Валя Гиздарска е новият директор на "Новините ON AIR"

С над 25-годишен опит в медиите, тя става част от екипа на Bulgaria ON AIR
12 апр 2023 16:05, Красимир Ангелов
4
Валя Гиздарска е новият директор на "Новините ON AIR"

Валя Гиздарска е новият директор на „Новините ON AIR”, част от политематичната телевизия Bulgaria ON AIR в Investor Media Group. Тя пое поста в края на месец март, като ролята ѝ в новинарската телевизия успешно надгражда екипа от професионалисти и допринася растежа на медията.

Кариерата на Гиздарска започва в новините на Нова телевизия като репортер, редактор и водещ. Работата й продължава като гл. редактор "Публицистика" в Канал 3 и водещ новини. Там със Сашо Диков правят и предаването „13-ят час“.

През 2001-ва година се връща отново в Нова телевизия, където заедно с Милен Цветков като водещ и Гиздарска като главен редактор създават първия сутрешен блок "Здравей, България". Кариерата ѝ продължава като отговорен редактор на новините на Нова, а през 2006-та година става главен редактор на успешния сутрешен тандем Лора Крумова - Георги Коритаров. 12 години Валя Гиздарска е част от екипа на bTV Media Group. От 2009 година е главен редактор на предаването „Нека говорят“, а по-късно става главен редактор „Актуални предавания“. В медията тя отговаря 7 години за предаванията „120 минути“, „Лице в лице“, „Тази сутрин“, „Тази събота и неделя“ и "COOL…T".

Последната една година Валя Гиздарска работи в чужбина- в телевизия " Planet TV" Slovenja. Там създава сутрешния блок “Jutro na Planetu” и консултира предавания за изборите. Днес кариерният път на Валя се пресича с Bulgaria ON AIR.

„Иска ми се новините ни да бъдат обърнати към хората, да разказваме за техните проблеми и да помагаме за разрешаването им, да показваме постиженията на успелите у нас и по света. Водещите теми да бъдат свързани със здравеопазването, образованието, икономиката, социалната политика... Ще се опитаме да обърнем тенденцията и новините ни да не започват с убийства, катастрофи и насилие. За мен е важно да изпълним функцията си на медиатор, да решаваме казуси и разплитаме объркани сюжети, но и да създаваме съдържание, което вълнува зрителите.

Радвам се, че работим с опитни продуценти и млади умни репортери. В цялата ми кариера до момента най-важно за мен е било работата в екип и мотивирането на хората, така че да бъдем един отбор“, сподели Валя Гиздарска за амбициите и бъдещите стъпки в прогресирането и развитието на „Новините ON AIR”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане като Л. Крумова- от преяждане
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чинето й кат на бянкянската кратуна.