Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна

Това заяви заместник-министърът на външните работи Александър Грушко
20 май 2023 14:30, Стела Стоянова
586
Русия: Западът поема риск, като дава F-16 на Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни ще поемат "колосални рискове", ако доставят на Украйна изтребители F-16.

Това заяви днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко в отговор на въпрос за последиците от предоставянето на изтребителите, които Украйна иска от НАТО, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече заяви пред лидерите на страните от групата на Г-7 вчера, че Вашингтон подкрепя съвместни съюзнически програми за обучение на украински пилоти на F-16.

Още по темата


"Виждаме, че западните държави все още се придържат към сценария за ескалация. Той е свързан с колосални рискове за тях самите", каза Грушко.

"Във всеки случай това ще бъде взето предвид във всички наши планове и ние разполагаме с всички необходими средства за постигане на поставените цели", допълни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путьоробите ги тресе страх и злоба в простите им и необразовани главици. Фантазират си че *** ще спечели. Русия е скрап, винаги са били, също като вас. За това се харесвате, защото сте едни и същи въздухари и неудачници с голямо его и малка п16ка. Много ми е кеф, че нищо не виждате, защото ще ви заболи по-силно.😂😂😂
469
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичкото това оръжие може да се преобразува в метали, суровини и енергия, няма да се замърсява природата, държавите ще живеят в мир. Нужни ли са на човечеството отрови и разрушения? Вместо света да се занимава с това, кой е прав и кой е крив, може да се разоръжи от полюс до полюс. Вместо да воюваме, можем да оформим планетата ни в рай. Човечеството трябва да се противопостави решително на производството на каквото и където и да е оръжие, на всяка цена. Разумът е достатъчно условие за живот.
468
7
 
8
 
! Отговори
asd преди 10 месеца
Русия да каже колко самолета, танкове, камиони, локомотиви, гориво и продоволствия получи през Втората световна от съюзниците си САЩ, Великобритания и Канада! При условия каквото е разрушено във войната не се плаща. Защо сега като същите правят същото на Русия не се харесва и го представя по друг начин?
467
13
 
11
 
! Отговори
Хе Хееееееееееее преди 10 месеца
Никой вече не се плаши от руските заплахи... Видяхме ги колко си могат. От 1г и 4 месеца не могат да превземат 15% от Украйна.
466
11
 
12
 
! Отговори
противоречия преди 10 месеца
Санкциите --пречат на запада. Ф 16 са щайги---
465
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом гнома пиши от бункера си, значи са вече пред абсолютно поражение и тотален разпад. Хаха
464
24
 
30
 
! Отговори
Бойко преди 10 месеца
Русия трябва да унищожи европа! Не може така да продължи мизерията, толкова обичана от германци, французи, ...
463
26
 
52
 
! Отговори
джо преди 10 месеца
Няма никакво значение какво оръжие ще получат укрите... Все тая, пак ще гризнат дръвцето... Отначало щяха да победят с джавелините, после хаймърси, пейтриоти и т.н. резултатите.... ПЛАЧЕВНИ. Същото и с танковете ,само бой ги оправя колкото по- голям,толкова по- добре....
462
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очаквайте 3та световна война.Много скоро
461
12
 
21
 
! Отговори
Войната ще свърши преди 10 месеца
Когато се спомине последния смъркач.
460
14
 
7
 
! Отговори
Ф-16 ще свършат преди 10 месеца
В Кремиковци като опростачен Мат'РЯЛ.
459
5
 
8
 
! Отговори
Мохимеденските преди 10 месеца
Етноси немат бъдеще във православна България.
458
5
 
8
 
! Отговори
МуслимангАЛИте са преди 10 месеца
Заплаха за България и човешката цивилизация.
457
29
 
31
 
! Отговори
Конфуций преди 10 месеца
Колкото по-дълго се проточва войната, толкова по-силна става Русия. Това че губи много техника не е проблем, техниката и без това е морално остаряла и плаче за подмяна а войната е добра причина да се впрегне военно промишленият комплекс за да се произвеждат оръжия от ново поколение. Когато войната приключи Русия ще бъде най-модерната армия в света въоръжена с най-ново поколение оръжие докато западът се опитва да навакса с модернизация на старите ръждясали тенекии Ф-16, Химарс и Патриот.
456
5
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
До Анонимен524 не е за вярване, ама руснаците поемат колосален риск и ни обявяват едностранно война и ни освобождават насила от монархията.
455
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това като рискът от HiMARS, Patriot и StormShadow ли е?
454
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Платените сорросоиди слагат минуси на мненията за мир защото именно те не само искат война те я започнаха.
453
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е за вярване че през ВСВ нашите пилоти са свалили много англо саксонски изтребители дошли тук просто така без причина да хвърлят бомби. Ние дори не участваме във войната и не пращаме войски на изток на фронта.
452
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Единственото което ние българите трябва да правим е да работим за мирно решение но не на думи а на дела защото на думи искаме мир но на практика пращаме оръжия. Това е позорно и недопустимо това са братски народи и нашия дълг е да ги помирим !!!
451
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера оня ден японския премиер седнал на една маса с Байдън и се радваха заедно с кликата наречена геседем на пропагандатора на войната. Снимката от кръглата маса. Джо му викал президент на японеца нищо че са монархия. Жалка клика.