Club Tunes: Какво слушахме през октомври

Поредната доза ударни парчета
28 окт 2011 17:20, Екип на Dnes.bg
0
Club Tunes: Какво слушахме през октомври
автор: Атанас Пеканов

Есента бавно ни завладя, но се опитваме да не се подаваме на голямата депресия от липсата на слънце и кратките и мрачни дни. За радост, имаме много слънчеви парти тракове напоследък, които ни помагат с това. Месецът беше по-спокоен, което е нормално след огромната доза хитове, която ни удари и през септември. Повечето продуценти решиха да си вземат малка заслужена почивка след дългото лято, а сцената най-вече се развълнува от резултатите от доста противоречивата класация на DJ Mag. Въпреки това и през октомври имаше интересен материал за слушане.

Започваме с малко dnb от големите имена. Става въпрос за двама бъгарски любимци, които скоро бяха в София – DJ Fresh миксира Neon на Doctor P по безупречен начин. След това – химна на фестивала Energy за 2012 – убийственото Cobra на чудесно представящия се тази година Hardwell. Трансът имаше доста злополучна година, особено след като сравним с нивото, до което тази музика беше достигнала в периода 2007 до началото на 2010. Стъпките назад обаче бяха сериозни и това лесно се познава като чуем новото парче на Gareth Emery. Британецът се утвърди като един от гигантите и водачите на транс сцената, след като Tiesto я напусна, а Armin се окопа в леко еднотипно звучене напоследък. За съжаление и Gareth дава странни сигнали с новото си парче Tokyo, което е перфектно, но предизвика противоречия със своите малко странни елементи, които дори се приближават до dubstep.


Doctor P Ft. Jenna G - Neon (DJ Fresh Remix)

Hardwell - Cobra (Official Teaser)

Gareth Emery - Tokyo



Щом заговорим за dubstep, няма как да не споменем Skrillex. Въпреки многото дискусии около него, той успя още в първата си година да се намести като най-високо ново попълнение в класацията на DJ Mag под номер 19.

Определено американецът е водещото име на този жанр в момента, дори много хора да го разграничават от него. Той се справя чудесно и вади хит след хит, като този месец ви предлагаме Rock N Roll, което излезе преди месеци, но ни убягна при първото слушане. Второто парче от Skrillex пък е колаборация с много успешния през тази година Kaskade - парчето е Lick It и е за новия албум на Kaskade - Fire & Ice, който ще ви представим в понеделник. След това идва могъщия дует между Deadmau5 и Skrillex... какво?  Едва ли много от вас са чували дуото Al Bizarre, като дори съществуването им беше поставено под въпрос заради липсата на информация в интернет за тях. Те обаче са две момчета от Sankt Peterburg, които миналата година създават разбиващото парче Fire Breazze. Някой обаче решава да качи това парче в YouTube под името Meow като колаборация между Deadmau5 и Skrillex. Резултатът е над един милион и шестотин хиляди гледания на Meow, докато оригиналното клипче с истинското заглавие има не повече от 65 хиляди гледания. Парчето обаче е доста силно и заслужава вниманието, а дует между учителя Deadmau5 и неговия ученик Skrillex продължаваме да очакваме.

Skrillex - Rock n Roll (Will Take You to the Mountain)

  Kaskade & Skrillex - Lick It

Al Bizzare - Fire Breazze (Original Mix)



Завършваме обзора си първо с една модерна класика. Едно страхотно претворяване на топ хит от последните години - I Will Be Here. Ремиксът на Wolfgang Gartner беше доста добър, но новият му rework го надминава с прекрасния саксофон, който води целия трак в тази версия. Eric Prydz също отново е в светлината на прожекторите, където ще бъде и след месец на своето мегашоу в Лондон. Сега обаче той миксира страхотното парче на Digitalism - Circles. За край, покрай нечуваната еуфория около новия им албум и безбройните им участия напоследък, нямаше как да не отделим място на Coldplay. Това обаче е съвсем заслужено - песента им Paradise e тотален хит и това се пренесе и на денс сцената. Ремиксът на Fedde Le Grand на Paradise още от излизането си е на първо място в Beatport и май не мисли скоро да слиза оттам. Прекрасен ремикс на прекрасна песен, с която ви пожелавам повече усмивки в мрачните дни.

Tiesto feat Saksofonist Syntheticsax – I Will Be Here (Wolfgang Gartner Rework)

Digitalism - Circles (Eric Prydz)

Coldplay - Paradise (Fedde le Grand Remix)

За по-голямо удобство прилагаме както винаги и целия плейлист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари