Бурята “Хелен” взе живота на 60 души

В шест щата на САЩ е обявена извънредна ситуация
Обновена: 29 сеп 2024 10:01 | 29 сеп 2024 10:00, Инна Ангелова
4
Бурята “Хелен” взе живота на 60 души

Спасителните служби в САЩ се сблъскват с отнесени мостове и осеяни с отломки пътища в търсене на оцелели от опустошителната буря "Хелен", която уби най-малко 63 души в пет щата и предизвика масови прекъсвания на електрозахранването.

"Хелен" връхлетя Флорида като ураган от четвърта категория и се насочи на север, като постепенно отслабна, но остави след себе си повалени дървета, прекъснати електропроводи и разрушени от кални свлачища къщи.

В шест щата - Алабама, Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Южна Каролина и Тенеси - бяха обявени извънредни ситуации. На място бяха изпратени над 800 служители на Федералната администрация за управление на извънредни ситуации.

В засегнатите общини по източното крайбрежие и в Средния Запад пострадалите от бурята и доброволци се опитват да се справят с трудната ситуация.

„Има само няколко отворени предприятия. Те имат ограничени доставки. Притеснявам се за семействата с деца, дали ще могат да се настанят някъде и да имат какво да ядат“, каза Стивън Мауро, жител на Валдоста, Джорджия.
Най-малко 24 души са загинали в Южна Каролина, 17 - в Джорджия, 11 - във Флорида, 10 - в Северна Каролина и един - във Вирджиния, предаде АФП.

Националната метеорологична служба посочи, че условията „ще продължат да се подобряват днес след катастрофалните наводнения през последните два дни“. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: буряураганщатиСАЩ
Още от САЩ
Малка разлика между Харис и Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 часа
Ако бяха 60 хиляди , щеше да е по - радостно ! Наздраве !
2
3
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. Всеки път страдам когато БОГ наказва САЩ2. Знам че го заслужават3. Но това е доста. Щетите са за няколко трилиона, а те са затънали в дългове4. Освен това имат няколко действащи войни които финансират5. Не искам да пукват
1
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 часа
господ ги наказва всеки божи ден ама убии-ци-те не разбират от знаци