Кой уби Боби Цанков? Горещите версии

Маргините и Стефан Бонев – Сако, са задържани
5 яну 2010 23:08,
176
Кой уби Боби Цанков? Горещите версии
Снимка: Булфото

Фактите

Във вторник вечерта стана ясно, че Красимир и Николай Маринови (братята Маргини) и Стефан Бонев-Сако са задържани.

По първоначална информация акцията има връзка с убийството на Боби Цанков.

Действията на полицаите били на базата на показанията на един от пострадалите при стрелбата.

Версиите

Според разследващите основната връзка между Маргините и Стефан Бонев-Сако е преразпределение на наркопазара и неуредени финасови въпроси, съобщава БНТ.

Скандално известният радиоводещ Боби Цанков става популярен в публичното пространство още в началото на 2001 година.

Добре измислени от него измами успяват да ужилят много хора. Още тогава той търси попечителството на силови играчи от подземния свят, които да го пазят.

БНТ съобщава още, че по информация от подземния свят през 2003 година тези попечители са били двамата братя Маргини, от които Цанков успява да открадне 400 000 лева.

По-късно радиоводещият търси закрила от Константин Димитров – Самоковеца, след като не връща взетите пари.

За него започва да се грижи Антон Милтенов – Клюна, дясна ръка на Самоковеца.

По това време Клюна е и съсобственик в радио Вива, през което пере парите от наркотиците си.

Слез задържането на Златко Баретата и оттеглянето на Христофорос Аманатидис – Таки наркопазарът остава без покровители.

По източници на БНТ от специалните служби за овладяването му започват да се борят две основни групи: едната на Вальо Бореца, задържан в операция Наглите, а другата - около Стефан Бонев-Сако.

От ареста вече са пуснати братята Маргини.

Още по темата

Източници от подземния свят твърдят, че те решили отново да се намесят на наркопазара и предоставили информация на службите за групата на Вальо Бореца и така се стигнало до задържането на Наглите.

За дискредитиране на Стефан Бонев-Сако (другия играч на наркопазара) те смятали, че ще бъде достатъчно, ако се случи нещо на Цанков, защото вече имало обвинение срещу него за заплаха за убийство срещу радиоводещия.

Два пистолета

Според източници на bTV от разследването Маргините са заподозрени, че са поръчали покушението, но засега доказателства за тази теза няма.

Красимир Маринов е задържан в хотелския комплекс "Царско село" в Симеоново.

Според източници на bTV там са открити и два пистолета, за които ще се проверява имат ли връзка с атентата срещу Боби Цанков.

Европейската комисия реагира

Европейската комисия реагира на днешното убийството на радиоводещия Боби Цанков в София.

Нашите първи мисли са със засегнатите от акта семейства.

Същевременно убийствата в резултат на стрелба са проблем, по който трябва спешно да се вземат мерки в България, заяви говорителят на ЕК Марк Грей.

Надяваме се, че българските власти ще изправят извършителите на този акт пред съд колкото е възможно по-бързо, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и редовия гражданин и зомбираните убийци са - някой да му дреме?
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
има ли? зомбираните по проекта "***"?да ви 1ба майката скотове, само железен ботуш и сталин за вас
66
1
 
0
 
! Отговори
БАГЕРИСТ преди 14 години
ТОВА ЧЕ Е МЪРТЪВ НЕ ГО ПРАВИ ПО-МАЛЪК *** ! А ТИ СИ МЕГА ***, ПРЕГЛЕДАЙ СЕ ***..
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
един *** по малко да продалжават да се избиват *** долни един да не остане и семеиствата им да избият да осетят болката която причиняват на обикновените хора
64
1
 
