Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места

Нападението не е приключило, каза министърът на вътрешните работи
Обновена: 3 ное 2020 00:26 | 2 ное 2020 23:30, Анисия Иванова
381
Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места
Снимка: БГНЕС

Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е била терористичен акт, като има няколко ранени, а вероятно и убити хора, заяви австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер пред австрийската телевизия ОРФ, предаде Ройтерс.

Според изявление на полицията в нападението са участвали няколко терориста, въоръжени със снайпери.

Нападенията са били на 6 локации, един човек е починал, няколко души са ранени, сред които полицай.

"Към момента мога да потвърдя, че ние вярваме, че това е очевидно терористична атака", каза министърът.
Той допълни, че се предполага, че стрелбата е била извършена от няколко души и че нападението все още не е приключило.

Още по темата

Засега е известно, че един полицай е сериозно ранен, допълва говорител на вътрешното министерство, предаде ДПА. Най-малко един заподозрян е бил арестуван след стрелбата в близост до синагога.

Говорител на здравната асоциация във Виена потвърди, че 15 души са били приети в медицински клиники със сериозни наранявания в резултат на нападението. Целият център е блокиран.

Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел.

На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства.

Ръководителят на австрийската еврейска общност Оскар Дойч каза в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били мишена на стрелбата. По времето на стрелбата те са били вече затворени, предаде Ройтерс.

Засега има противоречиви информации за случилото се в центъра на Виена. Метрото там е спряно, хората са приканени да избягват обществените места и обществения транспорт и да си останат у дома.

Според местна медия може да са били убити седем души в стрелбата. Местни издания твърдят, че нападението било срещу синагогата. Бе съобщено и за взривил експлозиви нападател, както и за ликвидиран нападател, а също и за нападател, който е избягал от местопрестъплението, допълва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
336, проблемът е във властимащи тип Макрон и нему подобни и в разпространението на сектанския, войнстващ, екстремистски ислам.Да проследим хронологията:1. Чарли-тата се размърдаха;2. в отговор - убийството на учителя;3. в отговор имаше ли заявление на Макрон, че ще заповяда във всички училища училите да показват на децата карикатурите на Чарли-тата?;4. ако това заявление на Макрон се реализира, какъв отговор е логично да очакваме?..., но спусъкът бяха Чарли-тата.
210
2
 
40
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Арабеските си играят на войници, понеже в Европа им е много скучно и подредено.Няма кози по улиците и това ги дразни.
209
3
 
19
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
доста малко хора от източна европа са си оставили семействата и приятелите за да отидат да работят там. просто ЕСССР направи източна европа *** управлявана от коурмпенца дето се продават за една шепа шекели, унищожиха икономиките и всички социални системи, завзеха ресурсите и пазарите за да удължат своя икономически и политически модел с 20 години. сега дойде и неговия край.
208
2
 
36
 
! Отговори
напомняне преди 3 години
Докато не ислямизират Западна Европа, очевидно няма да мирясат. Преди години, когато емигрантските орди напираха към Европа, Европейският парламент, ояден и потънал в привилегии, разискваше въпроса за това колко да са криви краставиците и това не е метафора! Тогава чух предупрежденията на В. Сидеров за укрепване на границите, а в нашия парламент му говореха като на опасно луд и му напомняха, че граници не са нужни! Е, каква стана тя?!?!?!
207
4
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
казах ви че скоро цяла западна европа ще гори. това са инсценировки. 6 снайпера убили един човек.... да не се окаже че са били слепи снайперистите накрая.
206
2
 
36
 
! Отговори
Заспали шутки! преди 3 години
Не разбраха ли, че така ще паднат под турско робство? Навремето им се е разминало, но не се учат от историята, напълниха си мюсюлмани и сега ще си платят за това. Това си е война, какво още чакат, а не вземат крути мерки. ИД се е прехвърлила в Европа, а джендърите спят!?
205
1
 
37
 
! Отговори
хаштепсут преди 3 години
В съзнанието ми е фрау Меркел, когато на границата посрещаше емигрантите с бисквитки, широка усмивка и си правеше селфита с млади африканци... Мечтиииии!!! Те не работят, не се интересуват от местните правила на живот, отказват категорично да се интегрират, но с удоволствие се възползват от щедрата социална система! Изнасилват, включително деца, колят, режат глави и тероризират! Наивни са представите за тези хора, така излиза!
204
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
319, има логика.Уважаеми християни и друговерци, прочетете отново коментар 275 и си задайтевъпроса дали някой не използва противоречията между вас, за да ви противопоставя и скарва докато един ден се хванете за гушите?
203
1
 
52
 
! Отговори
Вайан преди 3 години
С отворени обятия западния свят прие емигрантите, като напразно се надяваше на почни безплатна работна ръка в тяхно лице. В отговор получи терор, убийства и изнасилвания. За сравнение - хората от Източна Европа, които през 90-те искаха да отидат да работят там, бяха приемани с огромно недоверие, всякакви подозрения и спънки. Защото били съмнителни от източния блок. "Източните" работят здраво там, подпомогнаха икономиките и не взривяват и не убиват никого... Време е за изводи!
202
13
 
2
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Анонимен 330Толкова си жалък, че те съжалих. Но блазе ти, че за сметка на това пък си невероятно тъъъъъп, та не можеш да проумееш колко си жалък.
201
1
 
45
 
! Отговори
Искаха емигранти преди 3 години
Ето емигрантите от ислямските държави как ви се отблагодаряват. Те не са дошли да живеят с европейската култура и правила, те искат да въведат техните примитивни разбирания.
200
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е в другаря Макрон. Твърдо ли ще действа, или предизборно. Както виждаме, атентатите бяха утихнали, докато не се размърдаха Шарли-тата. От Франция идват всички беди в Европа!
199
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"на престрелка идват с ножове. Тъппааци."-----------------------------Не си умен, а неопитен. Един велик пълководец - генералисимус е казал:Пуля - дура, а щик молодец.
198
4
 
7
 
! Отговори
Breh преди 3 години
Май са български турчета... в един от клиповете ясно се подвиквака Чикма, чикма излизай от тука...
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега увърта Цецо мен за да му покаже по някое време шпека.Такива са подпетените обувки, подли и развратни.Отличен 6 за тоя коментар. Ти я срина Пуйката Мисиркова.
196
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турската проказа пълзи ли пълзи...
195
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния голям успех на либерастите, да живее мултикултурализма - сега е момента джендърите да овладеят ситуацията, като излязат и затрупат терористите с розови мечета.
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега увърта Цецо мен за да му покаже по някое време шпека.Такива са подпетените обувки, подли и развратни.
193
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колеги, не обръщайте внимание наМелеза.....не си заслужава.
192
6
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Цецо МенСпециално от теб се извинявам за някои по-неуместни изрази, дето ги ползвам. Докато си тука само към уважение към тебе ще се старая да не ги ползвам. Извинявам се, и то искрено!