ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика

Установен е собственикът, който ги изградил и поддържал
5 апр 2024 08:30, Елка Василева
65
ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика
Снимка: МВР

Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права, съобщиха от МВР.

Операцията е осъществена от служители на дирекцията „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, в координация с Европол.

Установен е собственикът на сайтовете, които изградил и поддържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до https://downloadmp3bg.com/, https://baixarmp3gratis.com, https://www.tekstove.org/, https://mp3pesme.com/, https://mp3piosenki.com/, https://descarca-muzica.com, https://indirsarki.com/, https://mp3kostenlos.com/, https://mp3hitove.com/,   https://mp3greek.gr/, https://xn--3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/, съобщиха още от МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То кой каквото му трябва вече отдавна го е свалил. А последните години музиките са така или иначе еднодневки.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то кой сваля музика, вече се слуша он лайн.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е хубаво де, ще ги теглим от руските тракери. Голям праз! То пък и една музика, и едни хит- ове в последно време.... Чак се сещам за "Неотон Фамилия", "Бони М", и дори за "Омега"! Който незнае - да знае, че "Момичето със златните коси" всъщност е на "Омега", а не на Скорпионс, последните я пеят съвсем легално обаче, защото Омега са им я подарили за благодарност, че са им били "потгряваяща" група на едно веропейско турне. Това си е чиста истина, колкото и невероятно да звучи.
54
1
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 1 месец
В замундата все още има банани.
53
0
 
8
 
! Отговори
Мдааа, преди 1 месец
страхотна новина... Сега вече съм спокоен,щом Гейдебопф спрели нЕкви сайтове,за чието съществуване не съм и подозирал :) Кое ще следващото велико постижение?!? Арестуване на лицата залепващи рекламни материали по входовете на жилищните сгради? Съвсем изтрещяхте,в тая бедна държава да се хвалите с подобни героични събития :)
52
0
 
12
 
! Отговори
НЕ ПЛАЩАМ преди 1 месец
пари на рекетьори и изнудвачи които със силови методи заграбват чуждото. Ако 50% от парите за музика отиваха в създателите и - не 14 а 44 ще плащам на месец. Но да храня шайка неграмотници и некадърници които само търсят начин да изцоцат още и още - никакъв шанс. Адблокер и Ютюб и готово. Има си и ютюб даунлодер. Ще ме хванат за шмайзера да им плащам.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Музика? Като дете не разбирах, а сега, когато гледам колко народ я слуша, че и пари дава за нея, направо се чудя. Не, *** нешо, нонмалконмине скучно, да слушам трака трака и цигумигу, а на моменти си е баш дразнещо, особено в заведения и по събития. Нали - На коготоо му харесва, да си я слуша, просто за мен е странно.
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нормалните" като теб са в Карлуково. - Не, но вие искате да пратите нормалните лато мен в Белене.
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 47 - Аз оестя по 15 бона данъци на месец, ти 14 лева ли опакваш, да давам. Па и то тва иска снартфон или компютър с нет. Нинимам смартфон нинмъкна лаптоп с мене. Карам си на едно iPod-че и юного яко.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Дарк уеб има всичко, там гедебоп няма как да спре достъпа ;)
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Че ти дори бонова книжка от приватизацията нямаш" - Какво е това? Виж - не знам защо се заяждаш. Има прекрасни взаимнинфондове на Vanguard и прочие. Толкова е лесно, че направо ае пудя на хората, които си купуват слъпа кола или жилище на озплащане днес, вместо да инвестират там и след 5 годининда им е по две всичкони да капе. Ако не ти се мисли за бъсещете - добре. Не рязбирам метафората, която ползваш, но все тая.
46
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28, изпадняк си, защото ти се свиди да платиш 14 лв. на месец за удоволствието да слушаш музика. А сигурно бирата ти на ден е струва повече. Дори не ти стигат за цигари. Докато имате такъв манталитет и държавата ще е такава като вас - изпаднала. Изпадняк! Бедността е начин на мислене и личен избор. Ти и такива акто теб сте доказателство точно за тази максима!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тенонказината банваха ама ... Нищу не стана.
44
2
 
8
 
! Отговори
Хубаво, ама докато преди 1 месец
има престъпници в парламента, цялата тая дейност бледнее. Така да се каже, то държава нямаме, но се борим за правата на интелектуалната собственост... леко са ни объркани приоритетите ми се струва.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
42 ох, поредния сидней който имал дял в корпорации и работи за говермента. Какво се напъваш? Че ти дори бонова книжка от приватизацията нямаш. "Нормалните" като теб са в Карлуково.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махат всякви сайтове гадините.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"От продажбата на музика печелят продуценти и корпорации. "- Да. Нормалнитв хора имаме инвестиции в подобни корпорации искаме, да си получаваме парите от правата и ние. Никой не е длъжен да слуша музила и в интерес на истинатя, 99.9% от некласическата музика е отврат. Бийтърлс или Кардиб ... Все тая.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
40 яя бра пиши на езика на 21 век бра. Ни са каа ши даам, аз се каа ши ги изкопам. Сам съм си печатница мноу съм разплащателен
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"хора, спрете се вече и влезте в 21ви век. " няяя брааа ... Свалям музицъ и синслушкам инхиич ни май .. Ша му даам аз 14 лева!!!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
32 в случая васо гюров от мюзикаутор, баш тоя, никому неизвестен, който американците назначиха за шеф там и едно време агитираше за акта сопа и други американски ултлматуми, е партиен и от ппдб. На тези спонсорите им избягаха в Дубай. Сега се чудят откъде да изкрадат пари за изборите. Мюзикаутор имаше влог в КТБ над 20 милиона. Какво повече да коментирам?