8 съвета за щастлива връзка

Разберете кои проблеми се повтарят отново и отново
23 май 2023 20:25, Михаела Лазарова
20
8 съвета за щастлива връзка
Снимка: Istock

Свикнали сме често пъти да казваме, че когато става въпрос за взаимоотношения само любовта не е достатъчна. За да бъде една връзка успешна, тя трябва да се крепи на уважение, доверие и общи интереси. За да успеете да съхраните чувствата между вас, вие трябва да си поставяте цели и да израствате заедно. Ето и няколко ценни съвета как да направите това:

Превърнете караницата в нещо градивно

Със сигурност във всяка връзка има караници, но се опитайте да ги превърнете в нещо позитивно. Споделете как се чувствате, какво изпитвате и защо. Можете да кажете например: „Когато забравиш да ми пишеш, че ще закъснееш след работа, това ме кара да мисля, че не те е грижа за мен“. Опитайте се да промените начина, по който се изразявате и да споделите на партньора си как поведението му ви кара да се чувствате, вместо просто да му казвате какво трябва да прави (или да не прави).

Избирайте да обичате партньора си всеки ден

Според психотерапевта Дженифър Силвършейн най-добрият съвет, който може да се даде на двойките е: „Всеки ден се събуждайте и решете, че ще чувствате любов към партньора си“. Според нея любовта е активен ежедневен избор, а контролът върху това как се чувствате е изцяло във ваши ръце. Ако започнете деня си в лошо настроение и обръщате внимание на всеки недостатък на любимия, много трудно ще усетите свързаност и любов през останалата част от деня. Чувството на обич задава тон за настроението ви през целия ден.

Разберете кои проблеми се повтарят отново и отново

Ако си мислите, че само във вашата връзка има такива – грешите. Всяка двойка има проблеми, които сякаш винаги се появяват – било то натоварен работен график или пък харченето на големи суми пари. Какъвто и да е вашият случай, опитайте се да разберете какъв е коренът на проблема. Иначе рискувате да попаднете в омагьосан кръг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 10 месеца
Сегашните младежи и младите мъже в по-зряла възраст обикновено имат поне по няколко паралелни връзки и рядко някоя от тях е предпочитана. На момичетата им трябва време, за да разберат това. Момичето си въобразява, че той не я търси често, защото сигурно не я харесва много. Започва тя да настояване да се видят, а той обещава, но не идва и после измисля оправдание. Прави това, за да не я загуби. Когато момичето проумее истината, в много случаи започва и тя с по няколко мъже едновременно.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1 Точно така е, но не забравяй, че има и вресльовци, които винаги обвиняват жените си за всичко и освен това постоянно ги карат да искат пари от родителите си, макар жената да печели предостатъчно, а родителите й постоянно й помагат с пари и подаръци за цялото й семейство и са били повече от щедри, когато са й дали зестра.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не сме се карали. Приятни сънища!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мъжът, ако наистина иска да се сдобри, постъпва по няколко начина - или извърта нещата така, че приключват скандала с ласки, или прави подарък, или започва да уговарят жената за извършването на някаква съвместна, полезна и за двамата дейност. Това последното обикновено го правят възрастните съпрузи, а първият подход е присъщ на онези, които са все още гаджета.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мъжете са се самозабравили, имат по 5-10 жени + тази в къщи, и все жените са им виновни за всичко!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойкотирате Истанбулската конвенция. Не се женете. Не живейте заедно. Оставете жените да се оправят сами, защото са се самозабравили.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо изтрихте на човека коментара- откровеност от самото начало? Може би наистина ако в началото се признаят чувствата ще се избегнат много недоразомения..
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откровеност хубаво, само дето тоя съвет не става за женкарите.. и не разбрах защо ми изтрихте този коментар?!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Благодаря на минусите към номер 3 за пожеланията за "разбирателство, приятелство и вечна радост и щастие"!!!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жената да спре да иска само пари и да натяква вина към мъжа за всичко. Равноправие, силна агресия на жените СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, приятелство, разбирателтво и вечна радост и щастие.