Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна

Украинският президент използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа"
29 сеп 2024 19:52, Красимир Ангелов
165
Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено в събота интервю за телевизия Fox News, че е получил "много директна информация" от Доналд Тръмп, че бившият президент на САЩ ще подкрепи Украйна във войната срещу Русия, ако бъде преизбран на президентските избори през ноември, предаде Ройтерс.

Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на ООН и в петък представи на Тръмп на среща при закрити врата своя "план за победа" във войната. Преди това кандидатът за президентския пост от Републиканската партия казваше, че ще работи както с Украйна, така и с Русия, за да сложи край техния конфликт.

В интервю за "Фокс нюз" след тази среща Зеленски каза: "Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но получих много директна информация от Доналд Тръмп, че той ще бъде на наша страна, че ще подкрепя Украйна".

Още по темата
Зеленски използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа", който американски служител описа като преоформено искане за повече оръжия и премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег. Планът предполага окончателно поражение на Русия във войната, каза служителят. Някои длъжностни лица смятат тази цел за нереалистична, отбелязва Ройтерс.

Зеленски, който се срещна също с вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис и с президента Джо Байдън, каза, че търси обединена подкрепа на САЩ за продължаващата война с Русия и не подкрепи никой от кандидатите на президентските избори в САЩ.

"Не искам да се замесвам в изборния период... Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред „Фокс нюз“.

В петък Тръмп каза, че е имал удоволствието да се срещне с Зеленски – подчертана промяна в тона в сравнение с някои от предишните му изказвания по време на предизборната кампания.

Тръмп и някои републиканци в Конгреса поставиха под въпрос цената на финансирането от САЩ и допълнителните оръжия за Украйна в двегодишната й битка срещу Русия и я определиха като безполезна. А демократите, водени от Байдън, настояват Русия да бъде наказана, а Украйна укрепена, представяйки победата на Украйна като жизненоважна за националната сигурност на САЩ. (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Русия
На ръба: Блъфира ли Путин с ядрената доктрина на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До До 18. Дзиления откъдето и да го погледнеш е противен и излъчва някакво зло.
25
0
 
15
 
! Отговори
Гняс и смрад преди 4 часа
Пак мърляв и небръснат, с прокъсаните дрешки от кварталния ловно-рибарски магазин, дето не е прал от 2 години!
24
11
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 4 часа
До Анонимен Зеленски ти прилича на мишок? Тогава погледни внимателно снимките на Путин, без грим перфектно ще стане за ролята на Мики Маус.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Не искам да се замесвам в изборния период... Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред "Фокс нюз". - В щатите май са му дали нов, по-силен материал.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бе няма информация за велики украински победи на бойното поле...
21
3
 
8
 
! Отговори
kiro преди 4 часа
кажете какво смърка този и аз искам от него да си купя белким започна да виждам розово
20
0
 
8
 
! Отговори
Зельо, Зельо... преди 4 часа
Излъгал те е тоя шантав старец...
19
2
 
11
 
! Отговори
абе преди 4 часа
от коя психоклиника го извадиха тоя американците, да го набутат за президент на украйна?...путин ще го върне обратно там!
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тръмп изглеждаше искрено отвратен от тая мишка! Просто не можа да го прикрие по никакъв начин!
17
2
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 часа
Стига лъга бе наркос, Тръмп каза, че са приятели с Путин, а ти изквича "Надявам се и с нас да сте приятел", на което той с насмешка отвърна "Ще видим тая работа". Бандеровците ти може и да не знаят английски, ама останалия свят разбра разговора!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Евреина го пуснете вече на Хохлите! Жив ще го одерат!!!На съвестта на този клоун,подписал " договорка" със САЩ,тежат Хиляди животи на Украински мъже! Вкара ги в една " игра" която Губят на 100% от Русия!!
15
3
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 4 часа
Явно го преследват украински копейки,че в България по морето само такива сме срещали,че и нагли
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За това ли беше с една такава физиономия все едно е ял мармалад с кисело зеле
13
4
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 4 часа
Още ли те преследват копейки бе дe6uл
12
1
 
13
 
! Отговори
Еврейчето Зеле преди 4 часа
Евреите са тумора на съвременния свят! И двата конфликта,този в Ливан и другия в Украйна са водени от ционисти! Безжалостно жестоки,ламтящи за пари и земя,това са днешните фашизирани евреи! Оказа се ,че Ад olf е бил изключително прозорлив политик,с една колосална грешка да нападне Русия! Ако той се беше съсредоточил само към евреите и англичаните,сега света щеше да бъде едно спокойно място за живеене,без войни и насилие!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Спечели ли Тръмп.Няма да се занимава Изобщо с този Евреин!!!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Кога ще подписват капитулация, айде каже ве чат гпт бот
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тръмп ще ви подкрепи да държите по здраво бялото знаме докато подписвате капитулацията.
8
2
 
9
 
! Отговори
Дончо Тръмпа преди 4 часа
Абе да минат изборите пък ще видим
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Мижи, да те лажа