Кой и как е търсил Свещения Граал с Христовата кръв?

Темата ще е на фокус в предаването "Операция история" на 22 януари
19 яну 2023 10:11, Александър Попов
13
Кой и как е търсил Свещения Граал с Христовата кръв?

Достоверни ли са новите български исторически филми, кое е похитеното съкровище на богомилите, кой и как е търсил реално Свещения Граал с Христовата кръв и кои са новите сензационни документи, доказващи, че още през 1937 година гроб на Васил Левски може би е бил открит, а после потулен?

Отговор на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване „Операция История“ с водещ Росен Петров на 22 януари, от 16:30 часа.

Първият гост в новото издание, археологът професор Николай Овчаров, ще даде своето експертно мнение за киното и историята, колко е нужно или важно един филм да е исторически достоверен, и доколко българските продукции в последните години са такива.

За похитеното съкровище на богомилите, за тайните на древни реликви, за митичния връх Бугараш в Южна Франция и за търсенето на една от най-важните християнски реликви - Свещения Граал, в студиото на предаването повече ще разкаже изследователят и писател Христо Буковски.

В специалната рубрика „Тяхната история“ водещият Росен Петров и изследователят Николай Иванов ще разгледат протокол на Министерството на войната от 1937 година, който удостоверява с голяма вероятност, че действително  останките на Левски са били извадени от неговия вече открит гроб.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ - тази неделя, 22 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
REALISIMO преди 1 година
И Хитлер го е търсил, не мислете, че във филма с Индиана Джоунс и нацистите е измислица.....
8
3
 
8
 
! Отговори
историк преди 1 година
Като се почне с рицарите на Кръглата маса, мине се през кръстоносците и тамплиерите и се стигне до Индиана Джоунс всички са търсили Граала. И сега ще ми кажете, че точно нашите са го намерили. :)Сигурно Йосиф от Ариматея го е скрил точно в бъдещата градина на чичо Гошо от наше село ичичо Гошо като си прекопавал овошките и го намерил.
7
5
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Свещеният грал е...никой не знаее...едни предположения,доказателства няма...а да има, в книгите на Дан Браун ,че е чаша ..само интересното е ,че в Средновековието е много търсен Свещеният грал и така и не намерен ..едва ли само за една чаша толкова търсене е паднало... А сега Росен Петров ще ни открие "завесата" за Свещеният грал..само той и Той.. .Разбирам че е реклама,но май ще хвърля 5 минути за това предаване..ако не забравя до 22.01. .
6
2
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
Свещеният граал е чашата, от която е пил Христос на Тайната вечеря. Какво общо има с Христовата кръв???? Не разбирам. Същото - и с българските " исторически" филми на кукувицата Людмила Филипова - Чисто Фентъзи!!! Плюс секс и екшън. Тая се изживява като Дан Браун. Ужасен бъркоч!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА СЕ НАРИЧА ПСЕВДОДЕКОРИРАНА ЛЕГИТИМАЦИЯ !!!
4
6
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Тия до кога ще се занимават с глoпycти? Нищо материално свързано с Христос освен Библията няма значение на този свят.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на слави любовта що не е в 7/8 при жена си?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една стъкленица с парче плат напоено с тази кръв, но от години при затопляне не се втечнава. Веднъж в годината я изнасят в една известна стара църква.
1
5
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Индиана Джоунс го е търсил!