Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!

Скандал между фолкпевицата и бившите й продуценти
116
Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!
Колаж: Снимки Булфото

Фолкпевицата Андреа използва социалните мрежи за поредните си нападки към "Пайнер", фирмата, с която се разделиха преди години. Тя атакува и собственика на музикалната компания – инж. Митко Димитров.

Всичко започна с годишния концерт на "Планета" в Пловдив, по времето на който тя влезе в спор с колегата си Галин. А по-късно се "изля" във Facebook, което публикуваме без редакторска намеса:

"Без да казваме истината, няма как да се развиваме. Жалко, но още не сме се развили като музикално общество дотолкова, че основните поп фолк изпълнители да проумеят, че не трябва да ги е страх да се откачат от някаква си фирма, която им определя нейните си правила и си гледа само нейните интереси. Един алчен човек, който ги манипулира и всячески драпа да държи монопола над всички заведения именно чрез тях, които той ограбва с 30,40, 50 дори 60 процента от хонорарите от участия и 100 процента от авторските права и дигиталните продажби, а те милите дори не осъзнават и едвам намират пари за песни и клипове. Понеже взимат минимално от музиката, някои дори намират мъже, които да им дават срещу нещо си. Жалко, много жалко за колегите, звездите, които са идоли на много хора. Страхът български, робското мислене. А сме в 21-и век. Много жалко за България, много жалко за българската музика и този уникален жанр поп фолк. Хора, колеги, фенове, родители.. жалко за нас. Никой не е виновен".

Потърсихме и отсрещната страна, като от "Пайнер" разпространиха отворено писмо по повод нападките на Андреа.

"В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност. Заради нас, заради всички изпълнители, с които работиим, заради хилядите непредубедени фенове, а и заради българската музика", съобщиха от компанията.

Ето отвореното писмо на музикалната компания, също без редакция:

"Андреа, Андреа... Защо ли вероятната реалност да си бъдеш отново само Теодора Анреева толкова те плаши? Сега вече разбра, че славата също има срок на годност.

По принцип ние във фирмата избягваме да се занимаваме с бивши наши изпълнители, на първо място от уважение към самите нас и към съвместната ни дейност и постижения.

Да оплюваш и да лъжеш за хората, с които до вчера си делил трудности и радости, е белег на пълно отчаяние или на неудържима ярост. Не го прави повече. Грозно е.

Ти се раздели с фирма "Пайнер" преди 4 години по свое собствено желание. Пожелахме ти успех по избрания път и престанахме да се занимаваме с теб.
Екипът на "Пайнер" има  предостатъчно работа с актуалните имена от каталога на фирмата.

Ти обаче не се умори да се занимаваш с нас. Периодично плисваше измислиците си по нас.

Защо винаги в устата ти бе името на фирма "Пайнер"? Защо? Нали приключихме? Твори, развивай се, живей...

Човек би могъл да си направи извода, че по-отмъстителна от отхвърлената жена е само отхвърлената певица.

Последния изблик на онова, което клокочи в тебе, избълва по концерта "Планета на 18". Твърде горещи емоции за нещо, което изобщо не те засяга.

Изненадващо е, че успехът на този концерт толкова те е развълнувал. Интернет пространството се превърна в твоята арена, а страстта ти - в твоето оръжие.

Галин се опита да ти помогне. Напразно. Ти така и не разбра, че той се опита да ти направи услуга. В последните си писания твърдиш, че за тебе най-важното е развитието на истината. Добре да я развием тогава.

От две години пишеш SМS-и с извинения и молби да те приемем обратно в "Пайнер". Какви ли не начини опита. Какви ли не посредници използва да ходатайстват за тебе. Само и само да се върнеш. Последният ти SМS е само отпреди 2 седмици.

Извиняваш се... Признаваш грешката си... Признаваш вината за предателствата си...

Питаме се как ще намериш думи да се извиняваш за омразата, която изливаш сега? Търсим обяснение за твоята неистова страст да обругаваш и фирмата, и хората, с които допреди 4 години си била в екип! Очевидният извод е - завистта.

Завистта към успеха на всички нови имена, които вече те изпревариха, а другите пък са вече недостижимо далече напред. Прави каквото моралът ти и съвестта ти смятат за допустимо.

