4 неща, без които една връзка не може

Добрата комуникация е ключова
30 май 2023 19:12, Михаела Лазарова
9
4 неща, без които една връзка не може
Снимка: Istock

Вероятно няма човек, който да не иска да създаде стабилна любовна връзка, която по възможност да носи повече щастие и да издържи на тестовете на времето. Перфектните любовни истории има само по филмите. В реалния живот, една връзка изиска определени неща, за да може да покълне като семе и да се развие във времето със стабилни корени, основа и стебла.

Кои са тези неща?

Трябва да положите усилия

Полагането на усилия за изграждане на любовната връзката е от решаващо значение. Вероятно сте чували израза, че тя е 50/50. Това донякъде е погрешно схващане. Отношенията са 100/100. Всеки партньор трябва да вложи 100% любов, отдаденост и усилия в общата цел за изграждане на здраво партньорство.

Понякога обаче ще има моменти, в които единият няма да е на 100 процента, поради лични причини например. Тогава другият партньор трябва да даде повече от себе си. В това няма нищо лошо, защото именно това е подкрепата и обичта.

Разбира се, говорим за нещо временно, а не за безотговорно отношение на единия от двамата, налагайки се на другия да гради връзката със собствени усилия.

Знаци, че мъжът до вас може да бъде вашият партньор в живота

Трябва да общувате открито

Това е може би най-важната стъпка в изграждането на трайна връзка. Комуникацията е ключова, дори и да ви звучи като клише. Ефективното общуване е ключът към това да разберете как се чувства вашият партньор във връзката ви и обратното. Комуникацията е онова нещо, в което всеки оставя своето его на една страна. Която ни учи да даваме и получаваме градивна критика.

Ефективната комуникация помага за разрешаването на различни проблеми, предотвратява възникването на такива. Тя разкрива желания, нужди, защото невинаги забелязваме това, от което се нуждае другият или има да ни каже. Много връзки се разпадат, защото партньорите не умеят и нямат желание да се научат да общуват открито, без лъжи и манипулации.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, това е опорката, с която охранителчето обработва комшиите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не за знаете, не се захващайте!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много елементарно обяснение това- само секс..Секс всеки може да прави с всеки! Истинската връзка е нещо съвсем друго. Чувствата, обичта, грижата, и без думи да се разбирате- само с поглед.. са само част от нещата..
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 10 месеца
И пари, Манчо. Без пари и до секс не може да се стигне, в повечето случаи.
1
2
 
6
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 10 месеца
Аз знам само едно нещо, без което една връзка не може. Няма ли секс , връзката се разпада.Другите три неща ги оставям на вас за коментар.