Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета

Над 100 сигнала за паднали дървета и счупени клони
132
Понеделник сутрин в София - заледени тротоари и паднали дървета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паднали дървета върху паркирали коли, счупени клони по заледените тротоарите – така осъмна София след големия снеговалеж в събота срещу неделя.

Над 200 снегорина се движат по улиците на столицата още от събота. Въпреки това екипите на Столична община все още не успяват да почистят всички малки улици и тротоарите в града.

През почивните дни бяха нанесени сериозни щети, които се отстраняваха приоритетно. Падналите клони се местя до контейнерите за смет и се очаква скоро да бъдат извозени.

„За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета. Работата ни продължава и към момента. Днес на терен са седем екипа, за да отстраним всички проблеми, възникнали на територията на столицата“, обясни пред bTV Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Той допълни, че към момента масовият градски транспорт се движи по график.  

„Експерти от дирекция „Зелени системи“ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е необходимо, ще бъде извършена санитарна сеч, за да се предотвратят трагични инциденти“, обясни и инж. Николай Недялков, който е директор на Столичен инспекторат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Софияснягснегорин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
Спаси София преди 9 месеца
Ние ви спасихме, Поклонете ни се. Бъдете признателни. Измийте ни нозете и ги подушете с косите си.
24
2
 
4
 
! Отговори
пързаляйте се! преди 9 месеца
Какво се оплаквате бе, муньовци, от 10 години в помпат милиони печалби от Зоните, някой нещо писа ли до местна власт, община, оплакване, жалба, сигнал, че всичко е една голяма кочн@?!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ушeвият ce ocpa oщe npи nъpвия cнeжeц
22
3
 
12
 
! Отговори
Либерален трол преди 9 месеца
Леле сега ако не бяха нашите либерали на власт в София и страната, как само щяхме да плюем! Направо ме сърбят ръцете. Даже вчера сутрин седнах и започнах да пиша един тролски пост за снега, че кметицата пак нищо не е свършила и тъкмо да го публикувам и се сетих, че сега на власт са Боби Бонев и Васко Терзиев (в интимна връзка) и трябваше да изтрия целия си труд. И колажите на Валдес Радев бях извадил от предни години. Уви, сега ще трябва да се преквалифицирам във хвалебствени слова за ДС агента,
21
2
 
11
 
! Отговори
Хах преди 9 месеца
Всичко е хибридна атака организирана и изпълнена лично от Путин! Тагаренко да праща още де каквото е останало на Покрайна, че националната ни сигурност е застрашена.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ако съм работлив философ трябва ли все пак да плащам данъци?
19
6
 
17
 
! Отговори
1280 преди 9 месеца
Нали искахте промяна? Радвайте й се сега и не ревете. Това, че нищо не е почистено, в малките улици не е влизал снегорин, по спирките и тротоарите никой не е хвърлил и една лопата сол, а клони има из цяла София и няма кой да ги вдигне, всъщност е част от промяната - така ще сме по-близо до природата, да вадим тротинетките и велосипедите. А кмета няма нищо общо, оня от Банкя и самоковската са виновни, саботират *** путински а? Жълтопаветния планктон сега да не реве, а да се хване да бачка.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фандъков, кво стане бе ?!? И тебе те изненада снега май
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
9ка, заради такива мързеливи философчета, като теб, тая държавичка ще изчезне. Бягай, вземай лопатата, че...
16
5
 
8
 
! Отговори
Хах преди 9 месеца
Евала на кмета, идеално се справя! Но още по-голямо евала на тия, дето го назначиха!
15
2
 
10
 
! Отговори
Кметя преди 9 месеца
Вземайте резачките и чистете дърветата ! После ще ви пишем по един акт защото дърветата са на общината и готово !
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кво стана матреале? ББ и Фандъкова ги няма. И...? И по телевизиите сега мили, нежни със събеседниците. Ами да! При буря и снегонавявания не можеш да ловиш снежинките във въздуха. Едно е да плюеш неаргоментирано. Друго е ти да го изипълниш! И една камара безумци с незимни гуми или ползвани зимни целегодишно. За умника по-долу. То и блока в който си е върху терен общинска собственост. Имаме задължение да поддържаме прилежащите терени на жилищата си. И затова има схеми утвърдени от общината.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия замрази тротоарите. *** изедниците.
12
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Вчера си почистих чинно паркомястото и сложих зимни гуми :p
11
3
 
3
 
! Отговори
Споко преди 9 месеца
В *** втора поредна година нямат тойй и още са живи.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГанYо е свикнал някой друг да му чисти
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали сменихме кмета, що не е почистено и не мога да си представя как 20см сняг блокира селяците.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 3"Ми, простьо не си чисти прилежащите му тротоари. Ей, калпаци, вършете си задълженията, никой няма да ви ги свърши." - Това се нарища ОБЩИСКА СОБСТВЕНОСТ и све ползва от всички. Като се води ОБЩИНСКО се плаща данъци за подръжката на ТРОТОАРА и следва обшината да го изчисти. ДА ВМЕНЯВАШ ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДРУГИ ПРИГОТВИ ДА ПЛАЩАЩ ПО 200 лв на ЧОВЕК ЗАРАДИ ТОЙТЕ "задължения" ЗА КОИТО ВРЯКАШ ПО ЗЛЕ ОТ СВЕКЪРВА
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако сега работеше,тандема ,банкянския Батман и Лили-винеткова,сега този проблем,за софиянци нямаше да го има,лилито,още във въздуха ловеше снежинките,по заповед на банкянския-батман.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Aм'чи нaли мнoro иckaxтe ga чerъpтaтe, xa cera ra имa нyжga, чerъpтaйтe ge!