Huawei P60 Pro, или как Huawei не изневери на добрите си традиции във фотографията

Новият флагман на компанията залага на уникален дизайн с перлен гръб
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 май 2023 11:52 | 10 май 2023 11:49, Александър Попов
3

Ако има смартфон, който любителите на мобилната фотография очакват с нетърпение, това е Huawei P60 Pro. По традиция P серията на технологичния гигант запазва фокуса си върху правенето на качествени снимки и категорично не разочарова с новото си предложение.

Но смартфонът изненадва още на ниво дизайн. Чисто цветово изборът е между две опции – черен мат, при който не оставят следи от пръстови отпечатъци по устройството, и перлена (Rococo Pearl), която определено отличава устройството от всички други предложения, които сте виждали. Докато черният вариант е за потребителите, които предпочитат класиката, то перлената версия е за всички, които искат отличителен дизайн.

Интересното е, че Huawei е използвала технология за създаване на перления ефект, благодарение на която гърбът на всяко от устройствата е с уникална шарка, която не се повтаря. За целта компанията е съчетала занаятчийски методи с модерни техники за разработка. Задният панел реално е създаден от минерален прах, чрез който се постига уникалната седефена текстура.

Huawei P60 Pro има извит екран 6,67-инчов Quad-Curve Display, който познаваме още P40, но този път ъглите са малко по-заоблени и по-деликатни, придавайки по-стилен вид на устройството. Същевременно това прави смартфона по-удобен за ползване. Резолюцията на дисплея е 1220 x 2700, а честотата на опресняване е между 1 и 120 Hz. Смартфонът показва изключително добри цветове. Всъщност поддържа 1,07 млрд. цвята и предлага 1440 Hz PWM димиране, което позволява да се ограничи трептенето при ниска яркост.

Дисплеят и при двата варианта е покрит с Kunlun Glass, официално сертифициран от швейцарската SGS с 5 звезди за издръжливост при падане, което означава, че е около 10 пъти по-устойчив на падане. Говорейки за издръжливост, телефонът разполага със сертификат IP68 за водо- и прахоустойчивост, така че да не се притеснявате, ако го залеете с нещо например.

Дизайнът на модула, в който са позиционирани камерите, носи името Eye of Light и силно напомня на традиционните фотоапарати. Идеята при него е, че основната камера е поставена в центъра, а над и под нея са позиционирани съответно другите две. По-любопитното е, че е създаден прозрачен слой върху устройството, който създава илюзията за по-тънък профил, но и придава леко блестящ акцент.

P60 Pro е с размери 161 мм x 74,5 мм x 8,3 мм и тежи само 200 грама. Както споменахме, основният акцент на P серията са снимките. Всъщност P идва от английски език, от “photography”, което само по себе си е достатъчно голяма заявка за това какво да очаквате от устройствата под тази марка. Основната камерa включва 48-мегапискелов RYYB SuperSensing сензор, който има PDAF и лазерен автофокус. Освен това е добавена оптична стабилизация, както и променлива десетстъпкова бленда в диапазона f/1.4-f/4.0, като идеята тък е, че се улавя с 2,9 пъти повече светлина спрямо предходния модел.

От своя страна, вторият сензор – 48MP телефото с три пъти и половина оптично приближение и бленда f/2.1, като успява да улови три пъти повече светлина, като също има оптична стабилизация, благодарение на което се правят качествени снимки от далече при ниска осветеност. Тук бонус ефект е има правене на снимки и от близко разстояние, при което се получава боке ефект, без да е необходимо да се залага на конкретна функция за това. Освен това можете да разчитате, че цветовете ще са максимално точни, благодарение на 10-каналния мултиспектърен сензор.

Задната камера е допълнена от ултраширокоъгълна 13-мегапикселова камера с автофокус. Тя е чудесен избор за кадри на обекти в мащаб, за красиви пейзажи или за да уловите повече хора в кадъра. В този ред на мисли селфи камерата също е 13MP и е ултраширокоъгълна.

Интересното при камерите, освен чудесното качество на кадрите, което могат да предложат, е опцията XMAGE – технология, която предлага общо три стила на снимане, наречени от Huawei Original, Vivid и Bright. За качеството на снимките се грижат и вече добре познатите Huawei XD Optics и XD Fusion Pro.

Както винаги, Huawei не разочарова с нощните кадри. На самото представяне на Huawei P60 Pro в Мюнхен от компанията заявиха, че най-важното за камерата е да улавя добре и достатъчно светлина. Дори и при ниска осветеност тя успява да се справи чудесно с това и да предложи изключително детайлни снимки без много шум, включително без неприятни разминавания в баланса на бялото, дори от голямо разстояние.

За онези, които държат да записват повече видео, тук има опция за 4K резолюция и кадрова честота от 30fps. Разлика има единствено при главния сензор, където последният показател достига 60fps. Истината е, че както видео, така и фотоопциите на Huawei P60 Pro не отстъпват по никакъв начин на заявките на Huawei да предложи качествено устройство за всеки ден, което да снима чудесно и да се представя добре, независимо колко го натоварвате и в какви условия снимате.

В софтуерен план няма изненади – P60 Pro ползва EMUI 13.1, който работи гладко и предлага интуитивен интерфейс. Новото тук е 3D Weather AOD (Always on Display), който показва слънчево време, дъжд, облаци и сняг, ползвайки 3D ефекти.

Същевременно Huawei не спира да разширява магазина си за приложения AppGallery, който вече има над 580 млн. активни потребители месечно в целия свят и над 6 млн. регистрирани разработчици по данни на компанията. Добрата новина е, че каквото и приложение да търсите, вече спокойно можете да го намерите и инсталирате през AppGallery.

Huawei P60 Pro има достатъчно голяма батерия, че да служи през целия ден, без да се налага да презареждате устройството в моменти, в които работите или бързате. Капацитетът ѝ е 4815 mAh и поддържа 88W супербързо зареждане с кабел. Благодарение на Turbo режима на HuaweiSuperCharge, смартфонът може да се зареди наполовина само за десет минути. Както при предходните модели на Huawei, за да активирате Turbo режима, е необходимо да задържите пръста си на дисплея само за секунда, веднага след като устройството започне да се зарежда. След това ще видите колко бързо започва да се случва зареждането. Този път Huawei е сложила в кутията зарядно с два порта – традиционното USB-C и USB-A, които са разположени един на друг. Единственият недостатък е, че не могат да се ползват едновременно.

Huawei P60 Pro работи с последния и вече добре познат чипсет на Qualcomm – Snapdragon 8+ Gen 1, благодарение на което работата с телефона тече гладко и бързо.

С Huawei P60 Pro Huawei не изневерява на традициите на емблематичната си P серия. Нещо повече – надгражда постигнатото, обръщайки повече внимание на дизайна и детайлите. За потребителите това може да е само добра новина.


3
Още по темата: Huawei P60 Pro
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тая камера като е толкова голяма не трябва ли да е 500 мегапиксела:(
1
0
 
7
 
! Отговори
I'm-ДртiйУАЙТBO преди 11 месеца
Само за едни некакви си точно 2'223 левчета, т.е. даваш паре за половин кола на 10-ина годин за един убав смарт-ФОН, с който да впечатлявате некви безлики ДИВойчета на 20 г.