Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите

Ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води
18 юни 2024 10:53, Елка Василева
117
Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите
Снимка: архив, БГНЕС

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни на различни острови изчезнаха девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Това предаде кореспондентът на БНР.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец. След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури, без да познават терена, казаха местните жители на островите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не бе просто матряла не го праят както преди, те и да не са на почивка пак си *** като пилци по улиците.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 91. Румъния е добро решение. Не забравяй обаче, че част от хората не ползват отпуск, когато искат, а когато им а даде шефът. Т.е. нямат избор.
89
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гърция и Турция, септември! Освен ако не сте гущери и обичате жарко слънце! Другото са приказки за наивници и само си чешете езиците! С това глобално затопляне, скоро ще ходим на море в Румъния, че е по-хладно!
88
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още ходете в тъпата Гърция, там е много хубаво!
87
2
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Сега пък станах фукльо! Не, почивам си на обяд, докато пия студен тоник, след малко почвам да работя. Хубавото на програмирането е, че аз решавам какво е работното ми време - ако искам ще ида на плаж, ако искам ще работя, важното е да спазя сроковете. Е, днес ще работя - на плаж ще ида юли, живот и здраве. До тогава на работа - на мен парите никой не ми ги дава даром! Бъди здрав и не мрази никого - не е добре за нервите! Хубав ден!
86
0
 
5
 
! Отговори
до Петров Смешника преди 1 седмица
До Петровтакива всензайковци като тебе знаеш ли колко ги има у БГ-то ?!?!?!? за това държавата е на тоя хал !
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Приятел Ех, бедняшки мечтииии! Някой ти повярва. Ако е така, значи го даваш на наематели и си от хазяите-ментета. Затворените комплекси също са от бетон, не от захарен памук!)))) Няма как да ги ползваш едновременно. Пък и климатикът е с пари.)))
84
2
 
3
 
! Отговори
справедлив преди 1 седмица
До Петров: Нищо не изкарваш фукльо!Бръщолевиш нелепици и се фукаш ,защото нямаш друга работа.Просто заработваш по 1лв на коментар.
83
5
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 седмица
До Помориец до ха ха ха :-Ти не си Помориец , а обикновен селениец!Хотела е просто една реновирана гробница!И няма никакво значение дали е на Лукойл/разбирай Златев/ или на другиго.Ползва се предимно за пране на пари.Така е най-лесно.Но няма да ти отварям зъркелите.Стой си в Поморие и не мърдай от там!
82
6
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Не е нужно да разбирам от строителство или от хотелиерство - като искам апартамент, давам пари и си купувам. Като искам почивка - плащам справедливо за услугата. И в хотел Орфей в Пампорово бях, и в Pirin Golf в Разлог - платих си, доволен съм. Как да кажа на черното - бяло?! А това, че изкарвам добри пари, трябва да ме кара да се срамувам ли? Положил съм усилия, учил съм, сега работя, плащат ми. Ако ме е мързяло да уча, щях да ям консерви в Аспровалта и да плюя българите.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 78 Значи не си бил на Слънчев бряг, а в периферията на комплекса или при руски собственици. Грешката си е твоя. Сърди се на рашките.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гърция живея 20 г. Гърция е ад лятото и мразя това лято! Не мога ги разбера защо идват в тази африканска жега? Атина е ад, по островите е само напечени камъни ,а те разходки ми излизат,тук се излиза след 8 вечер,тук жегата убива, аз не смея до магазин да ида
79
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България юни е 36-37 градуса, юли ще е към 40. В Турция и Гърция какво ще правите на 45+ градуса?! В Гърция се ходи или юни, или септември!
78
2
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 1 седмица
До Петровмн програнмисти се навъдихте у БГ .....ЧЕ и от всичко разбирате ! страхотия
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ха-ха-ха Албена е великолепен курорт. Не е презастроен и е много чисто дори през сезона. Има достатъчно зелени (гористи) зони за прохлада и релакс. Храната изобщо не е скъпа, освен, ако не си падаш само по гурмета и изг.ъз.ици.
76
2
 
6
 
! Отговори
ДО 73 преди 1 седмица
ДО СИРЕНЕТО е с пари ги разпрявай на БАБА СИ тия смехории ! голяма част от хотелите в Слънчев бряг не разполагат със собствен паркинг колкото и да пишеш врели - некипели ....
75
0
 
10
 
! Отговори
Matter of choice преди 1 седмица
Гърция и Турция е много жега за почивка. Поне на мен температури от 40 градуса и влага съвсем не са ми за отмора. Дори България с 30 ми е гореща и почивам на нашето море ексклузивно септември. Юли и август в навалицата не се бутам.
74
5
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Абсолютно съм сигурен - може да провериш цените. Хората ми предложиха перфектна чистота и храна, не ги хваля, просто го опитах. Не съм твърдял, че съм бизнесмен - програмист съм, в момента си почивам, след малко почвам пак да работя, карам нормален сравнително нов автомобил - VW Passat 2021 година, изкарвам добра заплата по нашите стандарти. Като ида на почивка, не отивам с консерви и кенчета бира, а искам наистина да си почина с хубава храна в SPA хотел. През април бях в село Баня, препоръчвам.
73
3
 
8
 
! Отговори
Приятел преди 1 седмица
До Реалист:- Имам мезонет на Слънчака ,апартамент в Царево и приятели с имоти по затворени комплекси около Лозенец и Сарафово.ЗА НИЩО НА СВЕТА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ В *** ВОДИ ИЛИ ДА ОСТАВЯ И СТОТИНКА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕНТЕ/ХОТЕЛИЕРИ И МУТРОПОДОБНИ ИЗМЕКЯ.РИ!!!СБОГОМ БЕТОН И ЗАРАЗИ!СБОГОМ!
72
1
 
4
 
! Отговори
Помориец до ха ха ха преди 1 седмица
Гранд хотел Поморие е хотела на Лукойл. Тям.наистина цените са доста по-високи от 1200 лева, ама ако си ходил то единствения *** там си бил ти.

Спонсорирани публикации