Има риск ЕС да се разпадне заради проблема с мигрантите

Причината са дълбоките културни различия, казва Жозеп Борел
22 сеп 2023 18:30, Стела Стоянова
211
Има риск ЕС да се разпадне заради проблема с мигрантите
Снимка БГНЕС, архив

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел предупреди, че има риск съюзът да се разпадне заради проблема с мигрантите, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Миграцията може да бъде "разлагаща сила за Европейския съюз" заради дълбоките културни различия между страните и дългосрочната им неспособност да се споразумеят за обща мигрантска политика" каза Борел в публикувано днес интервю за британския вестник "Гардиън".

"Някои членове на ЕС имат "японски стил": ние не искаме да се смесваме, не искаме мигранти, не искаме да приемаме външни хора. Искаме си нашата чистота", отбеляза Борел. Той подчерта, че точно обратното, Европа има нужда от мигранти, за да противодейства на тенденциите на намаляване на населението.

Европейската комисия междувременно съобщи днес, че отпуска на Тунис 127 милиона евро в съответствие с подписания от ЕС и северноафриканската държава меморандум за разбирателство в областта на миграцията.

Пакетът включва помощ в размер на 67 милиона евро за борба с трафика на хора. Тези пари ще бъдат предоставени през следващите дни по линия на тясното сътрудничество с Тунис в борбата срещу мрежите за нелегален трафик, каза говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро.
 


211
Още по темата: ЕСмигрантиЖозеп Борел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Забелязвам, че на 25 септември (3 дни по-късно), това е все още последната новина в раздел ЕС. Явно ЕС умре. Кеф!
174
0
 
13
 
! Отговори
Дай Боже преди 2 месеца
По-скоро!!
173
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Искал мигранти защото населението намалявало. Да дава стимули за раждаемост. В България нищо не дават за да се стимулира раждаемостта. Например безплатни жилища.
172
33
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Нищо няма да се разпадне, ЕС е най-хубавото нещо, което ни се е случвало като държава.
171
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Язък, че си затворихме реакторите и си съсипахме земедрлието и икономиката, за да им се натегнем.
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дай Боже!
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още 2015-а го казах това и ме нарекоха нацист, ционист, крайно десен, фашист ...
168
0
 
18
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Слава богу! Може да ни се разминат скакалците с които искаше да ни храни специалистката по вагини - Урсула.
167
9
 
29
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 месеца
Так,където Краваринът(ФАЩ) изпонасере,бе се чисти ,не се пере.Нали това е целта на англо- краваро- саксо терористите?Защо мислите,че световните терористи ФАЩ и Англия съсипаха Ирак,Либия ,Сирия?Защо мислите че бомбиха Югославия и други не агресивни държави?Защо англо-саксовете излязоха от ЕС-а?Човек трябва да е до такава степен опростачен или дрогиран, или продажен, че да не вижда и чевадното,и да не разбира,че няма никакъв интерес от тази *** - ЕС.Типичен пример е *** Балкански
166
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може би по-съществената причина за разпадането на ЕС ще стане директната намеса на САЩ в държавите, които са икономически по-слаби - тези от бившия СИВ - Източна и Централна Европа и диктата към тях,без да се съобразява с това,че те са членове на ЕС. Пример за такава политика са България,Румъния. САЩ ще ги използват като база за своите войски в източния фланг за война срещу Русия преди засега икономическия съюз БРИКС да се трансформира и във военен. А ЕС ще остане без държавите от Източна Европ
165
6
 
22
 
! Отговори
БРЦК преди 2 месеца
Колкото по бързо по хубаво сащ също
164
3
 
7
 
! Отговори
ФАЩ: преди 2 месеца
Нали това е идеята...
163
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Eтo oт kъge иgвa aфpo-npeceлeниeтo, Aвcтpия щo нe блokиpa EK?
162
1
 
47
 
! Отговори
Капитална грешка преди 2 месеца
Населението на света трябва да се намали 7-кратно, в противен случай след по-малко от три века ще са изчерпани всички ресурси, защото точно най-непродуктивната част от населението на света се размножават като бесни. Единственият хуманен начин да се постигне това е чрез ограничаване на раждаемостта до 2 деца. Вместо това, в ЕС се внасят етноси, които по традиция не учат, не работят, размножават се като на конвейр и са изключително агресивно настроени спрямо култури и религии, различни от тяхната.
161
3
 
30
 
! Отговори
Борел на е подходящ преди 2 месеца
за поста, който заема. Как е възможно да прави обобщения, без да е запознат с реалностите в отделните страни на ЕС? България е христоматиен пример относно това, какво се случва, когато по изкуствен начин се увеличава населението чрез внос на пришълци с друга култура и други ценности и на всичко отгоре им се дават привилегии и всевъзможни бонуси. След Първата св.война ромите в Бг са под 50 000, днес са почти половин милион, макар част от тях да крият етническия си произход при преброяванията.
160
3
 
33
 
! Отговори
Пен преди 2 месеца
Хаха имало риск, стига глупости! Риск няма, работата е сигурна!
159
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да върви в ада това недоносче!
158
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС трябва да умре!
157
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС,ще се разпадне само поради една причина! И те не са " мигрантите"! А това че е офшорна фирма на САЩ! ЕС Предаде Европа като цяло! -:(
156
3
 
36
 
! Отговори
Слепок преди 2 месеца
Няма риск тъпя ЕС да се разпадне. СИГУРНО е че ще се разпадне. И не (само) заради полуграмотните мигроси.