Невероятен случай: Донор на органи възкръсна на операционната маса

Лекарите тъкмо се готвели да вземат органите му
18 окт 2024 13:00, Стела Стоянова
45
Невероятен случай: Донор на органи възкръсна на операционната маса
Снимка iStock

Донор на органи се върна към живота, докато безжизненото му тяло стоеше на масата в операционната зала, а хирурзите се готвеха да извадят части от тялото му.

36-годишният Томас Хувър II е бил в мозъчна смърт, когато хирурзите са отишли ​​да премахнат органите му в болница Baptist Health Richmond в Кентъки, разказа сестра му пред NPR. Но когато лекарите отишли ​​да тестват здравето на сърцето му за трансплантация, Хувър се съживил, пише "Телеграф".

"Той започнал да мърда върху масата", обясни сестра му. Хувър бил откаран по спешност в болницата след свръхдоза наркотици в същия ден и според лекарите изпаднал в мозъчна смърт.

Но сестра му Дона Рорър разказва, че внезапно Хувър отворил очи и се огледал, докато го карали от отделението за интензивно лечение към операционната зала. На нея и на други членове на семейството обаче е казано, че това е просто общ рефлекс.

Едва след като Хувър започнал да се движи и да плаче, хирурзите решили да не продължават с експлантацията на органи.

"Това е най-лошият кошмар на всеки, нали? Да си жив по време на операция и да знаеш, че някой ще те разреже и ще извади частите от тялото ти?" каза Дона Рорър

Главният прокурор на Кентъки и Администрацията за ресурси на здравните служби на САЩ в момента разследват ужасяващия инцидент.

Междувременно Рорър казва, че брат й има проблеми с паметта, ходенето и говоренето оттогава и тя е станала негов законен настойник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от САЩ
Китай е твърде голям, за да продължи да разчита на износа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ето затова хората не желаят да подписват съгласие за донорство, защото нямат вяра на бялта мафия.
21
0
 
17
 
! Отговори
Кокоши трън преди 5 часа
Човека отворил очи - ония - норално е ще го кормим ... а въх въй майкоу. Сигурно има 1-2-3 теста да се провери тоя човек дали се връща към живота или просто е рефлекс, не съм доктор, не знам. Бих му подал поне един Лексикон да попълни
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ужас!!!! А, най-големия ужас е, че може би, не са приложили достатъчно усилия да го реанимират.....!!!!!!!!! - ПС- Мозъчна смърт - ще рече, че в мозъка не е постъпвал Кислород над 20-30 минути, някои или повечето от функциите на мозка са безвъзвратно увредени и човека се е превърнал в полу Зеленчук или пълен Зеленчук, но това не означва, че не изпитва болка...
19
0
 
16
 
! Отговори
Извод преди 5 часа
Не се тъпчете с наркотици.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Сега семейството му ще ги за хубава сума.
17
1
 
24
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 часа
В БГ вземат всичко здраво и изнасят. Замесени са доктори, висши куки и шпионина зирка. Съдиите са също замесени. Компот Трийте сега
16
0
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 6 часа
Хашим Тачи и ,,Армията за освобождение на Косово'' са обвинявани за търговия с органи и умъртвяването на хора за органи. Такива неща обаче стават навсякъде особено във военни зони. Примери са Косово, Украйна но и Пакистан, Китай, Турция, Израел, че и България.
15
2
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 6 часа
Оказва се,че мозъчната смърт не е точно това, което повечето хора си мислят.Има хора в мозъчна смърт лежащи с месеци по болниците с напълно функциониращи органи.Когато мозъка е напълно унищожен, тогава и сърцето спира и цялата химия случваща се в организма също спира. Не случайно има сериозна поддръжка на тялото на човек в истинска мозъчна смърт.Апаратно дишане,вливане на химия дори мисля им слагаха помпа,която да циркулира кръвта в помощ на сърцето.Така органите могат да се запазят максимум ден
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Cтела, човек, когото се канят да оперират няма как да стои на операционната маса. Обикновено ги оперират легнали.
13
0
 
23
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 часа
Взимането на органи у нас , не се контролира от никой.Никой не знае след аутопсия дали са взети органи без съгласие на близките.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Бялата мафия е една и съща във всички държави, има я и у нас, но поне в малко по-лека форма - тук само ти правят ненужни операции, за да вземат парите! Много често обаче, след това пациента е по-зле отколкото преди операцията
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
т.е. Томас е цвете в саксия, а сестра му Дона е гледачка на помощи. Ако има замесени и застрахователи, дела и тн нещата си идват съвсем на мястото :) Интересно ми е какви жълти източници се използват, за да се разпространяват такива небивалици като новини. И то при положение, че в бг имаме жесток недостиг при трансплантациите и до онзи ден вървяха информационни кампании за убеждаване на хората да бъдат полезни на другите. Много ниско ниво, за пореден път.
10
2
 
1
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 6 часа
До Тавариш Тролски 5 Е , няма ,що ? Там трансплантации не се правят. Те са по убийствата. Това мотат , това правят.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
СЛУЧВАЛО СЕ Е И В МОРГАТА "ВЪЗКРЪСНАЛИЯТ" ДА ОШАШАВИ ПЕРСОНАЛА!!!...
8
10
 
21
 
! Отговори
Петков преди 6 часа
В момента най големия донор на органи е Украйна. В Тубата е пълно с истории за тежко ранени войничета умишлено омъртвявани заради органите! Масово се изнасят за Великобритания,които са най големия център в света. Корупцията в Украйна е на топ ниво,затова тази търговия процъфтява! Това не ви ли напомня за една балканска държава управлявана от Банкянска мутра?
7
2
 
10
 
! Отговори
Доктора преди 6 часа
Жалко за хубавите органи, тъкмо се бяхме приготвили да се почерпим за здравето на пациента. Мбуахахахаха
6
0
 
15
 
! Отговори
Хххх преди 6 часа
До 3Защото има *** затова ще го режат...а и той не може да се оплаче...касапите са изпуснали сума ти пари...не си мислете че има само некадърни строители , чистачи, програмисти и т.н. има и некадърни лекари... да не забравяме лафа.."като знам какъв инженер съм не ми се ходи на лекар"
5
14
 
7
 
! Отговори
Тавариш Тролски преди 6 часа
Такива ексцесии се случват само в Кравария. При нас тавариш Путин държи нещата здраво под контрол.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
никакво чудо няма тук. живи хора най-редовно биват превръщани в донори на органи чрез гореописаната диагноза ,,мозъчна смърт''. бизнесът с органи процъфтява в турция, израел, военнни точки като украйна, косово.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
До Ханибал Лектър, я прочети средни абзац! До последно са искали да го режат, чак като са разбрали че няма на къде, а пък и добре че сестра му е била там, са мирясали и са го оставили жив