Няма да честваме с РСМ годишнина от смъртта на Гоце

Милков очаква политически присъди за наши сънародници в Македония
Обновена: 27 апр 2023 14:08 | 27 апр 2023 13:25, Стела Стоянова
46
Няма да честваме с РСМ годишнина от смъртта на Гоце
Снимка БГНЕС

Няма да се проведе общо отбелязване с Република Северна Македония на годишнината от смъртта на Гоце Делчев на 4 май, каза служебният министър на външните работи Николай Милков.

Той очаквал желаещите да отидат на гроба на Гоце Делчев в Северна Македония да се сблъскат със същите проблеми, както и през февруари, на годишнина от рождението на войводата.

Още по темата
Освен това външният министър каза, че очаква политически присъди в Република Северна Македония за наши сънародници, сред които и за председателя на Културния клуб в Охрид Томе Блажевски.

"Сега ме притеснява, че през последната седмица повдигнаха обвинение на Томе Блажевски, който е председател на културния център в Охрид "Цар Борис III", след като същите под индиго буквално обвинения бяха повдигнати и на Любчо Георгиевски от центъра в Битоля. Ако тези обвинения се потвърдят от съда в един момент, значи ние ще се сдобием може би с първите политически затворници в Република Северна Македония", коментира Милков.

Наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години по обвиненията. В същото време подпалвача Алабаковски твърди, че се гордее с престъплението, което е извършил.

Тоест това говори за атмосферата, която е създадена там, разкритикува външният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ве сака там бре, татарчиня... Има си там местни българи, ако ги стегат чепиците, да се организират и да решават проблемите. Но не с провокации. Като е културен клум, кръстете го на културен деятел, а не на военен.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пепо Леви дава на съд "българските дружества" в Македония, а не РСМ или правителстовото на Р. Македония. Какво общо има РСМ(правителстовото им)?Какво общо има Гоце Делчев с Ванчо Михайлов и Цар Борис?Много различни хора,с различно възпитание,убеждение ,виждания за света и за Македония.А пак честването какво общо има със правосъдието.Съдебната власт и неправителствените организации в Македония ,нямат общо с власта в Македония.Явно Македония наистина е свободна държава,каквато Ние не сме!!!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят знае истината че в областта Македония славяноязичното население са българи и те сами се определят като такива когато влизат в Българската екзархия. А това пречи ли на сегашните северномакедонци да се мислят за някакви измислени македонци! Целият свят им се смее.
13
0
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Каква Русия, каква хибридна война! Милков (както и цялата плеяда около Радев) са обикновени български предатели! Предадоха българските интереси за едното потупване по рамото от Байдън!
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение има какво смятат,или мислят в Гърция, Албания или в някаква си Северномакедония ГЕОРГИ НИКОЛОВ ДЕЛЧЕВ САМ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЗА БЪЛГАРИН, спора е излишен .
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска агентура има навсякъде в Българската държава и не само.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северномакедонците са за съжаление ,тях са ги лъгали 50 години че не са българи, че са някакви измислен "македонци "/Гърция им даде да разберат че не са македонци, а северни някав/и всеки който само си помисли че е българин бива смачкван от комунистите. Та тези хора който са живели в тази лъжа, как да признаят истината?!Но истината рано,или късно побеждава.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвинението в Македония е от Шефа на Еврейската Общност в Македония и се казва Пепо Леви. Господин Министър защо лъжете и манипулирате народа си?Какво си мислите,че живеете през комунизма и не може да се провери информацията и може да ни лъжете,както през комунизма ли? Мечтаете си да станем президенска република и диктатура като в Русия и Турция ли? Долнни аггеннттиии.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
македонците в гърция смятат гоце делчев за македонец,македонците в албания и сърбия също го смятат за македонец...само в българия го мислят за българин...
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мислих,че само Бойко лъже.То се разбра ,че са всички,без изключение.В Македония има подадена жалба и обвинение от страна на Еврейската Общност в Македония.Прокуратурата и съда в Македония ,като във всяка една държава са задължени да повдигнат обвинение и да отсъдят правилно според тяхното законодателство.
6
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Не може ли да свършим нещо по-конкретно по отношение на РСМ ? Например да върнем ветото.Политическите процеси не са ли достатъчен повод ?
5
4
 
29
 
! Отговори
Народът преди 1 година
Искаме, да се прекратят ВСЯКАКВИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ С МАКЕДОНИЯ!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обвиненията в Македония срещу "българските дружествата" са от Еврейската общност в Македония.С такива Руски шпиони в управлението до никъде няма да стигнем.Манипулатори.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците не магат да си позволят подобни действия без заповед отвън . Тоест от западните ви партньори. Тези пред които лазите
2
6
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Българските и македонските политици дружно в съглашение торпилират процеса - зер началниците и на двете политически системи са в Москва
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама юни прайд ще има, а на 4 юли също ще празнуваме