Паметникът на Съветската армия осъмна боядисан

Поредно посегателство срещу монумента
262
Паметникът на Съветската армия осъмна боядисан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Паметникът на Съветската армия в центъра на София отново осъмна боядисан.

Една от композициите му е залята с червена боя, която е напръскала и пространството около монумента, предаде БНТ.
На централната част на паметника с червени букви е написано - ДЕМОНТАЖ.

Това е поредно посегателство срещу паметника, който периодично предизвиква протести "за" и "против" премахването му.

Последните демонстрации бяха на 9 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: паметник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До Дакова: ние искаме БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИК, НА БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ! А не монумент на поробител! Паметник на цоцалистите е все едно паметник на башибозука от Батак! Едно към едно са! ПП: 99% от жертвите на цоцалистите през ВСВ са от некадърно командване, корупция, глад въпреки, че САЩ пращат храна за цялата цоц армия за 5 години напред и най вече защото Сталин е избил най много цоцалисти в света! Марш в Северна Корея да целуваш лика на цоц вожда за шепа ориз!
198
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До Дакова: 1. Грозилищата на цоцалистите не са паметници, а монументи на поробителя! Нито един цоцалист не е загинал на територията на България затова тези грозилища не са паметници! Има повече нацисти загинали в защита на небето ни отколкото цоцалисти на територията ни! 2. Всички цоцалисти дружно си взимайте грозилищата и ходете в Северна Корея, там е вашето място! 3. Защо всички цоцалисти като теб си мислят, че всички са национални предатели като тях смщамите и, че служат на чужда държава?
197
1
 
2
 
! Отговори
Dakova преди 10 месеца
Всички *** ,*** ,псевдо демократи ,*** ,комплексари да си седат в кошарата на Не България и да мълчат докато лижат на Ицето и Гнома гъзо вете ... ше рошат паметници Те ,,а какво вие съградихте ...да паметника спрямо нас е некоректно исторически но това е историята .... да не говорим че Русия е прогонила нацизма с тежки загуби от Европа - милионни хора са загинали ..колко 3 Българии
196
2
 
4
 
! Отговори
САТАНА преди 10 месеца
Половинчата работа е това освобождение ,Санстефански мирен договор, Руската държава е против съединяването на Княжество България с Източна Румелия ...
195
4
 
7
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Крайно време е да се намери някой посмел човек и да махнат този позорен паметник на руските окупатори!
194
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо не ги рушат в Западна Европа,а искат тук в Източна и прибалтийските държави?Искат гадовете да подпалят и нашия регион както подпалиха Ущрайна и после да щракат с пръсти как ние умираме,а те са далече.Махането на паметници е по заповед от вън.Неслучайно след толкова години сега са се сетили.Искат да дразнят руснаците.
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой отново се е съгласувал с Посолството!
192
6
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Само националните предатели от ромските махали наричащи се комунисти са против махането на паметника на съветския поробител и издигането на паметник на български владетел или историческа личност на това място! Само те безродниците им е важно да имат наркокомуна където да си правят сбирщините и да се отдават на демонични окултни извращения! Да си развяват знамената на поробителя и да крещят като предрусалите с наркотици *** които са имената на сатрапи, *** и всякаква ***!
191
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Колко години трябва да минат, че дъртата соц даскалица от младежкото БКП (гроб), че да изпълни най накрая закона и да премахне всички символи на комунистическият античовешки режим? Има закон бе соц даскалице! Извади си червената книжка от четирибуквието и си свърши работата най накрая! Мястото на тази грозотия е на бунището при всички роми които са фенове на цоца! Комунист=мързелив ром! Разликата между ромите и комунистите е само цветът на венците в някой редки случай!
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво комунисти бе 100%-ви 80%-ници? Русия си е най-чистия империализъм? Една година война и още неразбрали! Не искам да сравнявам Путин с предишните пияндури, защото сравнението няма да се хареса на евроатлантиците!
189
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
няма ли специалисти по взривовете в тая държава.
188
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е добре да се посяга на паметника на Украинската армия.
187
1
 
0
 
! Отговори
вие не разбирате преди 10 месеца
Това е само алабала и невинна куролация .
186
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Демонтаж на М о ч а
185
6
 
8
 
! Отговори
Българинът не ще преди 10 месеца
Е роб на комунисти а свободен!
184
10
 
5
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 10 месеца
През 1941 казах - Врагът не е така силен, както го изобразяват някои изплашени интелигентчета.Сега е същото , идва време когато националните предатели щв бъдат влачени от каруци и изправени пред дулата на възмездието. Не на последно място Запада ще бъде картофена нива , подводници ще потопят фащ, а а роткфЕлер и компания ще бъдат изнасилвни от 1000 магарета
183
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аха пък копейките като хвърлят червена боя и веят руските знамена са много възвишени. Тоя паметник грозотило и изопачаващ историята не му е мястото там. Да го преместят някъде където копейките пак като искат да си пднасят цветя на окупаторите на България.
182
9
 
11
 
! Отговори
Деградаирали преди 10 месеца
Ами то това е работа на някой който няма елементарна култура и възпитание. Тоест типичния евроатлантически привърженик който за пари е готов да продаде и сестра си в робство.Като го заловят и га накажат 10 хиляди долара глоба и да изчисти 10 паметника ще стане после много послушен.
181
16
 
11
 
! Отговори
Червени робове преди 10 месеца
М о ч а е паметник на окупатора на България!Да се разруши!
180
8
 
13
 
! Отговори
Антикомунист преди 10 месеца
44та червената чума окупира България и заби елита на нацията.Да живее велика Царска България!