Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"

Той настоява за проверка на автентичността им
26 юли 2024 09:18, Петър Бойчев
93
Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"
Снимка БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите, в които се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци, които бяха разпространени от медии и социални медии, включително и публикуваните във фейсбук-страницата на ППДБ през месец май. Това съобщи пресцентърът на ДПС.

В сигнала на Пеевски се настоява за проверка на автентичността на записите, както и за установяване на конкретните лица, участници в разговорите.

В случай, експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследвани дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления.

Пеевски напомня, че е недопустимо в една европейска държава подобни шумни, публични скандални разкрития да не бъдат разследвани, а ако има виновни – да не бъдат наказани, което е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта към евроатлантическите партньори на страната и най-важното - че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: МВРзаписикешаПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук всички са ок със случващото се по партиите стига да не е свързано с тези дето мразят
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за кеша от КТБ кога?Едни 4 милиарда към кого изтекоха?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
.."трябва да се работи за връщане на доверието на хората в законите и институциите" Абе г-н Пеевски защо не се разходиш до Лондон или Париж за два три дена и тогава да говорим за връщане на доверие.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този дебел *** за нищо не става .
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото логично нещо в цялата свинщина , включваща и " екскурзеантите ", е че Пеевски сте го публикували в раздел " Крими "
21
2
 
9
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Магнитски много лошо изкара Дебилянчо принудително на показ. И до определен момент, когато си вършил всички сенчести гадости в държавата, тази публичност те кара да се чувстваш уязвим и е на път да те затрие...
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чрез Пеевски цялата българска правосъдна система е санкционирана по Магнитски, защото тя е негова. Иначе щеше да го осъди.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със стари записи от КТБ ще се бори с Радев? Как се е сетил? Някой му е казал така да направи. Митрофанова?
18
0
 
21
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Събери, като си почнал, данни и за техномаркет, КТБ, Булгартабак, Тотото (можеш да ползваш жокери от мамчето ти), Лафка! А, и виж ква е причината да си в Магнитски!
17
3
 
1
 
! Отговори
Rom преди 1 месец
Delqn e dobro momche.Roden e v selo Tokachka,Oblast Kardjali,i ot tam idva lübovtamu kam Turcite.Da.: Jiveje gospodin Peevski!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно... Ама свинския фес, още ли е Председател и т.н. ... нали хората на Доган му биха дузпата? Или пък, понеже го отсвириха, му остава достатъчно много свободно време, за да се отрива на посолството, дано го размагнитят?
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пичът що не пусне сигнал , че е с класификация Магнит , а пък се изживява и като законодател , което си е недопустима практика .
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Процес по размагнитване му се вика това. Не че и другите се цветета са мирисане, ама точно тоя да е пръв борец срещу корупцията ми идва вповече.
13
0
 
14
 
! Отговори
hjhjjh преди 1 месец
А защо сега? Тези записи ги има от година насам. Причината за краткото забавяне е, че вече няма шансове за Правителство, няма и шансове за Пеевски да оцелее в ДПС. Записите му вече са излишни, ако не ги използва сега.
12
13
 
4
 
! Отговори
КОЙ РЕВЕ ЗА КТБ...?? преди 1 месец
КОЙ РЕВЕ ЗА БАНКАТА НА РУСИЯ И ПУТИН...??....... ПП ДБ НАЙ - МНОГО......
11
0
 
4
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 1 месец
Дидо отправя предупреждение към другите си по-важни врагове, че и за тях има какво да прати, но нали е добър, още изчаква.
10
25
 
5
 
! Отговори
Истината боли преди 1 месец
Единственият, който имаше топките да застане срещу променкаджиите, радьов, бойко и доган едновременно. Истината е, че Пеевски е българския Тръмп. И ще печели все повече симпатии. Промената, големите антикорупционери, които дойдоха на крилете на радьов, после го предадоха, а те се сдушиха с ГЕРБ. Какво да говорим за такива повече. Гледам единствено интереса си. Останалите мишки? ИТН? Къде са? *** задните части на радьов. Само Пеевски казва нещата в прав текст.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто идея си немате колко глупаво изглежда това , Тези дето трябва да създадат система от действащи институции се замерят с накакви " сигнали " през тях . Законодателство , контрол , превенции , абе кво работят тези институции та требат сигнали да си размърдат въпросите атрибути , всичко е безнадежна каша и междуособни войни , цялата държавност е това , боричкания на едни субекти за пари и власт , всичко останало кучета го яли , държава на въпросните субекти с дренаж от нещо , което би трябва
8
13
 
3
 
! Отговори
КГБ ПУТИН преди 1 месец
ЗАТОВА ВЧЕРА ЗАПАЛИ СКЛАДОВЕТЕ, ЗА ДА ИМА ДРУГА ТЕМА ЗА НАРОДА, И ДА СЕ ЗАМЕТЕ СКАНДАЛА С "КЕША"
7
1
 
23
 
! Отговори
maca преди 1 месец
Хахахахахах смях се с г* за си, кой го казва, че трябва да се бори копупцията, самият г-н Копурция. Крадецът вика дръжте крадеца. *** моля ви се дами и господа!