Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!

Не съм удрял кола, бях ударен в моето платно, твърди лидерът на ДОСТ
8 май 2019 10:00,
120
Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!
Снимка: архив, Булфото

Съвестта ми е спокойна и няма да поема чужд грях и вина за тази трагична смърт, заяви пред bTV лидерът на ДОСТ по отношение на трагичната катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

Местан обясни, че е платил 10 хил. лв. парична гаранция само за да не давал основание на прокуратурата да продуцира тенденциозни новини. Той добави, че може да пътува извън страната и мерките на съда са отменени.

"Оказах пълно съдействие на полицията и притесненията, че бих се укрил са излишни, защото се укрива виновен човек, а аз не съм виновен за тази катастрофа", заяви Лидерът на ДОСТ.

Местан посочи, че обвинението на прокуратурата не било придружено от доказателства, че е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата.

Относно твърдението на говорителя на главния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е вярно.

"Аз заявявам, че ако това, което тя казва е вярно – аз никога няма да си поискам книжката обратно. Ако това се окаже лъжа, тя трябва да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд”, заяви Местан и показа издадените от КАТ фишове.

В перода 2013 – 2019 г., когато са посочени неговите нарушения, Местан не е управлявал лично автомобил, защото като лидер на ДПС, той се е придвижвал с автомобили на НСО. Той каза още, че глобите са издадени на кола на ДПС, която се е управлявала от настоящия лидер на партията Мустафа Карадайъ или негов шофьор.

"Когато една прокуратура приписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници“, каза Местан и добави, че колите са били собственост на ДПС преди самият той да стане председател и не били негова собственост.

Според лидера на ДОСТ, обвиненията са свързани с предстоящия вот за Европейски парламент и силната листа на неговата партията.

Относно самия инцидент Местан категорично заяви, че е спрял на стоп, а насрещната кола с висока скорост е навлязла в неговото платно.

„Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платно“ твърди Местан.

Въпреки шока от катастрофата лидерът на ДОСТ отишъл до другата кола, опитал се да помогне на пострадалите пътници и да се обади на Спешна помощ, но спрелите около местопроизшествието шофьори го изпреварили, а той самият не можел да направи много преди да отведат пострадалите към болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
17
 
! Отговори
обективен преди 5 години
До Факт: Ако беше спрял на Стопа ,нямаше да отнеме предимството и т.н. След това нарушение ,нещата са съвсем различни , а лъжите на убиеца са съвсем нормално нещо за него.Всеки който го познава ,знае че Местан е лъжец по рождение и не трябва да му се вярва на нито една дума.А последната лъжа ,че е внесъл гаранцията просто ей така ,са доказателство за неговата наглост и абсолютна юридическа неграмотност.Обикновен лъжец е този турски шпионин.
52
3
 
11
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Така както я описа сам катастрофата излиза,че дори да е спрял е тръгнал да завива и другия водач е започнал да навлиза в насрещната лента за да го заобиколи,което значи,че не е спрял реално на стопа.Затова удара е в дясната страна на колата му.Решил е,че ще мине бъъъъързо оооохлюва без да чака.Има доста такива бааавни дедовци.Лошото е,че загина детето:((
51
14
 
4
 
! Отговори
А така преди 5 години
Всеки е невинен до-доказване на противното!Селяните без покритие да си лаят.
50
3
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Абсолютен наглец. Не стига, че е направил най-страшното нещо на света - убийл е и то дете; не стига, че го е причинил от арогантно каране и чувство за безнаказаност на пътя, ами с цялата си наглост си ползва връзките по медиите и ходи, и рови в раната на тези хора. Ако наглостта му можеше да се впрегне като ракетно гориво, да сме изпреварили американската космическа програма.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОКЛО ОЩЕ ЩЕ ТЪРПИМ ТАКИВА НАГЛЯРИ....
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлец,***,лъжец и убиец е Местан.
47
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата на убитото дете също каза, че е минал в насрещното и даваше някакви причини, но според мен просто е шофирал с твърде висока скорост и не е реагирал адекватно.
46
15
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Не искам да защитавам Местан, но в случая май Местан е прави. Местан е бил в неговата лента за движение (лентата не е платно), а бащата на убитото дете в преминал в насрещната лента и го е ударил. Защо и как четете обясненията на бащата, пишеше го в новините. Затова и колите са ударени отпред и вдясно, а не в ляво, както щеше да е при отнето предимство.
45
2
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
А бе този мушморок наистина е супер нагъл.И неграмотен ,въпреки дипломата си по българска филология ,с която се пъчи.Ако не беше внесъл гаранцията сега нямаше да обикаля студията с мръсните си лъжи , а щеше да обикаля килията на следствения арест.В НПК няма "искаш ,не искаш".Или плащаш , или те прибират .Мястото на убиеца Местан е в затвора.
44
3
 
10
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 5 години
На крадливия Местан искам да кажа ,че за държавна измяна присъдата е една.И ако беше в Турция ,сега щеше да е при Сюлейман паша.И нямаше да убие детето.
43
2
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 5 години
Не вярвам на нито една дума на този доказан подлец и предател.Селския даскал от с.Черноочене стана "екзактен" политик и се взе на сериозно.А е обикновен крадлив мишок и слуга на всеки ,който му подхвърли парче от баницата/баклавата.Като Гьокче ,например.Ясно е че не е спрял на знака Стоп и е отнел предимството на другия водач.Мястото на даскал Лютви е в килията.А греховете му са толкова много ,че убийството на детето е от най-малките.
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...Местан платил гаранцията без да е длъжен..."Българска поговорка (не турска) - "Гузен, не гонен бяга!"
41
2
 
16
 
! Отговори
АМАН-ЗАМАН преди 5 години
Подлецът да се смири и да моли за прошка роднините на убитото дете. А той за избори и за партията сии мисли...как да му повярваш. Ще драпа за власт докато мърда.
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платно..."Като е такъв правоверен що не ги съди родителите на убитото от него бебе???Кое е "твоето платно" бе ефенди? Или ти вече си го купил?За корупцията от прокурори, съдии, полиция, депутати и министри, БГ трябва да бъде изключена от ЕС! И да ни пускат само с визи!Защото Папата мина вчера, а никой не знае коя е "Мамата";)
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете коли са ударени отпред в дясната си част - вижда се на снимките от катастрофата. Как става тази работа?
38
14
 
2
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Тук виждам, че както от футбол и политика, българинът е очевидец на всяка катастрофа, която се случи. ХристиЕн-БългарЩарско ми е!
37
1
 
15
 
! Отговори
Бръмчо Бръм преди 5 години
Как зконът може да се изкриви при определени обстоятелства...Лютви явно задълбочено е чел на теорията на относителноста! Пространство, време, скорост...тия неща се уйдурдисват как си требе!
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същия като Московски - нагъл детеубиец. Моралът на българския политик в 21 век.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният самозабравил се български политик, който вярва, че е недосегаем и е над закона, че с малко демагогия и прах в очите ще се измъкне.Очевидно е нарушил закона за движение, като е отнел предимство - грубо и безотговорно, бих казал и е крайно време закона да се прилага и за политиците!За московски също. между другото...
34
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лъже, убиеца! има показания на свидетели, че се е заключил в колата си и е говорил по телефона - най-вероятно с окръжния прокурор и окръжния съдия, които са го подучили какво да прави и какво да каже, за да оттърве панделата. сега се прави на жертва на ПТП, че бил ударен. Той е виновника за катастрофата, защото идва от път без предимство и трябва да даде предимство на този, който се е движил по главния път. Факта, че има ПТП значи че той е отнел предимството.