Открита е бактерия във водата в с. Московец, негодна е за пиене

Община Карлово осигурява бутилирана питейна вода
29 май 2023 15:57, Йоана Цонева
5
Открита е бактерия във водата в с. Московец, негодна е за пиене
Снимка: БГНЕС

Водата в село Московец е негодна за пиене. Това става ясно от писмо от Регионалната здравна инспекция в Пловдив, публикувано от община Карлово.

По информация на Министерство на здравеопазването - Регионална здравна инспекция Пловдив, след извършен контролен мониторинг са констатирани отклонения в качеството на питейната вода в с. Московец. Тя е негодна за пиене и за приготвяне на храна поради наличие на коли форми и ешерихия коли, като може да се използва само за хигиенни цели.

Община Карлово осигурява бутилирана питейна вода, която след 13:00 ч. на 29.05.2023 г. ще бъде доставена в кметство Московец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Дедо от друго село преди 10 месеца
До Анонимен 1 . В Котилото сте голяма работа. Ти сигурен ли си в което пишеш. Щото и аз мога да кажа ,че там шоп.и.те вода газите и жадни ходите, а и ухаете на сирене от неизмит толум.Такива като теб искаха да надупчат Добруджа за пари. И после ще си купуваш симитчета от Франция. А за вада не се оплакваме. Мина митът за безводието тук. Вода чиста и в изобилие. А вие продължавайте да си топите ногите у ряката и после рев до небесата останалата част от Б-я да ви плаща:вода, топло. Котило.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ахмед Доган си прекарва водопроводи с минерална вода, а за нас отрови.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Село Московец? Отвсякъде личи, че дългата ръка на Путин е пуснала бактерията във водата.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На село трябва да си луд да използваш водата за друго, освен миене и къпане... На 30км от София имаме вила- въпреки тройната филтрираща система и пералнята за вода, никога не пием от нея. Като цяло у нас водата е с отлични качества само и единствено от Витошкия водопровод. Кристална.