и Грузия. Безспорно ЕС се нуждае от укрепване на институциите и усилване на капацитета за решаване на проблемите, но този процес и процеса по присъединяването на нови страни трябва да вървят успоредно, каза още Денков.

Днес в Европа все по-често се забелязват признаци на умора от войната в Украйна, и се надигат гласове против помощта за украинския народ и бежанци. Печално известно е как завършиха опитите Хитлер да бъде омилостивен с непрекъснати отстъпки - същото важи и днес. Войната на Путин срещу Украйна всъщност е война на Путин с Европа. Като помагаме на Украйна, помагаме на Европа и защитаваме Европа. Иначе утре в положението на Украйна може да се озове Молдова, после Балтийските републики, после Полша, Румъния, България и други европейски държави. Огромното мнозинство от търсещи убежище мигранти се насочват към ЕС, а интеграцията на голяма част от настоящите мигранти върви незадоволително. Нуждаем се от нова стратегия и подход, която да различава мигрантите от войните от икономическите мигранти.

България е изпълнила всички изисквания за приемане в Шенгенското пространство, и всяко по-нататъшно отлагане е неприемливо и демотивиращо за нашата страна и нейните граждани, каза още Денков. Самото функциониране на шенгенското споразумение сега е изправено пред въпросителни, и много страни възобновяват проверките по границите си, но не смятаме, че това може да е аргумент за неприемането на България и Румъния. С нашите две държави в Шенген границите на Европа ще са по-добре защитени, и Европа ще бъде по-силна, каза още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков в Австрия:"Пазим границите много сигурно...'' , е да ,пазим границите за да не може БЪЛГАРИТЕ ДА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ !
191
2
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 9 месеца
Хахахах хахаха Хахахах тоя па умрял е Путин за тоя *** дето го направихте вие некадърници .
190
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков е пропуснал Стоичков, киселото мляко, розовото масло, шопската салата и Джон Атанасов. хахахахахах
189
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това с под леглото е старо. Сега Путин влиза в тях и стават негови двойници. Без да го знаят.
188
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искам да попитам колко вериги магазини е открил и фирми в тоя град напоследък отговор нито една господа замислете се малко колко народ бяга и защо заради такива като тоя нагаждащи се според партията.Какво му трябва на град Ловеч добри ръководители.Смяна на всички кадри от 30 години докога ще са вътре а народа ще спи в къщи господин областен управител
187
1
 
11
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
ДенкоФФФ !!!! Първо: Никой няма да ни приеме нито в Шенген, нито Еврозоната, готов съм да се обзаложа! Второ: Би ли ни посочил в какво се състои "икономическата ни зависимост от РФ с примери за икономическо ни сътрудничество с финансов отчет за доходите?" ПС. Алоууу....., ДенкоФФФ, Бг вече няма никаква промишленост!!! Единственната ни "зависимост" от РФ беше в енергийната сфера, повтарям - Беше!!!!!!
186
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В живота си съм слушал много тъпoтии, но г-н Денков достигна ненадминати върхове. Не издържах да го слушам.
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес питам.Какво направи областния за пети мандат и никои за него не говори от различни партии а за кметицата оплюха жената.Питам господин областен на град Ловеч какви инвестиции,работта и работни места разкрихте с какво дигнахте заплати или каквото и да било.Какво изобщо направихте през това време за тоя град
184
1
 
11
 
! Отговори
До 194 преди 9 месеца
Вечер преди да си легнеш проверявай под леглото дали Путин не е там!
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как да го разбирам? Ние сме обвързани икономически с Русия, а тайните служби на Путин се възползват? Звучи нелепо, някак си, чичка.
182
2
 
9
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
абе тия "демократи" с Путин лягат, с Путин стават - явно на времето ги е е.ал някой руснак и имат лоши спомени, макар че демократите от ДБ и ПП са леворезбари отвсякъде и са свикнали да йм е вътре. В момент пеефския и борисовия едновременно ги пердашат и от пред, и от зад!!!!
181
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като не Ви харесва какво е казал, напишете Вие какво и как бихте се изказали вместо него. Той говори със самочувствие за държавата, за важноста на нашите партньори и за заплахата която е реална. И не е само хибридната война с Русия. Та тук е пълно с тяхни агенти. Те са във всички структури на държавата. Като започнем от президенството,БАН,църква, министерства ,служби...Навсякъде са.
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ли не е споменал Денков в "Това е Европа"? И разни тревоги във връзка с Ливан, Сирия, Ирак и Йемен, както и режимите на аятоласите в Иран и на талибаните в Афганистан, положението в Далечния изток, Северна Корея ... А бе пълна готовност да се включим във всички регионални кризи във всяка точка на света. Ако може Путин да набутаме навсякъде като причина, ... ще "завършим евроатвантическата си ориентация". После, като се почувстват"ориентирани", какво ще е? Утре, вместо днес? Някой друг път
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Страсбург е черният прилеп на войната: Сирия, Либия, Украина
178
4
 
12
 
! Отговори
Косплей преди 9 месеца
Академикът по течни сапуни и прах за пране изаkа опорките на посолствоТО пред полупразна зала от заспали евродепутати, които си нямат друга работа него ден освен да му слушат клишетата. Представителите на Австрия и Нидерландия се прозяваха отегчено на баналната му реч след което емблематично му биха един k*p в гъza по шенгенският въпрос. Безгръбначните животни можеш само да ги гледаш с погнуса и евентуално да ги смачкаш като нещо ти пречат на интересите.
177
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 181 "Това ли ти е ОПРАВДАНИЕТО ? Ами нали и в другите държави , нови членки в ЕС е имало комунизъм , къде са ТЕ сега и къде НЕ сме ние .." Те направиха лустрация и отстраниха издънките на клоновете на КГБ от управлението си. Ние сме единствените, които не направиха това. И няма никакви "оправдания", аз живея добре, както и всички българи, които разчитат на знания и умения, а не на това руснаците да ги "асвабадят", за да могат пак да грабят от другите.
176
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 182 Какви "атлантици" те гонят, в момента икономическата власт се държи от бившата Държавна сигурност.
175
1
 
23
 
! Отговори
срам преди 9 месеца
Срам! Денков говори пред празна зала в Европарламента. Оплака се от Путин и великоруски апетити.Речта на Денков бе изпълнена с клишета и опорки за Русия, СССР, за тайните служби на Путин и за великоруски апетити към нашата страна.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Днес Страсбург е белият гълъб на мира. Днес за първи път в своята история, Европа е обединена по мирен път и е равноправен съюз на мирни държави. " - И коолко НПО-та ще ми брълнат толкова дълбо, че ще им изкочат пръстите през ноздрите, ако тръгна да правя китайски, но качествени коли и да, това вече е рално нещо? Защо целият ни бизнес парк е "оутсорс" но в млемнта в кокто заговором за родни продукти и услуги има мълчание? Ъ?
173
1
 
20
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
Добре, че всички тия глупотвини ги е говорил пред празна зала.