Зеленски: Доставката на изтребители F-16 е сигнал, че Русия ще загуби

САЩ огласиха продажбата на Украйна на ракети "земя-въздух" за $285 млн.
Обновена: 25 май 2023 13:08 | 25 май 2023 07:03, Елка Василева
310
Зеленски: Доставката на изтребители F-16 е сигнал, че Русия ще загуби
Снимка: архив, БГНЕС

Доставката на изтребители F-16 за Украйна ще бъде сигнал, че Русия ще загуби от агресията си и колкото по-бързо се осъществи едно решение за самолетите, толкова по-добре, заяви снощи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Още първият украински F-16 ще бъде един от най-силните сигнали от света, че Русия само ще загуби от агресията си. Тя ще става по-слаба и още по-изолирана", каза Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение, цитиран от агенция Укринформ.

"Главното е бързината при обучението и снабдяването, т. е. времето, което ще мине от вземането на решенията до реалната защита на нашето небе", подчерта той.

Зеленски отбеляза, че вчера се е състояла първата му среща с началник-щабовете след всички важни посещения, срещи и решения в областта на отбраната, по които Украйна работи от дълго време с партньорите си, най-вече във връзка с коалицията за осигуряване на изтребители за Украйна.

"Правим всичко възможно да намалим времето до резултата, да видим нови и мощни самолети с украински пилоти в украинското небе", заяви той.

Междувременно САЩ огласиха продажбата на Украйна на ракети "земя-въздух" NASAMS на стойност около 285 милиона долара, с които ще се подсили противовъздушната й отбрана от Русия, предаде Франс прес.

"Украйна има спешна нужда да увеличи отбранителните си способности срещу ракетните удари на руската авиация", посочи в комюнике американската Агенция за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността (DSCA).

Държавният департамент на САЩ е одобрил продажбата и сега се очаква тя да получи "зелена светлина" от американския Конгрес.

Противовъздушната отбрана се оказа ключов фактор в конфликта при масирания ракетен обстрел от страна на Русия. Продажбата на системите NASAMS е осъществява успоредно с предоставянето на военна помощ за милиарди долари от САЩ на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари 2022 г., отбелязва АФП.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господарите тррият и отнемат достъп това могат това правят. Най лесно се отнема достъп на обикновен човек който няма централа зад гърба си и не е човек на НПО американското.
154
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам за Зеленски но вчера по това време без причина ми бе отнет достъпа за около тридесет пъти ми го отнемат от началото на войната. Само защото се боря против фалшивите лайки които сорросоидите си слагат особено нощем в почивни и празничните дни.
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, на нас като ни ги доставиха, и ние победихме! Желаем подобна доставка и победа и на зеления потник!
152
3
 
25
 
! Отговори
Дончо преди 10 месеца
Не знам тоя дали се друса, но със сигурност се тъпче с приспивателни и успокоителни и се поти от тревожни и биполярни състояния, защото усеща края.
151
1
 
20
 
! Отговори
РАЗБРАХ ГО! преди 10 месеца
Те дават ли дават сигнали, ама крушката им е изгоряла и никой не ги вижда! Ахааа!
150
2
 
26
 
! Отговори
Година и половина преди 10 месеца
все сигнали, че Русия щяла да загуби. Сигналите ви, очевидно са грешни.
149
1
 
15
 
! Отговори
Зеленски ДоларКраден преди 10 месеца
фон Много Лъжен и гаф на Кравария, носител на Орден от страх Под Масата!
148
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой не може да победи Русия ...
147
1
 
27
 
! Отговори
asd преди 10 месеца
Всъщност, тема със самальотите показва неспособността на Колективният Запад и Окраина' да постгинат напредък във военните действия. До момента, в тази територия са наляти пари от "демократичните" държави, повече от годишният военен бюджет на *** и резултатът е, че един управител на ресторант и 60 хил затвориници разбиха армия подготвяна от НАТО в последните 9 години. Btw, от известно време никой не пише за главнокомандващият на ВСУ, ген. Залужни :) Интресни новини, ще се появят скоро, май
146
1
 
23
 
! Отговори
ко стана с Бахмут? преди 10 месеца
Не говорим за него че вече е Артьомовск, а? :)
145
0
 
18
 
! Отговори
София преди 10 месеца
Докато продължават да ни управляват такива наивници, това ще е крайният резултат - дълбока пропаст между реалността и наивността им.
144
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зельооо, не може да нямате поговорка, че не се казва хоп преди да скочиш. Или рибата в морето, той турил тиганЯ! Който не може, приказва ли приказва, приказките станаха най-евтиното и незначително нещо на тоя свят заради неможещите.
143
1
 
21
 
! Отговори
новината НАКРАТКО: преди 10 месеца
Могилизацията е по пълна програма! САЩ плащат милярди за геноцид! А Наркоманчето е прибрало парите!
142
0
 
13
 
! Отговори
резултата е: преди 10 месеца
Уруина вече е във транжоирната, а наследника на западните 'помощи', или тоя субект дето ще е кредитен роб на Краварите и ще плаща дълговете ще се казва Бандерланд и ще съвпада по размер с Киев!
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е кой пък ще му го достави на тия,и от къде ще намери украински пилоти не става ясно.САЩ разрешиха страните от НАТО да доставят такива,ако решат,а те дали ще решат е друго нещо,да не горим,че както и всичко останало пратено на Украйна и тия самолети няма свършат никаква работа.
140
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Това е все едно някой да ти даде стрели, за да стреляш по човек с огнестрелно оръжие. Проблемът не е въобще в това наркоманче. То си е актьор и си играе ролята за пред медиите добре. Въпросът е, че вече стана така, че Русия има полза от това конфликта да продължава по-дълго. Вижда се, че последствията ги отнася ЕС. Все повече протести, значителен спад на качеството на живот. ЕС не успя да си нагоди икономиката, а Русия успя.
139
1
 
12
 
! Отговори
ПО-ПРОЗАИЧНО преди 10 месеца
Доставките отвън са сигнал че няма собствено произвоство.
138
1
 
7
 
! Отговори
До 142 преди 10 месеца
Защото , иска да отслаби европа, драги ми друзя. Ако искаше щеше с един спусак , да го направи. Нали трябжва да се отслаби европа после , да пада на крака
137
2
 
15
 
! Отговори
интересен СИГНАЛ преди 10 месеца
Доставките на оръжия от други страни са ясен сигнал че запасите са изчерпани и държавата получател е във кома. Поддържа се на изкуствено дишане отвън и всеки момент я чакаме. За оастаналите - не знам!
136
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абрамс не стрували F-16 не стрували... Ама всеки ден се протестира против доставянето им на Украйна. То ако не струват, путинистите трябва да се радват, че такива некачествени оръжия се доставят на Украйна... Ама те не се радват.