Кълъчдароглу обвини Русия в намеса в изборите в Турция

Махнете ръцете си от турската държава, призова кандидатът на опозицията
Обновена: 12 май 2023 12:05 | 12 май 2023 12:01, Елка Василева
38
Кълъчдароглу обвини Русия в намеса в изборите в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на опозицията за президент на Турция Кемал Кълъдароглу обвини Русия в намеса в турските избори.

Още по темата
“Скъпи руски приятели, вие стоите зад монтажите, разпространяването на дълбоки фалшификации (deep fake) и видеозаписи във връзка с изборите. Ако искате да продължим дружбата си с вас и след 15 май, махнете ръцете си от турската държава. Ние все още сме за продължаване на сътрудничеството и дружбата с вас”, заяви кандидатът за президент на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу в призив в акаунта си в Туитър.

Той посочи, че Русия е отговорна за компромати и видеозаписи с фалшиви новини, разпространявани в социалните мрежи и онлайн платформите срещу турската опозиция в навечерието на парламентарните и президентските избори в неделя.

В социалните мрежи се появиха видеа, показващи контакти на Кълъчдароглу с отговорен функционер на терористичната ПКК. Говорителят на основната опозиционна НРП заяви, че видеата са фалшив монтаж.

Вчера Мухарем Индже, един от четиримата кандидати за поста президент на Турция на изборите на 14 май, оттегли кандидатурата си, след като в онлайн платформа бе разпространен секс компромат по негов адрес.
(БТА, Специално за БТА от Нахиде Дениз)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 10 месеца
Веднага разбрахме на кой намига с това си изказване, както и по чия cвирка играе!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Единия Русия, др САЩ, застраховка неуспех. Но не друг, а турците ще решат кой да бъде. Най добрият за хората в Турция.
32
5
 
5
 
! Отговори
Все пак преди 11 месеца
Русия е виновна за всички злини по света!!!
31
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 11 месеца
На тоя пък Русия му виновна !
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да да да ще те ......мощно в .......дърт Калъч
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия па копейки - някой нещо да каже срещу Мужикия и е кравар! Само кравари им се привиждат! Имат фиксация и страхова психоза от САщ!
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другаре, свиквайте, тоя е спреднина, друг се отказа в негова полза вчераа, той е президентът! Приятелят ви Доги си тръгва! Оставате без 1 важен партньор!
27
2
 
7
 
! Отговори
опозицията... преди 11 месеца
е тя е на хранилка на департамента - те ВИНАГИ така ще викат.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кемал Кълъдароглу не е оригинален. Самият високотехнологичен Пиндостан обвини Русия в намеса в пиндостанските избори и наложи санкции, които го докараха до дефолт.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се разделяйте на хора за и против Русия или САЩ,а срещу определени политики.В момента САЩ е управлявана от демократите, които са срещу корупцията и манипулацията.Преди това беше точно обратното с Тръмп. Тръмп многократно наричаше Путин : " Моя приятел Путин". А Байдън приема за приятел Навални. Вече отдавна няма държави ,а финанови групировки,които управляват света и се борят помежду си.
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Аз предпочитам САЩ на Байдън и Русия на Навслни.Предпочитам справедливоста ,пред корупцията,популизма и манипулацията." - Има още мноооого да учиш, докато разбереш как функционира света. Успех!!!
23
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не е САЩ или Русия ,а точно определени групи от хора в двете държави. САЩ на Тръмп няма нищо против Руяи на Путин, но има против Русия на Навални.Както и САЩ на Байдън не би имала нищо против Русия на Навални ,а има против Русия на Путин.Елементарно е . От едната страна имате хира ,които искат да управляват като монархията едно време (Путин и Тръмп) и хора демократи,като Байдън и Навални.Те се борят срещу корупцията и криминала на Тръмп и Путин
22
1
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 11 месеца
Повод за последната остра критика на министъра към Вашингтон е отказът на кандидата за президент Мухарем Индже (и лидер на "Партията на родината") да участва в президентските избори, посочва СиЕнЕн-Тюрк.САЩ редовно се намесват в изборите в Турция, като го правят по различни начини, включително чрез използването на изфабрикувани видеоклипове. Какво им е сторил Мухарем Индже? Те нямат съвест, каза Сойлу, който твърди още, че "президентът на САЩ Джо Байдън стои зад всички действия срещу Турция".
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борба за влияние на две световни групировки. Това е мили хора. И да, зад едната и Русия на Путин и САЩ на Тръмп ,а зад другата е САЩ на Байдън и Русия на Навални. Аз предпочитам САЩ на Байдън и Русия на Навслни.Предпочитам справедливоста ,пред корупцията,популизма и манипулацията.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, кой знае повече, този кандидат за президент или министъра на вътрешните работи на Турция. Първият вика Русия, втория - САЩ. Ха сега де. Според мен и двете страни им се бъркат, но защо нашите *** пускат само едното обвинение? Или пък САЩ се меси, както винаги, но обвиняваме Русия, както винаги.
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия се опитва да се наложи. Това се прави с корупция и сериозни престъпления. Борят се за влияние. Но май не успяват. Който е бил с Русия винаги е страдал. Това са фактите. Ние бяхме и все още сме с Русия.Да сме напреднали?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като чета западните медии имам чувството, че Русия управлява света. Каквото и да стане, Русия стои зад него. Интересно ми е как го правят с икономика равна на италианската, а целия Запад с не знам колко десетки пъти по-голяма икономика не може да се противопостави. Извод - или руснаците са голяма работа, а западняците сме издънка на природата, или медиите лъжат... :) ... Кое си избирате?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега Ердоган да обвини САЩ и Англия в намеса в изборите в Турция, защото спонсорират опозицията и всичко е топ.
16
0
 
5
 
! Отговори
Кики преди 11 месеца
А кой се среща в тайните квартири в Истанбул?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не би да му спада рейтинга вече, че започва с познатите истерии?