Новата звезда на електронната сцена – Ники Ромеро

Холандецът гостува довечера в клуб Ялта
Обновена: 16 фев 2013 11:17 | 16 фев 2013 10:09,
6
Новата звезда на електронната сцена – Ники Ромеро
Ники Ромеро Снимка: Facebook

Последните 3 години доведоха до пълна метаморфоза електронната сцена и особено утвърдените стилове като транс, хаус, техно и други, които преди бяха ясно отделени и лесно разпознаваеми. 2010 обаче беше белязана както от израстването на сцената до много по-мейнстрийм ниво и по-голям брой фенове, така и от вплитането на различните стилове и размиването на границите между тях – две взаимносвързани явления, които доведоха до край денс революцията и направиха големите електронни хитове от последните две години широко популярни за масовата публика. 

Това ново течение в електронната музика, което много определят като електро-хаус, даде шанс на цяла редица нови имена да изгреят и да станат лидери на изцяло нова страница в историята на сцената. Именно като един от тях се очертава Ники Ромеро. Холандският диджей е едва на 24 години, но вече заема 17-тата позиция в класацията на DJ Mag за диджеи. Не само това, но той дебютира директно на това място като най-високо ново попълнение за изминалата година и е един от най-високите дебюти изобщо в историята на класацията след Скрилекс.

Пътят към славата му започна сравнително скоро, въпреки че той се занимава с музика от малък и опитва да пробие на електронната сцена още от 2008. Едва през 2011 името на Ники Ромеро започва да се чува по-често и да се появява в уважавания портал Beatport – главно с различни ремиси. Голяма част от феновете на EDM са го чули за първи път с бруталната му преработка на класиката Flash, въртяла се от редица от най-големите имена през 2011. Той започва да работи заедно с Хардуел и тогавашния N1 Давид Гета. Именно французинът успява да тласне Ромеро към истинската популярност, като го взима под крилото си. В миксирането на големите хитове на Гета, Ромеро привлича все повече внимание.

Така се стига до първата му по-сериозна продукция в края на 2011 – с мега горещия в този момент Avicii, който бълва хит след хит. Общото им Fuck School, по-късно прекръстено на Nicktim, отваря вратите за холандеца, който има подобно звучене на русолявия швед.  Това му позволява и в първите месеци на 2012 буквално да превземе сцената – първо заедно с Гета в хитовите Wild Ones Two и Metropolis, а после и с Toulouse – превърнала се в един от най-обичаните от феновете тракове за 2012, неизменна в сетлистите на големите диджеи. Последваха още колаборации – за звездния албум на култовия Калвин Харис, заедно с българския любимец Фед ле Гранд, както и множество соло парчета.

И докато всички тези продукции са впечатляващи – те остават на заден план на фона на шоутата, които прави Ники Ромеро на живо. Макар много от новите имена да бягат от това, то Ники Ромеро е именно на първо място диджей, като оставя публиката си без дъх още в първите минути на изпълненията си. С убийствено темпо и постоянно миксиране на най-неочаквани парчета, Ники Ромеро успява да спечели тълпата много бързо навсякъде, където и да отиде, и обикновено изпълва и преизпълва обещанията си за добро парти. Тази вечер той гостува за първи път в София, в клуб Ялта, и най-вероятно феновете ще усетят напълно безспорните му качества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ники ромеро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
:| преди 11 години
Там съм :P :P Но с най-голямо нетърпение очаквам 8 март :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Любо преди 11 години
Aз се учудих,че толкова рано е пристигнал,то заради мацка.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ъъъ...нова звезда? ?днес-а много сте изостанали, бе!
2
2
 
1
 
! Отговори
една преди 11 години
Да, РОМЕРО ще да е наистина холандец по произход....
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все едно пишете на клинописно писмо, когато описвате някакъв "съвременен стил" ъъъъъ "музика"... Нищо не ви се разбира. Не се чете. Когато се опиташ да прочетеш подобен матрял най-много да стигнеш до запек или логопедични проблеми ... Направо можеш да си докараш чисто заекване.