0
 
! Отговори
вили преди 14 години
Съгласен...оставете човека...
63
2
 
0
 
! Отговори
komunista преди 14 години
***, НЕ *** И ТОЙ Е ЧОВЕК КАТО НАС. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЪДИ ДРУГИТЕ ЗА ПОСТЪПКИТЕ ИМ. ТОВА ПРАВО Е САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ГОСПОД БОГ. ТАКА ЧЕ КАКЪВ ТО БИЛ ТАКЪВ ТОЙ СИ Е ИЗБРАЛ ТОЗИ ПЪТ, НО КАКЪВ ТО И ДА МУ Е ПЪТЯ, НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ГО УБИВА. И ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМОТА ЧОВЕКЪТ ВЕЧЕ Е МЪРТЪВ. МЕЖДОДРУГОТО И АЗ НЕ ГО ХАРЕСВАХ ПРИ ЖИВЕ, НО ВЕЧЕ Е МЪРТАМ И ЗА ТЯХ ИЛИ НИЩО ИЛИ САМО ХУБАВИ РАБОТИ
62
1
 
0
 
! Отговори
вили преди 14 години
Абе хора ...чета ви коментарите и да ви кажа има адски прости хора.Може ли да сти толкова ***,направо не ми се коментира...Някои даже каза..къв е па тоа та цяла вечер му отделят внимание...Ми са щи кажа бе смотльо...Тва е човека които биз да се замисли застана в ефира и каза толкова много неща които му костфаха живота.За тов ще му се отдели и повече време на човека защото си го заслужи...защото мн малко са хората които ще имат тази смелост.
61
1
 
0
 
! Отговори
1/9 преди 14 години
Поръчителят на убийството на Боби Цанков:1. е бил достатъчно уверен, че ще заличи евентуални записи от предавания /уличаващи или насочващи доказателства, оставени от БЦ/ държани като гаранция затова, че няма бъде убит.2. че ще успее да отклони разследването на убийството в друга посока.3. че физическите извършители ще успеят да се измъкнат невредими от центъра на София /на метри от Министерски Съвет, Президенство - високо охранявани обекти/, което пък
60
1
 
0
 
! Отговори
2/9 преди 14 години
от своя страна трябва да гарантира, че: - районът няма да бъде отцепен - дежурните служители на органите на реда няма да бъдат на мястото си или разполага с точните им местонахождения - записите от камерите ще бъдат заличени / няма да бъдат взети предвид /убийството става на едно от най-оживените централни места в Столицата, повишено присъствие на камери, и то с висока чувствителност/Това, което знаем за Боби Цанков:
59
1
 
0
 
! Отговори
3/9 преди 14 години
1. слушалка на службите /получава в залог индулгенция - отказ от наказателно производство за извършените измами, донася пикантни подробности от подземния свят/2. споменава Милошевич-син и срещата си с него по времето, когато Бойко Борисов оглавява МВР --> сръбската връзка --> наркотрафик /спомни си Сретен Йосич/Кович и показанията/3. приближен на Клюна --> наркотрафик --> известен с пословичната си преследваност от Бойко Борисов, станала нарицателна /поставен под домашен арест, ликвидиран
58
1
 
0
 
! Отговори
4/9 преди 14 години
непревомерно напускане на дома си по време на ареста и последвало изтичане на информация за заведението, в което се намира/4. споделя в предаването Горещо, че Манол Велев е част от службите /отстрелван, кома, вероятно връзка с наркотрафик на високо ниво, жена: Весела Лечева, бивша БГ съзтезателка по ... стрелба, председател на Държавна Комисия за Младежта и Спорта, бивш политик от БСП/
57
1
 
0
 
! Отговори
5/9 преди 14 години
5. Жена: настояща служителка в криминална полиция /тайно сключен брак, по разбираеми причини/6. в последното си интервю от 01.01.10 за в-к Уикенд споменава, че: - Мето Илиенски е настоящ служител на американската агенция за борба с наркотиците - *** и понастоящем живее в София, след пластична операция в Гърция. - Мето Илиенски е поръчител на убийството на Георги Илиев
56
1
 
