Шишков: Магистралите буквално са заспали последните години

Критиките за Кресна идват от незаконни заведения, каза той
Обновена: 26 май 2023 10:24 | 26 май 2023 10:23, Анисия Иванова
19

Баланс между добра пътна инфраструктура и екологични мерки. Как да намерим решението на проблемите свързани с АМ "Струма" и недоволството на хората от региона?

"Този ОВОС е започнал 2014 г., протестите са върху него, който не е действие на този служебен кабинет. Ако не беше издадено разрешително за магистралата за този участък, който по никакъв начин не предопределя трасето, тъй като е малък, недовършен пътен възел, щяхме да се върнем 3-4 г. назад", коментира служебният регионален министър арх. Иван Шишков в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че магистрала "Струма" и тези трасета, които се коментират, са плод на довършване на анализ на екологичните мерки на пътен възел "Кресна". По думите на Шишков до няколко месеца трябва да са готови резултатите от анализите.

"Критиките са, че 3-4 заведения ще имат проблем с експлоатацията, които между другото не са законни. Също и как рафтингът ще се практикува - техните постройки също не се знае дали са законни, те са в реката, а говорим за екология", заяви Шишков.

По думите му магистралите буквално са били "заспали" през последните години.

"Усилията са максимално бързо да се построи една цяла магистрала "Струма", в цялост да бъде пусната магистрала "Европа", от която пуснахме 6 км от движението, до 7-8 дни ще бъде пуснато цялото движение, до края на май трябваше да стане, но дъждовете забавиха процеса. Ако ударно го завършим в тези климатични условия, качеството ще бъде такова, каквото го виждаме по други места", уточни служебният регионален министър.

Пред Bulgaria ON AIR арх. Шиков допълни, че е важното не кой колко пътища ще построи, а да се строят качествено.

За АМ "Тракия" той конкретизира, че е нужно проектиране за трасето от Стара Загора до Ямбол, тъй като там е нужен основен ремонт.

Напредва укрепването на свлачището при тунел "Железница". Очакванията са в началото на август да бъде укрепено свлачището и да бъде пуснато движението от Гърция към София.

По думите му от АПИ вече подготвили документите за отчуждаване по трасето на магистралата Русе - Бяла. Сроковете за проектиране са за 2024 г., но се очаква още през септември да има готов инвестиционен проект за част от участъка.
 


19
Още от Видео прогноза
Жълт код за гръмотевични бури и градушки за 5 области
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 дни
Едни и същи глупости плямпате. Единствено се променят годините.
17
1
 
3
 
! Отговори
776 преди 4 дни
Магистралите спят в сравнение с тлъстите ти бузи!
16
1
 
4
 
! Отговори
Илиан Илиев преди 4 дни
Я кажи Шишо за наредените конкурси Във ВиК холдинга
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
тоя е за затвора
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Последните 2 г. този "сън" е другото име на Промяната! А как удобно забравихме Протеста, който Ни я докара.. Къде са тези герои, къде е Канна Рачева?
13
2
 
6
 
! Отговори
Ех,Шишкоффффф преди 4 дни
Нещо с ядките не се получи ! Оказа се абсолютно непрофесионално взимане на проби и обобщавано глобално!Просто Шишков не знаел !?технологията ! Но вторачен в ,,чегъртането" на Борисов не построи и 1метър през мандата си а се оказа и че парите в чували са кьорфишек на Рашков
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Майора Не давате пари и няма
11
1
 
10
 
! Отговори
Майора преди 4 дни
Така е когато татко Петко о екомилионерите Сандов и Белев се оказаха най големите спецове по магистралите! А това че продължават катастрофите и загиват невинни хора и че има друго място за рафтинг е без значение , нищо че "Струма" и тунелите под Шипка и Петрохан трябваше да са готови за олимпиадата в Гърция 2004 година!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Селако-зеленочрапник докара на власт частници-зеленотиквеници на власт да управляват БеГето и ето ти резултата!
9
1
 
4
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 4 дни
Баш като него
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен Бг ще фалира и няма пари. Искате плосък данък и не плаша данък а една магистрала гълта много пара.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Подигравахте се за рязането на лентички, сега трябва да дават как всичко се руши и закрива та да се пукате от яд.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Чудя се кое е по добре. Да карам по некачествени магистрали или да чакам качествени още 150 години? Радев ни е... майката! Такъв застой във всички сектори не е имало отдавна. Гледам сега ударно сменят здрави мантинели с нови. Не е лошо, ама то пътища няма, те здравите мантинели подменят.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Направете цялата дтржава с магистрали. Кой каза че Струма е най-важма че е Гърция. В бг няма магистрали за Шипка, троян, Петрохан, Смолян няма и жп. даже.и са само за бг. Струма само ако Гърция и РСМ плащат на бг.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Престъпници корумпирани. От парите за магистралата направо за нов хотел? Няма! Искам всички потоци към чекмеджетата на мафията да пресъхнат ако не веднага, то поне постепенно в следващите месеци до 2 години. Пълно пресъхване за тези безделници и шайка аматьори. Ходете да работите да видите как се изкарват пари.
3
6
 
13
 
! Отговори
?!? преди 4 дни
Две години от Радевите само оправдания! Те и пари нямат, та се чудят каквоот къде да кажат. Единственото, което направи тоя е да открие това коет Борисов построй преди години. Нищо не са напраеили тия Лъжитена Радев излизат.
2
0
 
5
 
! Отговори
Сарс от Марс преди 4 дни
Ами събуди ги бе,пич!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да, не са големите фирми, дето не спазват никакви изисквания, правейки тези огромни проекти, ами 3-те крайпътни кръчми ...