Ярослав Качински за ЕС: Наситихме се на империи

В Полша се опасяват от германското господство
21 сеп 2023 09:33, Петър Бойчев
43
Ярослав Качински за ЕС: Наситихме се на империи
Снимка БГНЕС

Ярослав Качински, лидерът на управляващата полска партия "Право и справедливост", заяви, че партията му иска да промени посоката, в която се е развил ЕС, за да предотврати превръщането на държавите членки в част от "нова империя", предаде полската новинарска агенция ПАП. "Ние сме се наситили на империи", каза Качински

На партийно събрание в югозападния град Вроцлав преди парламентарните избори, насрочени за 15 октомври, Качински заяви, че партията му не е против Европейския съюз, но блокът е поел в "много лоша посока".
"Ние се стремим да променим тази посока... Чакаме предстоящите европейски избори, това е следващата година, чакаме промени, те ще дойдат", каза той.

Качински, който е и вицепремиер, заяви, че богатството и силата на Европа се крият в "разнообразието и субективността" на нейните държави членки, предаде БТА. "Това многообразие и тази субективност трябва да се запазят, тя не може да се превърне в някаква нова империя, в случая в германска империя", каза той.

Лидерът на "Право и справедливост", както и други членове на правителството, често твърдят, че ЕС е прикритие за германско господство.
 


43
Още по темата: ЕСимпериикачински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Здрасти Вова преди 2 месеца
Скоро и в други градове. Е манипулатор и те колкото и да са добри в старанието си народите и те колкото и да са лековерни, дойде ли гладът човек изтрезнява от утопии били те и западни.
36
1
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
До Иван 33 Поляците заслужават уважение за това че сринаха СССР.Един насилствено създаден съюз.
35
16
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Вече почвам да си мисля ,че в исторически план повече сме си патили от "братските" славянски народи ,отколкото от османците.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Caнkции, "Marнитckи", блokиpaнe зa Шeнreн, тakивa paбoти?
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Можете ли да си представите холандските наркодилъри да държат Полша извън Шенген? А австрийските перачи на руски пари? Нашите типове, пишман политици, само на навеждане разчитат и очакват различен резултат!
32
20
 
5
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Поляците не са от най-интелигентните народи.
31
1
 
13
 
! Отговори
Copocoиg-чeлниk преди 2 месеца
Xa! Aм' k'o npaйми ca?
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
наситихме се и на полски фашаги като теб!
29
2
 
26
 
! Отговори
До 26-ти Да, ще преди 2 месеца
рухне, но преди това ще рухна всички други свързани с нея банки. Икономиката на САЩ също както европейската разчиташе на евтини суровини от трети страни. Нефт от Венесуела, уран и титаниеви сплави РФ, кобалт и литий от южноафрикански държави. Всички тези държави сега виждат възможността на вдигнат средния пръст на САЩ и се организират в собствени съюзи. Оформят се два лагера - този на ресурсо-консумиращите срещу този на имащите ресурси. И това ако не е предпоставка за световна война?...
28
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А в България ще записвали в новата конституция, че сме членове на ЕС и НАТО.Сравнете поведението на една независима страна като Полша и на това нещо дето му викат държава България.
27
1
 
12
 
! Отговори
Ц преди 2 месеца
Обаче миролюбието винаги трябва да е ДВУстранно или всъщност от ВСИЧКИ признавано като основен начин за решаване на проблемите и който започва война където и да е по света - моментално да бъде съден от Световен съд - без значение дали са сащ или русия.Войната е Световно, космическо зло!!!
26
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой беше ти бе, полски ***-комплексар. Айде у лево.
25
1
 
27
 
! Отговори
Ц до 24 преди 2 месеца
А Световната банка няма ли да рухне от трилионите неизплащащи се заеми на сащ?
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами прав е човекът! Повече добронамереност и миролюбие няма да са излишни.
23
2
 
26
 
! Отговори
За поляците беше преди 2 месеца
казал някой - Поляците са имперци без империя и това ги комплексира безкрайно. От всички държави в Европа, Германия е може би сред най-наританите след ВСВ. Вече колко години под ред се извиняват на света, тях са налазили д}|{ендъри и мулти-култи НПО-та, армията им е за посмешище. Една индустриална икономика имаха, но техните партньори я унищожиха с един замах премахвайки СП1, СП2 и принуждавайки ги да наложат санкции срещу РФ. Крайния резултат от всичко това е рухване на ЕЦБ, а с нея и целия ЕС.
22
2
 
17
 
! Отговори
морски преди 2 месеца
Поляците са подритвани от немции руснаци през историята си.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зиг Зеленски и Зиг Зиг Лаурел и Харди! Един Райх! Един Народ! Айн Цу цвайн цу Драйн цу фюрера!
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кире, те нещата не са както ги представяш, тя историята не започва от днес. Германия е колония на сащ, получи най много по плана маршал, не е имала и избор, блъскана е с американски бази и Обама подслушва телефона на Меркел, а Шолц направо си е марионетка. В момента това не е ЕС на де Гол, както са го мислили тогава с културното богатство на всички народи, това е ЕС на Сорос.И затова ти казват че си *** и мислиш само за грантове и фондове под нещо псевдообщо и нехарактерно за никой в Европа
19
1
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 2 месеца
Да поляците се усещат,но *** си трайка
18
11
 
5
 
! Отговори
Никой преди 2 месеца
Храни куче да те лае