Ревю: Kaskade – Fire & Ice (2011)

Най-после раздвижване на американската DJ сцена
2 ное 2011 16:37, Екип на Dnes.bg
0
Ревю: Kaskade – Fire & Ice (2011)
автор: Атанас Пеканов

В последните месеци електронната сцена изживява доста необичайно развитие. Само от май насам излязоха поне десетина класни албума на едни от най-известните артисти от сцена, която по принцип не изкарва и не продава особено много албуми, а по-скоро залага на отделните тракове. В следващите дни ще ви представим още два такива – един на electro-house звездата Kaskade и един на транс доайените Cosmic Gate. Започваме днес с новия албум на Kaskade – американския DJ, който тази година с траковете си и изпълненията си на живо успя да въздигне дългогодишната си кариера до съвсем нови нива.

Ryan Raddon, по-известен като Kaskade, e на сцената от вече десет години и има седем албума зад гърба си, но започна да добива известност едва преди около три години. Пробивът идва през 2008, когато Kaskade прави най-големия си хит до момента, който го изстреля сред най-популярните имена. Това беше чудесното съвместно парче с Deadmau5 I Remember, което се помни и до днес.

След това последва албумът Dynasty от 2010 с едноименния сингъл, превърнал се в доста обичан трак, и Fire In Your New Shoes, което беше миксирано за да се превърне в неизменна част от траклиста на Tiesto за 2011. Сега доста продуктивният Ryan Raddon обаче е готов с още материал, който доказва класата му и съвсем заслуженото му 30-то място в класацията на DJ Mag, както и наградата му за най-добър американски DJ за 2011.

Turn It Down - Kaskade Feat. Rebecca & Fiona, аудио

Fire & Ice e един изключително разнообразен албум, доста по-впечатляващ от очакваното. Той започва с леко мудното Еyes с вокала на Mindy Gledhill, но веднага след това удря с перфектното Turn It Down с участието на новите звезди Rebecca & Fiona, които вече направиха един от хитовете на годината от Club Life Las Vegas – Bullets. Turn It Down определено звучи уникално благодарение на техните прекрасни вокали и с правилното промоциране може да се превърне в огромен хит.

След това ще чуете и доста доброто Lessons In Love с Neon Trees. Не може да се пропусне ударният трак със Skrillex Lick It, който звучи като страхотна смес между стиловете на двамата артисти – electro-house и dubstep, но все пак се очакваше още по-голямо парче заради двете много солидни имена зад него.

За много хора Llove с Haley може би ще бъде най-доброто парче от албума, като то напомня на предишния голям хит на Kaskade със същата изпълнителка – Dynasty. Много разнообразното звучене на американеца се усеща в доста по-спокойните house парчета Let Me Go и Waste Love. How Long с Late Night Alumni също е много силен трак с женски вокал, а последната песен - Room For Happiness, e уникален с присъствието на могъщите вокали на Skylar Grey, които вече така добре познаваме от един от хитовете на 2011 Coming Home. Достоен завършек на страхотен албум. Албумът си има и втора страна, където присъстват всичките парчета, но ремиксирани от Kaskade. Там някои от тях получават по-силната си версия, но за съжаление в повечето случаи оригиналите ни допаднаха доста повече.


Кaskade & Skrillex - Lick It, аудио

Kaskade - Room For Happiness (Feat. Skylar Grey), аудио

Определено американската DJ сцена получи така нужния тласък с този албум, защото беше доста замряла. А за Kaskade предстоят още добри времена, ако съдим по неговия Essential Mix от лятото, който доста развълнува феновете и се нарежда сред може би най-добрите въобще в историята на предаването.

Deadmau5 & Kaskade - I Remember

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари