Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация
2 май 2024 22:00, Стела Стоянова
81
Дарение за българите в Албания възпали македонистите
Снимка БГНЕС, архив

Дарение за българите в Албания предизвика острата реакция на македонистите, предаде БГНЕС от Скопие.

Дареното знаме, предоставено от българското посолство в Тирана на община Пустец, е станало повод за реакция на местната партия „Македонски алианс за европейска интеграция“ (МАЕИ).

Заместник-председателят ѝ Е. Митревски е заявил: „Българското знаме е пълна провокация. Това е с цел да се създаде впечатление, че тук живее различно малцинство от признатото от албанската държава, а именно македонците. Държавата трябва да реагира, защото се знае, че в този край има само македонско малцинство. Тук признаваме две знамена, албанското и знамето на тази област, македонското“, казва той.

БГНЕС припомня, че най-компактни маси българи живеят в Мала Преспа, Голо бърдо и Гора, разположени по границата с РСМ. Българи живеят също така в Елбасан, Тирана и Дуръс.

През 2017 г. албанският парламент официално призна българското малцинство в страната си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Балкани
Главата на Македонската църква си присвои Самуил
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
РЕПУБЛИКА ГЪРЦИЯ НОМИНИРА ЕТНИЧЕСКА МАКЕДОНКА ЗА ДЕПУТАТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!!А БЪЛГАРИЯ КОГА ЛИ ЩЕ ПОРАСНЕ? И ПАК ПОСЛЕДНА И ПАК НА ПОГРЕШНАТА СТРАНА СПРЯМО МАКЕДОНИЯ!!!
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
АМИ ТОВА ЗНАМЕ ЩЕ ОТИДЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ КАКТО И КНИГИТЕ ДЕТО РАЗДАВАХТЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ТАМ-ЗА ПОДПАЛКА ПРЕЗ СТУДЕНИТЕ ЗИМНИ ДНИ!!!
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЯКОЙ ВСЕ ПАК ЩЕ МИ ОТГОВОРИ ЛИ НА ВЪПРОСА КАК ТАКА СЪВРЕМЕННАТА ПРОПАГАНДА В БЪЛГАРИЯ СЛАГА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В СПИСЪКА НА ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ И СЪЩЕВРЕМЕННО НА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК 3 МАРТ РАЗВЯВА ЗНАМЕТО ИМЕННО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА?
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а защо република българия на националния си празник заедно с официалния си флаг развява и този на една според, днешната пропаганда,терористична дърбжава каквато е русия?
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да си пишеш сам коментари и оценки си е шизофрениия. Да се правиш на албанец като си загубил македония, също.
26
0
 
19
 
! Отговори
Кажете на С. македон преди 4 седмици
ската управа да обясни на европейската общественост и изобщо на целия свят: Защо държавата и се казва СЕВЕРНА Македония, а не само Македония ?!
25
2
 
25
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 4 седмици
Без БЮРМ в ЕС!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пукайте се от яд....
23
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 13 и 14: драги кремълски мозъчен донор, 1944 целият Балкански полуостров с изключение на Гърция пада под съветско робство и резултата от това робство го знаем всички: създава се изкуствената нация македоноиди и балканите изостават с развитието си с 50+ години спрямо останалият свят.
22
4
 
24
 
! Отговори
БЛУДНИЯТ СИН преди 4 седмици
САМО КОГАТО СЕ ЗАВЪРНЕШ МИТРЕВ(СКИ) В ЛОНОТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛУНЕШ РЪКА ЩЕ ПОЛУЧИШ ПРОШКА ЗА ДА НЕ ГЛЕДАШ ЕВРОПА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!...
21
6
 
24
 
! Отговори
Македония ли! преди 4 седмици
Измислената от кремълските тирани Коминтерновска Македония ще изчезне от географската карта веднага щом изгори Клем.ъл и това ще стане догодина след краха на крепостните в Украйна. А тогава скопските македонисти ще трябва да се укриват от ударите на българските закони...
20
3
 
4
 
! Отговори
Авицена преди 4 седмици
Македонците кръв ***.
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
17 ти идииот ли си? Албания са под 3 милиона. На преброяването от 2004 г. 98,6% от населението са се определили за етнически албанци (известни и като арнаути), а за гърци 1,2%.
18
24
 
7
 
! Отговори
-+- преди 4 седмици
Едни не искат българското ,а българите не щат украинското.
17
7
 
61
 
! Отговори
НАТО и ЕС реалист преди 4 седмици
Новите реалности са че в Албания вместо т.н. "македонци" отново ще има българи. Така както е било стотици години наред. Няма ги вече Югославия и СССР, за да ги има "македонците" в Албания. Те съвсем скоро и в РСМ ще изчезнат, защото нищо фалшиво и измислено не живее вечно. Изчезването на "македонците" от България е доказателство за това.
16
52
 
11
 
! Отговори
Панагюреца преди 4 седмици
Българското фашиска държава да престане да провокира торбешите/помоците/в Албания а да се занимава с проблемите на българските съграждани с мизерното им съществуване.
15
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 10 - Ами то в цяла българия се говори на македонски, но с акцент. И не се разбра какви са тези българи в Албания. Алгари?
14
1
 
8
 
! Отговори
Чети соростак преди 4 седмици
Италианската окупационна зона на Балканите (1941 1943) по време на Втората световна война е определена на преговори между Фашистка Италия и Третия райх във Виена през април 1941 г., като демаркационната линия определяща границите ѝ става известна като Виенска линия.[1]
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ти още дрискаш опорки обаче не знаеш кой е бил под Мусолини.
12
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Македонците са живият пример до какво води социализма, колкото по близо си до Русия, толкова по деградирал човека си. Ако не беше поробването на балканите от съветите през 1944, нямаше да има българи които се мислят за македонци.