Джамбазки към ЕК за скандала с "Коледа": Вие, ако искате, вярвайте в Мики Маус

Това далеч не е най-страшното в препоръките, пише той
16 дек 2021 16:35, Нели Христова
184
Джамбазки към ЕК за скандала с "Коледа": Вие, ако искате, вярвайте в Мики Маус
Снимка: БГНЕС

Честито Рождество Христово и На многая лета!

С тези думи българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки започна изказването си по време на сесията в Страсбург на поредните политкоректни указания за поведение на администрацията на ЕК. Черновата беше разпространена миналата седмица и предизвика и острата реакция на Ватикана.

Вчера за обсъждане в ЕП бяха вкарани теми като: текстовете за това как да назоваваме православния празник "Рождество Христово" с други думи, а именно "коледни празници" или използването на политкоректните обръщения различни от „господине“ и „госпожо“ и др. От българските евродепутати Джамбазки взе отношение и направи остро изказване в залата.

Още по темата
"Ние знаем и се самоопределяме от частното към общностното. Аз мога да кажа за себе си – аз съм българин, аз съм източноправославен, аз съм гражданин на най-старата европейска държава. А Вие, ако искате, вярвайте в Мики Маус. Само че не ни казвайте какво да казваме и какво да не казваме", заяви в речта си Джамбазки и честити Рождество Христово на всички присъстващи.

В придружаващо видеообръщение, качено във Facebook страницата му, той обръща и по–детайлно внимание на скандалните препоръки на ЕК.

...Там има много теми, свързани с това да не подразниш някого на тема пол. Трябва да ги питаш първо как се самоопределят. В единствено число, в множествено число. Как, какъв ще бъде той – мъж, жена, неопределен. Множествен, не знам какъв. Безумие просто. Безумие, което се развива. И то се случва, то е истинско, има го в документ, възмущава се евродепутатът и обръща внимание и друг опасен прецедент, допуснат от друга европейска институция – Европейският съд:

Това какво ни показва? Редом с безумното решение на някаква форма на НПО, която те наричат съд. Която задължава българското законодателство, българските власти да признават съюзи, сключени извън териториите на България, разбира се. Това означава, че тези хора напълно за загубили всякаква връзка с реалността, категоричен е още във видеото заместник-председателят на ВМРО.
 
Прилагаме пълния текст на видеообръщението на Ангел Джамбазки:

Здравейте, уважаеми съратници.

Вярвате или не вярвате, действително Европейската комисия е препоръчала в комуникацията вътре в Европейския съвет, в Европейския съюз да отпаднат думи, които те не смятат за политически коректни. Да отпадне празнуването на Рождество. Или както е по-популярно между нашите съграждани – на Коледа. Което, между другото, е малко езическо, но все пак. Да не се честват тези празници, които се смятат за християнски, защото те били обидни. Това е едно нагледно, поредно доказателство за импотентността, за липсата на воля, на желание на тези бюрократи тук да се борят с истинските проблеми на европейските граждани и на гражданите на европейските държави членове, а се занимават с глупости и със заличаването на културното наследство на основата на европейския континент.

Харесва ли ни или не, приемаме ли или не Европейският континент има своята християнска основа. Европейският съюз има своята християнска основа. А сега тези неможачи, тези политически импотентни бюрократи, назначени за водачи на Европейската комисия и Европейския съюз, се опитват да се борят с това като заменят думите „Честито Рождество“, „Весели празници“ с честити там някакви безопределения дати.

Но това не е най-страшното в този текст, там има много теми, свързани с това да не подразниш някой на тема пол. Трябва да ги питаш първо как се самоопределят. В единствено число, в множествено число. Как, какъв ще бъде той – мъж, жена, неопределен. Множествен, не знам какъв. Безумие просто. Безумие, което се развива. И то се случва, то е истинско, има го в документ. Това какво ни показва? Редом с безумното решение на някаква форма на НПО, която те наричат съд. Която задължава българското законодателство, българските власти да признават съюзи, сключени извън териториите на България, разбира се. Това означава, че тези хора напълно за загубили всякаква връзка с реалността.

Те не знаят къде се намират. Те нямат никаква представа от истинските проблеми на европейските граждани. На хората, които работят, плащат данъци и ги издържат. И се занимават с една безкрайна културна, политическа, идеологическа война. Тя е война срещу нас и всеки трябва да вземе страна в тази война. И това вече не е толкова смешно колкото ни беше преди време.

