Външният министър на РСМ осъди нападението срещу българин

Османи се надява скоро нападателите да бъдат установени и заловени
29 юли 2023 13:14, Елка Василева
42
Външният министър на РСМ осъди нападението срещу българин
Снимка: архив, БГНЕС

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи категорично осъди нападението срещу български гражданин, който беше намушкан с нож преди мача между „Левски“ и „Шкупи“.

Още по темата
Министърът на външните работи на РСМ обаче разкритикува политическите коментари в България след инцидента.

Османи изрази пред bTV надежда, че скоро нападателите ще бъдат установени и заловени.

Според министъра не бива инцидентът преди футболната среща да се използва за политически цели и да засилва езика на омразата.

Буяр Османи няма информация дали е имало провокации и обидни думи, преди 29-годишният българин да бъде намушкан с нож.

„Преди в Северна Македония често имаше такива инциденти между запалянковците от различните етнически групи и общности. Винаги съм смятал, че не може заради запалянковците да се правят заключения за отношенията между различните етнически групи, а сега в този случай и за отношенията между държавите“, каза той.

„Това е един особен свят, в който запалянковците си имат особени взаимоотношения и никога не трябва инцидентите между отборите и запалянковците от които и да е групи да се приписват в политическите отношения вътре в страната или между държавите“, допълни външният министър на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Вие защо вярвате на казаното от Феновете на Левски и на медиите ??? И на политиците също така? Някой от Вас общувал ли е с ултрас на Левски или на друг отбор? Това не са нормални хора,за тях боя си е ежедневие и нещо нормално,както и наркотиците и алкохола. Повечето са с поне над 5 престъпления и висящи дела. Давам Ви пример с този ,които е нарязал гаджето си над 400 пъти и и обърснал глават и е счупил носа. Истински футболен хулиган и "патриот"....
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо нарочно бяха насочени към този квартал от полицията на рсм.
18
5
 
2
 
! Отговори
Макенцето преди 1 година
Умишлено са отишли да провокират.явно платени.да подронят членството ни за Ес.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анцунга беше черевен ....
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях подарил за рожден ден един анцунг на едно дете на мой приятел. Той не ги носи ,понеже се страуваше да не го набият на улицата и в училище. Един детайл е важен,те живеят в Хаджи Димитър ,това е квартал в София близо до Герена. Разходете се там и ще видите що за хора са Левскарите. Не мога да разбера медиите и политиците ,защо нямат нищо човешко в тях и винаги изкривяват всичко.Ултрасите на Левски и на Шкупи не са хора ,които трябва да са на свобода.
15
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
затваряите страницата македония в ес повтаря се сценария от украина всекиден по нещо
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека отиде някой на близо до Герена(стадиона на Левски) облечен в червени дрехи и след това пак да защитава тези престъпници ,които са нарушавали общесвения ред в Македония.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа вече е илюзия за вас!Забравете!
12
1
 
15
 
! Отговори
Нефтохимик преди 1 година
Не съм Левскар, ама ако допуснат макетата да посетят мача с кеф ще ида в сектор Б пък дано се отвори шанс да *побеседваме* малко с РеСеМейците. Малко да им направим главите на шамандуррри. То бива толеранс бива търпение, ама тия фашисссти си плаччат за един хубав кьотттек. Украинци втори номер!!!! ЕС за тях на най си - варввари наггли!!!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До 9... Това не го "констатира" лекарят, това е преценка на съдиите. Лекарят само описва щетите.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплянковците на Левски са най-противните хора в държавата. Предполагам ,че и тези от Шкупи са същите. Странно е, че политиците на България обвиняват една държава заради инцидент между престъпници..Освен това все казват че Македонци са направили това ,защото мрязят Българи.Това и етнически Албанци граждани на Македония. Няма логика те да мрязят България,според нашите политици. С две думи всяко нещо се изкривява за да може да се насажда омраза.Левскарите са виновни за случилото се!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу българин?А не е ли срещу всички българи?Или го е страх,че ако с това момче се случи най-лошото,ще забравят задълго за ЕС?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще намушкаш ти един кебап за обяд,защото друго не можеш да си позволиш.
7
2
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
РСМ може лесно да излезе от ситуацията, като предостави един северномакедонец, когото да намушкаме в България. Така двете страни ще са квит и няма да има повече противоречия.
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запалянковците на Левски и Шкупи са престъпници. Не са хора ,а нацисти,деликвенти,побойници и асоциални типове.Нямат никакъв успех в живота си. А се занимават само с престъпни деяния ,включително и с тормоз на жени и деца.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвам че ще ги хванат и осъдят. Ръгането с нож в корема е опит за убийство.
4
1
 
11
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 1 година
Късно е либе за китка .Мандалото хлопна .След 50 год. пак кандидатствайте за ЕС.
3
11
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на външния министър на РСМ, както и лично на неговите преки ръководители, а и на прогресивната световна общественост, която не спи, ами вместо това бди и също така е винаги готова да реагира, макар и да не бива заради запалянковци на футболна среща да се правят генерализации и крайни изводи, защото не бива така. Браво!
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло запалянковците са с недостатъчно мозък.Най-често са деликвенти,обирджии,побойници на жени ,които режат телата им и обърсват главите им и после пак са на свобода. Българските държавници са хората ,които създават омразата между Македония и България.Вместо да осъдят поведението на запалянковците от Левски,обвиняват една държава в агресия. За това Българи яше бъде зле. Не взима правилната страна,а това е срещу престъпниците ,а не в тяхен интерес.Медиите са същите.
1
1
 
11
 
! Отговори
Михаил преди 1 година
На реванша в четвъртък ще видят....