Място за теб в "Пайнер" няма!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
9
 
! Отговори
истината преди 4 години
Има само една тънка подробност - очевадно е, че само Андреа и няколко нейни лели и чичовци я мислят за певица. Защото тя не е такава, а едно силиконово ***.
85
0
 
22
 
! Отговори
хахо преди 4 години
абе как се превежда това уникален жанр поп фолк
84
0
 
28
 
! Отговори
fact преди 4 години
обаче, в Сърбия чалгата си е МУЗИКА.Тука е отврат с циците напред! За пайнерът место НЕМА!
83
2
 
22
 
! Отговори
Анна преди 4 години
За каталог на фирмата говорят, толкова сте жалки!!
82
1
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Чалгата отдавна е и манталитет в Бг .Това не е жанр,а порно.Добре,че са сърбите и гърците че нашите чалгаджии и да имат по някоя и друга песен.Много жалко за младите момичета,които смятат че трябва да изглеждат като въпросните силиконови кукли.Отврат история
81
0
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ преди 4 години
АЛЧЕН ***
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи пък щото много правилно пишеш,като не слагаш запетая след объщението.Присмял се щърбел на хърбел.
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пайнчера заядлив и горезн чалгар пише ядливо като ощипана прости тутка на която не са й платили, но се надява все пак да вземе някой лев. Певицата се е пробудила, обаче на ламята истината не й е угодна - трябва другите чалгарчета да мълчат и простеят - нямат право на пробуждане. Мъка. Ориентал-Балкан трябва да се казват тези фирми, не Пайнер Планети и други подобни безмислици.
78
5
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Пайнерът прилича като да е българския Харви Уайнстийн...
77
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, но още не сме се развили като музикално общество дотолкова,....ТО КАТО СЕ РАЗВИЕМ ЧАЛГИЯТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ....
76
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКЪВ ФИЛМ, КАКВО НЕЩО....А КОЯ Е АНДРЕА ?????
75
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каква музика говорят тези?!!!
74
27
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
Ти понеже си много стойностен, защото не слушаш чалга, вижда се - много си и грамотен. Явно неслушането на чалга така те е ограмотило! Хората, които имат стойност могат да отсеят всичко качествено и хубаво, те са широкоскроени и могат да слушат всичко, което им е по вкуса и което има съдържание и стойност!
73
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалгарите са скарани с граматиката. Само това разбрах. Едни запетайки валят върху някакви уж сложни изречения и текст, който няма смисъл. За официално-делови стил няма и помен. А всичко можеше да бъде - "Г-жо с Вас скоро ще се свържат нашите адвокати във връзка с образуване на дело за клевета". Само едно изречение, ама къде в чалгар толкова мозък? И какво ни занимават със селските си драми?
72
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също не обичам чалгата, но собственика умее да прави пари. Криво право, щом като има слушатели и печалба значи умее. Например планета-фолк е много гледан канал, защото това е народна музика и песни. Значи знае какво прави.
71
5
 
128
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората които имат някаква стойност и класа не слушат чалга.Дудуци гюбеци и *** показващи силиконовите си гърди в бардаците на Дубай и Турция.И тва нещо не се промени 30 год.Тва не е музика.Тва е шум
70
38
 
10
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
абе да живее чалгата веее !!! само форумите и чалгата са на ниво в България всичко друго е пълна скръб :)))
69
3
 
132
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчезнете бе чалгаропитеци..........освободете българия от пошлостта си.
68
7
 
85
 
! Отговори
имигрант преди 4 години
Изобщо и не съм чел статията, но виждайки само заглавието и факта че това е топ новина говори ясно за манталитета и събкултурата на поне 80% от българското общество. Че още ли тия новини вълнуват хората? Преди 15 години когато напуснах България тоя Пайнера беше звезда, сега като гледам певиците, мутрите и същите муц. уни са си май още актуални. Всичко прилича на една пошла латино драма живееща все още с спомените за Сашка Васева, оркестър Кристали и чалгата!!!
67
15
 
26
 
! Отговори
Сссс преди 4 години
По принцип тези лични драми не ме интересуват, но определено Андреа е амбициозна и смела. Най-доброто ,което може да направи е да се насочи към румъния или дори сръбският поп ,но но гласовити и възможности са под въпрос.