Така че, уважаеми, нека да си честитим едни на други Рождество Христово. Да си пожелаем весели, щастливи рождествени, новогодишни празници. Да помним, че сме българи – православни. И че нашата държава е държавата България. А всичко останало е преходно и то ще замине. Каквото е било и както е било. Бъдете здрави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно англичаните избягаха от тая тиня.
61
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се събуди народа и подобни създания на природата (кроманьонци),да не им се дава право на глас.А тези,които искат да напускат ЕС може свободно да го напускат.Сега всеки има право на избор и може да мигрира ,където си иска.Може и в Сибир,Африка,Америка,Молдова,Авганистан ,навсякъде Между другото ВМРО Какво прави в ЕП,нали бяха срещу ЕС и НАТО.
60
1
 
4
 
! Отговори
До 67 преди 2 години
Името му се пише със "з". Не го прекръствай.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евро.гей.ски ценности.
58
2
 
25
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Българските патриотични организации от прекалено его и лакомия не могат да постигнат трайно обединение, а повечето им ръководители имат не лоши личностни качества! Но е време за обединение и решителен отпор на либерастията! Време разделно е на вратата ни! Който не го проумява е късоглед!
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво за изказването ,,,, Ама защо сега?//? До сега къде бяхте от ВМРО --- когато крепихте на бочко камъчките (б.а. виж турския речник - камъчки-) сега се правиш на герой. Ей за това винаги губим. Защото даваме всичко , когато сме загубили вече.
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Джамбазки. Но не това ни е проблемът на нас.
55
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изказване показва,че ние не сме за европейския съюз,а за друг съюз.Ние не бяхме и няма да сме на нивото на европейските народи никога.Изпращаме в ЕП хора ,които все още живеят някъде в османската империя.Джамбаски се държи като арабин от крайна религиозна общност от преди два века.В момента в арабския свят са по-развити от този индивид.
54
4
 
21
 
! Отговори
За еврогея преди 2 години
България е съществувала самостоятелно, даже Византия ни е плащала данък.
53
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го харесвам,но в случая е прав.За това ли им плащаме по 20 000 евро заплата на евродупетатите,за да ни налагат безумните си измишльотини?
52
5
 
12
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
Разреши днес 2 Лекарства за КОВИД, доказани, че предизвикват Мутация на Сперматозодите и Дефекти на плода, но ги Позволат, щото видиш ли КОВИД е по-страшен от това да не може да имаш деца ако си мъж или да родиш дете ***-Инвалид, ако си бременна жена!! Събудете се Стадо, Времето Ви Изтече...
51
5
 
6
 
! Отговори
ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС : преди 2 години
Darrh Shadow : "....не ни трябва запад с неговите гнили "ценности"...." - И кой братле ще ни издържа и налива милиарди в Черната Дупка наречена България, ти ли ? :)) България не може да съществува самистоятелно, пък и не само ние. Доколкото имам спомени не искаме с руснаците да имаме нищо общо, турците били кофти, сърбите още по-кофти гърците хептем, май само с румънците още не сме се хванали за гушите.Та въпроса е - Откъде Пари ?
50
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е някоя партия да се обяви за излизане от ЕС. Само тогава тия ще почнат да разбират. Орбан го прави. Даже и поляците го правят.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора без работа
48
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбаза си посещава трансексуалната обслужважа класа, дали е гей, трудно е да се каже, щото има по женствени от жените :))) Аз лично съм виждал трансексуален, дето е по женствен от една обикновена жена, тъй че може да се заблудиш :) Но все пак за да плюеш по тях и да се изкарваш на мъжкар, некак си не върви, щото им е клиент :))
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По новините го съобщиха, не е виц. В затвора в някаква западна страна лежи индивид, осъден за изнасилване. Един прекрасен де той заявява, че вече е жена и се казва Андромеда. Местят го в женски затвор, защото нямат право да се съмняват в самоопределението. Там първата работа на Андромеда е била да изнасили съкилийничката си.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41 има един двама платени обратни, подвизават се в американският форчан и тролят тук. Единия все му се привижда дългата ръка на Путин и бсп навсякъде, все неща спуснати от Радан преди време. Сега обаче нещо не го кефи Радан понеже гейщините не са му приоритет като преди.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Рамазана ще стане ли например,,мюсюлмански празнични дни,,?
44
4
 
25
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
Нещо грешно ли казва, че хо хейтите половината тука събрали се? Или искате един ден децата ви да се ''самоопределят'' ?
43
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като го хванаха да кара пиян, не е пил лимонада