Макрон: Не трябва да допуснем Москва да наложи своя мир

Мирът ще бъде постигнат с днешния враг на една маса, заяви той
Обновена: 23 окт 2022 22:51 | 23 окт 2022 22:51, Йоана Цонева
120
Макрон: Не трябва да допуснем Москва да наложи своя мир
Снимка: БГНЕС

Световната общност не трябва да позволява на Руската федерация да налага своя мир, защото руснаците не знаят какво значи думата и действат по обратния начин.

Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от BFMTV.

"Да не позволим светът да бъде завладян от руската сила. Мирът не може да бъде свидетелство за закона на най-силните. Мир в Украйна може да има, само когато украинците решат", заяви той при откриването на срещата на върха за мир в Рим.

Той заяви, че в някакъв момент в бъдещето ще бъде възможно да се постигне мирно споразумение между Украйна и Русия.

"Мирът ще бъде постигнат с днешния враг на една маса", добави Макрон.

Припомняме, че преди това френският президент заяви, че ще продължи да води диалог с Русия и Украйна, за да сближи преговорите между двете страни.

По-рано беше съобщено, че Франция ще започне да обучава украинските военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
23
 
! Отговори
Пари Хотър преди 1 година
По същата логика не трябва да допускаме франс да налага условия за мир. Или франсетата имат безусловно право да налагат свои условия за мир когато и където пожелаят? Или?
64
2
 
23
 
! Отговори
НЕМА НУЖДА ОТ БЛЯ,БЛ преди 1 година
Спрете да приказвате, наблюдаваме действията ви.Вече е прозрозрачно ясно на света кой кой е ,какво се преследва с тази война,кой ,как и защо я предизвика и защо я ескалирате с тоновете оръжие.Попрочетохме малко,вместо да разчитаме на приказките ви.Нещата са ясни ,господаря нарежда ,вие изпълнявате. Не ви се говори за МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ май????Гаранти бяхте с Германия,нали???Нищо не предприехте,така нареди господаря за да се предизвика това което става в момента.И ПРОДЪЛЖАВЕТЕ ЕСКАЛАЦИЯТА.
63
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макроне вземай Зеленски и се махайте и двамата.
62
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция щяла да започне да обучава украинските военни, за да се бият, да убиват и да постигнат мир съгласно микронската трактовка, защото микронът знаел какво е това мир, а руснаците си нямали били идея какво означавала думата мир в еврогeйcкoто й тълкуване.
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва нищо не ви налага. Тя иска мир за руския народ. А вие искате да ги наричате украинци като ги купувате с пари с членство в ЕС с оръжия и с каквито други обещания се сетите.Е няма как да стане. Ако не искат да са украинци ако се имат за руснаци това е. Дошло е време Разделно. Ако имаше в Украйна демокрация това време нямаше да дойде. Но където няма демокрация идва време разделно и то дойде за украйна. Съжалявам. Но Русия ще се обедини рано или късно, както Германия се обедини така и Русия
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макроне, Мир значи Свят. Не може да има свят без руски свят тоест руски мир
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макароне ти погледни твоята къщичка. Да ме прощаваш ама гола вода сти пълни с чужденци и всякаква ***.
58
0
 
15
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
През 1938 когато Франция и Англия съдействаха на Чехословакия да даде на Германия Судетите като и гарантираха териториалната цялост на останалата територия се роди лафа гаранция Франция след като Германия я окупира цялата половин година по-късно.Неотчитайки,че вече са във война с Германия двете пък обещаха на Финландия 150 хиляден корпус,за да не приеме предложението на СССР за размяна на територии и не изпратиха и един войник.СССР нападна Финландия и взе три пъти повече.Гаранция Франция!
57
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тоя предаде България, няма как да му се вярва и на думичка.
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В малкобритания нов премиер от индийски произход е най-доброто, за тях. А във франция президент от магреба ще им реши всички проблеми. Край на слугинажа на сащ, в германия канцлер от турски произход ще е най-доброто, тогава ес ще миряса и ще тръгне по правилния път.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Да ти е драго да му удариш шамар, такова ***.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон бледнее пред Зеленски. Макар че и двамата са проксита на Америка и глобалистите.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един французин му беше ударил един шамар, има го записано в ютюб. Вероятно такива призиви е отправял и тогава .
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир значи свят. Не може да има свят без Русия. Не може да има мир за нас ако е отнето правото на един народ Руския на самоопределение. Не може на сила да ги правиш украинци ако те не искат и да поддържаме някаква изкуствено създадена държава само защото САЩ мрази Русия. А Франция ако иска и тя да е прокси на САЩ си е нейна работа. И без друго я няма оная истинската Франция.
51
4
 
16
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Смешно ми прозвуча твърдението, че руснаците не знаели какво значело мир и действали обратно..Питайте ги за да научите такива неща за мира, каквито не сте и сънували, г- н Макрон!Въпросът е не в мира, а в проблема и заобикалящите го условия..Ако Макрон беше на мястото на Путин как би реагирал?!..Според мен, той дори не може да си представи нещо подобно...А твърдението, че ако руснаците победели, щяло да действат от позиция на силата е направо лъжа - това,че са силни не означава, че не са прави
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато украинците решат, е тогава тоя защо говори вместо украинците? В момента единственото което се постига е разрушаване на Украйна. Пропагандата срещу Русия не работи, санкциите също.
49
4
 
29
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
След суупер успешната намеса на бабин Макарончо в конфликта между България у Северна Македония , бабиния се натиска да "оправи" и Украйна в конфликта и с Русия .... Напрааау Еманюелчо е станал гУлям миротворец .... Браво.... А започна като "момче за поръчки" в една от канцелариите на Ротшилд . Брей, как са издигна тая мека китка ... Айдее ,хаирлия да е ..... Догодина да "оправи" и конфликта между Китай и Тайван .
48
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казал го е в прав текст и достатъчно ясно: Не трябва да бъде допуснато тиранинът да налага своите правила, своя "мир"- Постигнати с насилие и войни.Защото 21 век трябва да е символ на добрата воля, не на тиранията и насилието. Насилието започва там, където свърши силата на словото или липсват аргументи за основание. Путин отказва да преговаря и изобщо, да комуникира директно с противниците си , защото знае, че аргументите не са на негова страна. И затова ги напада. В гръб.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааааа..........четох ти коментарите преди няколко години когато предлагаше на българите червената турска армия на Реджеп Тайп Ердоган да ги охранява от лошия англичанин и още по лошия американец и тогава ме учуди но не и сега......вече свикнахме
46
3
 
20
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
САЩ и Великобритания с техните бомбардировки и санкции са също свидетелство на най силния.