0
 
! Отговори
6/9 преди 14 години
7. раздухва слуха, че Стефан Бонев - Сако е изпял бандата на "Наглите", благодарение на което са заловени (вероятност - 100% блъф). цел - натапяне на Сако в криминалните среди, под натиск от страна на МВР.От Агенция Стандарт:Сако преследвал с автомобила си джипа на Цанков от Семинарията покрай басейна "Спартак" до пазара "Иван Вазов". Тогава радиоводещият отишъл директно при директора на ГДБОП Станимир Флоров и главния секретар на МВР Калин Георгиев и разказал за инцидента.
55
1
 
0
 
! Отговори
7/9 преди 14 години
Сако след убийството заявява:Не знам защо всичко това се струпва на главата ми. Ясно ми е, че подозренията ще паднат върху мен, защото скандалът ми с Боби Цанков е най-пресен. Но нямам нищо с това. Цанков имаше достатъчно други врагове.Цанков пред БЛИЦ ден преди убийството- Чувстваш ли се застрашен?- Не, мен ме пазят, няма какво да ми се случи. Срещам се с много хора и имам информация. А информацията е стока!
54
1
 
0
 
! Отговори
8/9 преди 14 години
- За теб кой е най-големият наркобос в момента?- Разбира се, че Демби. Той е много силен и има влияние, въпреки че други хора не вярват на това.- А Сако?- Сако е като мишка в момента, не би посмял да излезе. - Имаш доста скандални разкрития в книгата си, не се ли страхуваш все пак?- Не и тепърва ще пусна още неща. В тази държава има много неразкрити истории, които съм готов да извадя на бял свят. - Как те пазят?- Аз се движа и с охрана от НСО, с мен постоянно има някого.
53
1
 
0
 
! Отговори
9/9 преди 14 години
От всичко изброено дотук си вадим заключение, че:1. Боби Цанков е свързан с хора от службите по един или друг начин.2. убийството и поръчителите са свързани с наркотрафик.3. поръчителството на убийството вероятно идва от същите тези среди /служби, наркотрафик/.4. поръчителят заема достатъчно висок пост на държавно ниво и се чуства недосегаем.5. поръчителите може да са няколко и са координирали действията си.
52
1
 
0
 
! Отговори
AcOrP преди 14 години
По кви версии работят тия ве леле ... Ужас! срам ме е ... *** го тоя *** цанков бе земете му всичко! запалил е 1000 човека с пари. За реклама, а за награди да не говорим... Кво го мислите кои го е поръчал убиството... Полицията не трябва да чака някой от престъпния свят да им подшушне кои е поръчал и кой е извършил дадено престъпление... По този начин полицията остава длъжна на престъпниците отделно на това биват лесно подвеждани. Трябва доказателства и да се работи сериозно....
51
1
 
0
 
! Отговори
Питане преди 14 години
Не е ли висша форма на цинизъм да се говори за наркопазар, наркобосове,наркодилъри, преразпределение на пазари и т.н. Къде е държавата, правителството, президентството? При добра воля всичко това за 24 часа може да се ликвидира от корен. Надуват ни главите вече 20 години с това.Айде стига...да се трепят тогава по между си гадовете....да се унищожават един друг.....малко им е.Престъпници,с които правосъдието си играе на стражари и апаши вместо да ги разстрелват за назидание.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За мен това убийство е дело на опозицията(комунистическа работа) с цел да срине добрия ПР, който си направиха ГРЕБ до момента. Те обаче се оказаха същите хиени и не паднаха по гръб- веднаха задържаха 2-3 известни от криминалния контингент.. Да обаче аз се чудя до кога ще ни правят на *** и ще ни хвърлят прах в очите! Българите не сме прости(.. поне не всички).
49
1
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
От мухата правят слон!*** се разприказва и му запушиха устата!Дръпна топките на босовете и над тях.Те дори позакъсняха.Кой е следващия който ще отлети еднопосочно??