Байдeномиката ще намали разходите за отбрана

Коментар от Скот Бесент - основател на Key Square Group
12 юни 2024 21:38, Инна Ангелова
4
Байдeномиката ще намали разходите за отбрана
Снимка: Bloomberg TV

Алтернативното наименование би било Байдонит - като тежка болест – никога не знаеш кога ще бъде фатална. Байдeномиката е връщане към централизираното планиране, което беше дискредитирано през 60-те и 70-те, имахме същата инфлация тогава.

Смятам, че това зависи от уникалното ниво на държавни разходи, намеса на държавата и незачитане на пазара. Това е точно обратното на онова, което беше първия мандат на Тръмп – решения за частния сектор.

Другото нещо, което е част от Байдeномиката е тази огромна вълна държавни разходи, но това е в комбинация с увеличаване на контрола и ограничаване на предлагането и точно затова имаме инфлация.

По отношение на разходите, нека да поговорим за растежа на правителството и възраженията по отношение на растежа на правителството. В същото време, може би сте наясно, че Рушир Шарма пише по темата. Цитирам – знаете ли какво, дори в съвременната история, дори по времето на Роналд Рейгън, правителството изобщо не се е свило, а е продължило да се разраства по време на този период. Виждате ли проблем в това? Смятате ли, че е имало момент, когато правителството е било по-малко и сме имали резултати от това?

Цялата статия може да чете в Bloombergtv.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: САЩикономикаБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Киевският режим няма да получи обещаните $50 млрд, поради разногласия между Пиндостан и Еесовската Зона.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Байдън е дори по-смешен от клоуна Тръмп, не знам накъде отива Америка с тази либерастия :)) Черните са само 12% от населението в САЩ, обаче във всеки филм пропагандно ги налагат, а те са много грозни горките :))) Изключвам мелезите, те по мязат на хора :))
1
0
 
6
 
! Отговори
Дедо Вуни преди 3 месеца
Я изтрийте цялата статия, и опитайте пак. Ние ще се правим, че не сме я чели.