10 знака, че във връзката ви липсва обич

Липса на комуникация относно лични проблеми
25 май 2023 21:55, Михаела Лазарова
13
10 знака, че във връзката ви липсва обич
Снимка: Istock

В една връзка всеки се нуждае не само от физическо, но и от емоционално докосване. Може би по-голяма тежест има емоционалното. Ако не се чувстваме желани, обичани, можем да изпаднем в много неудобни ситуации, да бъдем нещастни във връзката си. Гладът за докосване, свързване с партньора с времето се превръща в хроничен дефицит на емоции. Даваме, но не получаваме, не се зареждаме. Разбира се, много е възможно нашата половинка да е в тази позиция, докато ние си мислим, че всичко е наред помежду ни.

Кои са знаците, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич?

1. Прекалена привързаност – В една връзка привързаността между два души е нормална. Но ако вие или любимият човек започне да става прилепчив, това може да означава, че една от двете страни има нужда от успокоение, че ѝ липсва обич, внимание, подкрепа.

2. Редовно изтъкване като проблем липсата на секс и физическа близост - Физическата близост за повечето хора е основна човешка потребност. Ако той/тя редовно ви казва или вие споделяте, че имате нужда да правите секс по-често или че се чувствате така, сякаш не сте привлекателни за партньора си, то това е знак за отхвърленост от него по някакъв начин.

Поставете си общи цели и израствайте заедно – топ съвети за двойки

3. Молба за обвързване или брак - Това никога не е добър знак за връзката. Много хора се чувстват отхвърлени, когато не виждат развитието на връзката си. Чувстват се гладни за любов, може да искат обвързване като знак, че ги обичате. Или обратното, ако вие сте настоявали партньора ви да заяви, че имате сериозни взаимоотношения. Но ако се налага да се молите за любов и сериозно отношение, помислете добре. Любовта не се ли дава доброволно, за нея не трябва да молим? Ако някой ви иска или вие искате някого, то няма да са нужни молби.

4. Редовно търсене на комплименти - Ако партньорът ви или вие прави каквото можете, за да получите комплименти от другия, това е знак, че се чувствате несигурни в тези взаимоотношения. В случай, че половинката ви или вие усещате, че има някаква загуба на интерес към нея/вас, това може да е отчаян ход да се накарате взаимно да погледнете един на друг отново с любов.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Драго Веднъж видях обява за запознанство с цел брак, но мъжът категорично поставяше и условие - без секс. Защо не опиташ така? Може да се намери някоя женичка, която търси приятелство и дори съжителство с мъж, но не иска да прави секс. Всякакви случаи има.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 9 Ти сигурно си жена. Жените искат покрай секса да има и емоции. Мъжът преспокойно може да прави редовен секс с някоя или пък с най-различни жени, без да се влюбва. Но понякога навикът да го прави само с една жена води до привързаност. Дали такава привързаност може да прерасне в любов, това зависи от конкретния случай.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сексът е за онези, които се обичат!
5
2
 
5
 
! Отговори
Драго преди 10 месеца
Аз една връзка не мога да завъдя като хората. А аз се държа съвсем нормално. Само че секс не обичам и не го практикувам (никога не ми е харесвал). Та се чудя - не може сичко да се върти около секса! Би трябвало да мога да се случват нещата и без него.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бай Илийчо - Байно, ако той упорито продължава да я търси за секс, значи нищо не е изгубено. Дори напротив. Щом обаче липсват други неща във връзката им, значи тя не си е изиграла добре картите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Обобщение поСтатията преди 10 месеца
Той избягва да прави секс с теб, не ти прави комплименти, липсва комуникация - не се интересува от личните ти проблеми, не изпълнява задълженията, които сте си разпределили. И в резултат на това ти си в постоянна депресия, липсват ти романтични преживявания и накрая в прав текст го питаш смята ли да се обвързва с теб за постоянно. Е, ако е налице всичкотова във вашите взеимоотношения, какво изобщо търсиш при този? Бий му шута, има още много риба в морето, но твоята младост не е вечна!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората не трябва да се примиряват и да остават в такива отношения.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ли нужда по знаци да гадая нещо, дето си го знаем от години? Все едно да гадая какво е времето навън в момента. То е очевидно.